• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ATOMIKS: tak ja neviem co je horsie, byt z "azie" alebo mat fotku zebraka z koncentracneho taboru... sa spamataj ty zakomplexovany magor.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    VIRTUALVOID: přesně tak. ale aspoň nejsem zmrdeček, který porušujíc pravidla počítá kolik ostatních řidičů porušilo pravidla a pak si s tím stěžuje na netu. a taky nejsem zmrdeček z Asie. to je vlastně to nejdůležitější.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    RALI: Ten rozdíl právě vůbec velký není. Je menší, než jaký je rozdíl mezi kamiónem a tím, kdo jede 130 (140 tacho). Takže tenhle tvůj argument neplatí. Navíc většinou to bývá tak, že už z dálky dojíždíš a dotyčný by předjel i předpisovou rychlostí asi tak 8 x, aniž by mě omezil. Ale to ne, on si počká na to, až jsem skoro na jeho úrovni a pak to tam pošle. Předvídat chování ostatních ve vyšší rychlosti je nutné; právě to umožňuje, že neusneš.

    A nenadávám, jen konstatuji. Už jsem si za ta léta docela zvykl.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ATOMIKS: ze ty budes ten prototyp slusneho cecha ?

    - vlavo
    - 109km/h
    - nepustit nikoho predseba
    - zahadne na to slapat ked ta chcu dat sprava
    - zo 20 nalepiek typu "honzik v aute", "anicka v kociku"
    - 3.6l/100km
    - tankovanie za 150,-
    - hmlovky za kazdeho pocasia
    - pohlad blbeho

    HANZO
    HANZO --- ---
    SITH: toho jsme si teda nikdy nevšiml
    SITH
    SITH --- ---
    RALI: k té rychlé jízdě v levém pruhu a tomu strachu že mi to tam někdo z pravého šoupne, to jsem kdysi zjistil v Německu, že oni v noci blikají dálkovýma tak aby to každý v pravém pruhu věděl, že se v levém řítí nějaká raketa. U nás to moc nefunguje, ale tenkrát mi to přišlo jako dobrá věc. Občas to tu zkusím, ale bojím se, že působím spíš jako pirát než někdo komu jde o bezpečnost nás obou
    RALI
    RALI --- ---
    PHAILO: doporucuju Most nebo Brno, tam je to o zabave. Jezdit 170 protoze se nudis je zajimavy pristup.

    Ale je fakt ze 130 tachometrovejch je snad nehorsi mozna varianta na cesky dalnice, na levej pruh ses pomalej, protoz je plnej Phailu a na pravej zas moc rychlej.

    Nadavas tu na to ze lidi mrnou do zrcatka, ale neresi jakou rychlosti se priblizujes. Ve dne s to odhadnout celkem v pohode, v noci je to uz o poznani horsi. By me zajimalo, jak moc ty ve svych 170 sledujes auta v pravym, odhadujes jejich rychlost, kterou se priblizuji k pred nimi jedoucimu kamionu a pravdepodobnost ze budou predjizdet a co delas pro to aby si je svymi 170 neomezi ci neohrozil? Preci jen dopredu vidis lip a koukas tam 90 % casu.

    V tomto ohledu jsem zjisti, ze problikavat ze o nem vim a muze mi to tam poslat nefunguje, jediny co zabira, a je v pravym na to misto, sundat nohu z plynu a zaradit se za nej do pravyho. Vzhledem k tomu ze nejezdim 170, nemuzu rict, zda je to aplikovatelne.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PHAILO: ok
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ATOMIKS: Kupodivu jsem z dlouhodobého pohledu s touto rychlostí spokojen nejvíc. Zkoušel jsem víc i méně. Méně znamená usínat nudou, víc zase nezvládají kokoti bez zrcátek.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PHAILO: ty si zas pořiď vrtulník, když potřebuješ jezdit po dálnici 170
    SITH
    SITH --- ---
    jsem si dneska ráno na strakonické opět provětral své rychlé reflexi :) jedeme po vedlejší a blížíme se k připojovacímu pruhu na dálnici. Za mnou linkový autobus, klasicky asi pět metrů za mojí prdelí, a před náma takový to hrzně úzký městský auto, kia nebo deawo. Jakmile to auto dojede do připojovacího pruhu, zadupne to a začně stát na čáře mezi pravým pruhem a připojovacím. Mno trošku jsem si cvrnknul do kalhot, protože jsem čekal že bude zpomalovat, ale ne že to zadupne ,tak jsem to rychle vzal doprava a podjel jsem ho tím připojovacím pruhem, naštěstí tam bylo dost místa pro mě a i pro autobus, který zareagoval stejně jako já a asi si taky cvrnknul :) tímto zdravím toho kreténa co se tam připojuje ještě teď
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ATOMIKS: Ne, to je o tom, že když jsi lakota, je nesmysl vůbec vyjíždět.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ADMIX: to je vskutku knížecí poznámka...
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    jak uz tu nekdo říkal, lidi v zrcatku checknou vzdalenost, ale rychlost ne. proste si nedaj tu praci tam mrknout na dyl nebo vickrat aby odhadli rychlost bliziciho se vozidla. taky precenujou akceleraci svyho auta v souvislosti s rychlosti bliziciho se vozu.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ja jezdim kolem tech 130 a i tak mi to tam kazdou chvili nekdo posle tesne pred kamionem. To neni o predpisech, ale o tom ze lidi nekoukaj zrcatek nebo jsou fakt trotlove co proste na vsechny okolo serou.. A bez brzdeni po dalnici se jezdit fakt neda, at uz kvuli tomuhle nebo naopak kvuli tomu, kdyz to tam nekomu nechci poslat ja..
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    ATOMIKS: Ja nevim, myslim ze v momente kdy zacneme resit spotrebu paliva a brzd, tak se tak nejak stavame soucasti problemu :))
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ADMIX: taky to chce míň přemýšlení, že řídím jako debil, který sleduje v zrcátku rychle jedoucí auta, aby se jim vrhal těsně před hauptnu. vždyť i Phailo zmírnil své prvotní tvrzení o intenzivním brždění. já dle situace volím ty tři varianty, které jsem tu popsal a obecně musím říct, že jízda i předjíždění na D8 jsou v pohodě.

    jinak na D8 jde čas od času vidět takový úkaz, že německý řidič nezvyklý, že silniční opravy u nás nemívají ukončovací značky, jede i několik kilometrů za nima stále tou stanovenou osumdesátkou .o) ...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    VIRTUALVOID: To ses teda poučil dost blbě.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ATOMIKS: A to bychom do toho mohli vnést ještě další komplikace. Třeba tím, že sice jede rychleji, než je limit, ale nedopouští se tím ničeho protiprávního.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    ATOMIKS: Ono to chce obecne min premejslet ve stylu "on je debil, tak ja budu taky debil" :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam