• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: Ono i u těch malých benzinů je to otázka... Třeba 4 taktní sekačky taky existují :-) A nevím, jak je to teď (jestli se to nezpřísnilo), ale když jsem před pár lety koukal na ty malé skútry, tak si dost často u jednoho modelu šlo vybrat mezi dvou a 4 taktním motorem. Myslim, že jeden z těch rozdílů byl, že ten dvoutakt na tom byl typicky výkonově líp, za cenu toho, že pálil olej (a jinak to byly snad všechno jednoválce).
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Sypu si hlavu popelem... Samozřejmě do křoviňáku neliju naftu... (slabou omluvou mi je jen to, že ho používám dvakrát do roka).
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    hoši nejezděte do I
    potkat tam Piaggio Ape tak vám hrábne :)
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: dvoutakt to nebude, to u dieselu snad ani nejde (to palivo se tam cpe až potom). Nicméně jo, nafta patří do traktoru, do malejch aut je to tuplem zhůvěřilost a dělat tyhle mikronafty speciálně jenom proto, že se někdo v zákoně uklep a omezil objem jenom pro zážehový motory, to už je extra kokotina.
    MVEK
    MVEK --- ---
    BLAF: Jasně, z toho videa v článku jsem si tolik nevšiml, ale věřím, že naživo to bude asi působit jinak.

    HERR_FLICK: Dieselem obecně, ale ok, tam je to spíš o zdraví z hlediska mikročástic než o životním prostředí. A obecně snad každý diesel je víc cítit, když zapracuje turbo, nemluvě o tom, že potkávám i nové modely ve špatném stavu, kdy to čadí hodně při každém rozjezdu.

    Jinak možná se mýlím, pod dvouválcem si představím automaticky dvojtakt mazaný olejem přímo ve směsi. Ale netuším, jestli tohle autíčko oproti sekačkám, pilám apod. má nějaké lepší lapače zplodin apod.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    je potreba to brat jako skutr na 4kolech, ve kterym clovek nezmokne, a to i z hlediska bezpecnosti
    a taky ze na cestovani mimo mesto to stejne jako 50ccm skutr fakt neni
    s tou rychlosti to je trochu napytel

    nove je na tom hodne napytel, ze uz s tim clovek nemuze bezplatne stat na modrejch zonach

    MVEK: cim trpi tvoje srdce ekologa?
    BLAF
    BLAF --- ---
    MVEK: Ja myslel spis podle stylu jizdy, je to takovej papirovej Smart na uzkejch koleckach, takze to tak srandovne poskakuje :)
    SPM
    SPM --- ---
    Když jsem kupoval poslední auto a jeli jsme s nim testovací jízdu po okolí, tak jsem tenhle véhikl někde na okresce potkal. No, měl jsem při tom předjíždění strach, aby ho to neodhodilo do příkopu :-)))
    MVEK
    MVEK --- ---
    BLAF: Já jsem hrozný analfabet z hlediska značek atd., a to i těch nejznámějších.
    BLAF
    BLAF --- ---
    MVEK: Tyhle auta vetsinou poznas hned na prvni.
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Já to nechválím, taky mi to přijde pochybné (a mé srdce ekologa trpí ještě víc).
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: dvouválec za úplně nesmyslnou cenu a smradlavá nafta k tomu :-) (na naftu se nevztahuje ten limit 50ccm na objem motoru).

    Jinak ten, kdo pro tu skupinu AM vymýšlel to omezení na 45km/h byl taky hlava pomazaná. Měl jsem půjčenej tenhle malý skútr. Limit samotnej mě nijak neštval, nicméně zařadit se s tím ve městě při končícím pruhu je celkem adrenalin. Tím že ty auta jedou 50 a tohle jede o chlup míň, tak to tu rychlost s autama nesrovná a nezbývá, než to tam někomu poslat... Nevim, proč to nemohli, když už, nechat třeba na 55, aby se s tim dalo v tom městě splynout...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Netušil jsem, že pokud se někdy budu rozčilovat, že někdo jede třeba tou padesátkou mimo obec, může to být obvykle takovýto dvouválec pro patnáctileté... https://www.novinky.cz/domaci/431744-je-jim-patnact-a-ridi-auta-za-statisice.html
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    U ...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ovšem tohle je už vyšší level...

    Po hádce, kdo má přednost, střelil muž řidiče druhého auta plynovkou - iDNES.cz
    http://usti.idnes.cz/...ce-z-plynove-pistole-g4r-/usti-zpravy.aspx?c=A170309_150129_usti-zpravy_vac2
    SPM
    SPM --- ---
    na jednoho blikaj zepředu, na druhýho zezadu a ještě se tu hádají :-DDD
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VYWERN: nemám čas,důvod ani náladu se tady s tebou dohadovat kvůli takové hovadině. Dobře víš jak jsem to myslel. Takže stop trollení a OT. Dík
    SPM
    SPM --- ---
    SITH: kamioňák asi zapomněl, že nesedí v osobáku, tam se tohle dělá běžně :-) Pak taky oblíbený sport osobáků je při nájezdu na dálnici se do té dálnice srát úplně na začátku ještě přes plnou čáru a pak podle toho, jak si řidič dotyčného vehiklu myslí, že mu to zrovna jede, to narvat buď rovnou do levého nejrychlejšího pruhu nebo zůstat v tom pravém a blokovat ty, co se připojovali před ním a dělají to normálně.
    DREWDARK
    DREWDARK --- ---
    SITH: Jj. Mezi ceskou a anglickou dalnici neni zadny rozdil. Nejrychlejsi pruh je ten pravy
    SITH
    SITH --- ---
    dneska nějaké skvrny na slunci, všichni dneska ráno nějak tíhli k levému pruhu a tak jsem musel tak 20 aut plynulou souvislou jízdou předjet pravým pruhem, který byl naprosto prázdný. Korunu tomu nasadil kamion, co na tříproudou sílnici vlítnul z připojovacího pruhu rovnou do prostředního :D
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    PNXNTDD: takze jsi to napsal proste blbe? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam