• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    RALI
    RALI --- ---
    VYWERN: a to jako nevis ze starsi ma prednost ty hejsku jeden!!!! :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Ja posledni dobou nemuzu z duchodcu za volantem, to je tak specificka skupina...normalne vzdy jen tise trpim, kdyz se s nejakym stretnu, ale ted mi jeden pri odboceni zkrizil hlavni tak, ze jsem na to musel dupnout a zastavit, protoze tam zustal stat a nemohl jet kvuli chodcum na prechode....tak jsem na neho houkl a jeho babka malem vyskocila z auta a proklela me.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    KRUPAN: Tak to jo, to nedělám.
    also dat art 8/10
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KRUPAN: Aha, to jsem nepochopil, tak to byl debil no :)
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    KRUPAN: asi nakej zvyk z dob kdy tym jeste nebyla dalnice a on tam jezdil s povozem po prasny ceste :D
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    FELCARKILLER: vůbec :)
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    KRUPAN: dobrej Jaromir :D

    nebylo to tam nejaky zasyfleny, ze by nebyly videt poradne cary na zemi? .)
    JOPS
    JOPS --- ---
    PISTA1: lepsi bliknout, nez nekdy nebliknout
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    FORTRESS:
    ADMIX: jasný, taky to občas udělám, když je volno a když je v tom připojováku nějakej jantar jedoucí 40, ale ne kolmo do levýho, když se tam řítí auto a ne v rychlosti 40km v hodině. on to přímo z tý nájezdový zatáčky vzal do levýho aby se tam zdržel asi dvě vteřiny a pak to hekticky strhl do pravýho. viz. nákres :D


    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KRUPAN: Kdyz je za mnou volno, tak proc ne, v pripojovacim stejne vetsinou jedu min 70-80 uz :D
    MELOP
    MELOP --- ---
    HANZO: Tramvaj tam má koleje, které nikam jinam nevedou (pokud někdo přehlídne jedoucí tramvaj, tak je to doslova na zlatého Darwina, že) -> blikat by tam podle této logiky taky tedy nemusela...

    Zpátky k věci:
    Problém na Karláku vidím v něčem ještě trochu jiném - prakticky na každém sloupu je tam nějaká kamera, takže proč nemít v případě ne tak docela nezaviněného maléru polehčující okolnost?

    Moje zásada je, že když odbočuju -a je jedno, jestli je to přikázaný směr nebo ne- o víc jak 75° (cca. - samozřejmě, záleží i na rozhledových podmínkách, ale zhruba do 60° +/- je většinou vidět bez nutnosti si vykroutit krk), tak radši blikám. Toť vše.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    KRUPAN: Občas to taky dělám když se předemnou připojuje někdo pomalej/kamion.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    PHAILO: jako jo, ale až takhle jsem to viděl poprvy. a to mu to ještě došlo a hned zpět do pravého takovým manévrem, že sem měl obavy, že to prekuli na bok :))
    SITH
    SITH --- ---
    KRUPAN: au. Tak to muselo byt neprijemne. Já viděl tady o kousek dál (https://mapy.cz/zakladni?x=14.0554402&y=50.2331925&z=17&source=coor&id=14.1207681%2C50.2130458) ženskou co přijela na obchvat ze slaného co auto směřuje směr Louny, ale ona se asi spletla a nenapadlo ji nic jinyho, než to auto s babičkou a děckem otočil o 180´a vzít to přes plnou čáru směr Praha
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    KRUPAN: To je naprosto normální, potkávám několikrát do měsíce na různých místech.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    SITH: 50.2130458N, 14.1207681E
    SPM
    SPM --- ---
    KRUPAN: To je taky k vidění dost často. Možná ne přímo kolmo, ale typicky ještě na začátku, kde je plná čára a rovnou levej. Nejvíc k vidění je to u řidičů TDI, kteří mají pocit, že ta jejich naftová formule je rychlejší než světlo :-)
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    blikanie v hentakom druhu krizovatky je jak acylpyrin, nepomoze, neublizi, takze blikat. robim to automaticky... nemam problem s tym potiahnut packu.
    SITH
    SITH --- ---
    KRUPAN: kde na té D7 přesně?
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    HANZO: nemenis směr o 90 stupňů?? :)

    btw dneska sranda na D7 ke konci u slanyho, přijíždí člověk na dálnici nájezdem, ale nejede v tom prirazovacim pruhu chvíli jako normálně, ale rovnou (téměř kolmo na dálnici) do levyho!!! nějaká nová moda? :)
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: To jsem překvapivě ještě neviděl, ale nepřekvapilo by mě to :-) Stává se akorát to, že to tam takhle vyblokuje kamion, protože se na ten ostrůvek prostě nevejde a nemá moc na výběr... Ono jinak tady je to taky o držku, pač tu nastává ještě jedna věc, která přímo s tímhle nesouhlasí - zleva ty dva pruhy nepokračujou oba rovně, ale jeden odbočuje na ten nájezd na jižní spojku. Takže teoreticky zleva se dává přednost jenom jednomu pruhu. Nicméně zase existuje hromada lidí, kteří zjistí, že jsou v tom pravém pruhu, těsně před, takže to tam typicky za provozu narvou do těch aut v levém, cpou se tam natěsno a podobně. Už jsem takhle taky málem přišel o čumák, protože jsem tam odbočoval, stál na hranici toho pruhu, kterému dávám přednost a pitomec, co to tam z toho pravého v poslední chvíli střelí, mi ten předek auta málem vzal. Tahle křižovatka: https://www.google.cz/...4!1s0x470b93ba3f6d0583:0xc1a06ffc0e66cc29!8m2!3d50.048346!4d14.481099?hl=cs
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam