Jinak teda víc než blikání mi začíná vadit sjezd v Praze z jižní spojky na spořilově směr Vršovice. Tam snad musí být nějaká patogenní zóna, protože takový množství kreténů co se tam vyskytuje už doopravdy nelze jinak vysvětlit. V podstatě kdykoliv tam přijedu a mám tu smůlu, že tam nejsem jedinej, tak nastane nějaký problém.
Při tom je to relativně jednoduché. Je to odbočování doleva přes 4 proudou silnici (2+2 pruhy) oddělenou betonovým ostrůvkem (dál jsou pak v tom ostrůvku tramvajové koleje, ale to je celkem irelevantní). Takže správný postup je, že počkám, až ty auta přede mnou to křižovatkou projedou a dojedu na hranici křižovatky (obvykle tu zas tak moc aut nestojí). Dám přednost tomu jednomu směru a najedu na ten ostrůvek. Dám přednost druhému směru a jedu. Evidentně to pro spousty lidí je problém. První často vzniká tak, že když v tom prvním proudu jede málo aut, tak se začne x aut naráz srát na ten ostrůvek. To bych taknějak ještě chápal, nicméně dost často se serou vpravo od toho auta, co tam přijelo jako první, takže mu narvou čumák do křižovatky a ten pak nemá šanci dávat přednost, protože tam prostě nic nevidí. U těch co si najedou zase vlevo je šance 50:50, že to pochopí, že maj jako první i jet a tomu prvnímu autu co tam pak najede tam prostě natvrdo vletěj. No a největší experti se objevují ještě v té frontě na tom sjezdu. Když tam čekají třeba 4 auta poslušně za sebou, tak přijede další debil, co je všechny předjede ze strany, kde je zrovna volno. Já se tam postupně učím stavět se tam tak, aby tam volno v tom pruhu po boku nebylo. Ale jak jsem dneska zjistil, tak je mi to houby platné, protože frajer co to chce předjet, tak ikdyž v tom pruhu není volno, tak to veme přes obrubník, trávník a chodník pro chodce, který tam je okolo...