• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    PHAILO: co to je přiměřeně podmínkám? každej to vidí jinak. dej příklad :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: Nechce se mi zase rozepisovat, ale pokud nekdo neni dusevne schopnej zvladnout situaci, kdy nekdo jede pomalu, tak by mozna ridicak mit nemel.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JAKUMIN: Jezdit pomalu je obvykle pěkná debilita, protože to jen zvyšuje tlak těm, co jedou normálně (= přiměřeně podmínkám).
    SPM
    SPM --- ---
    JAKUMIN: ne, jel jsem jako normálně a světe div se, žádnou pokutu jsem nedostal :-)
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    SPM: takze nakonec jsi jezdil radsi pomalu vsude ?;) a pak ze prevence nefunguje.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    WYMA: Kór když maj na sobě ještě zimní kabáty, ať si počká na léto :-)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Souhlas se super opatrností u autoškoly a odstupem atd. Je ale fakt, že jsem v autoškole sám zažil starého učitele (otce toho Horaznýho, co míval/má autoškolu na Praze 3 v Ondříčkově), který byl schopen po trochu zazmatkování žáka zadupnout auto uprostřed rušné křižovatky a seřvávat ho (zatímco občas někdo i zatroubil).
    To seřvávání mohlo být i za to, že jsem sjížděl ke křižovatce s brzdou a spojkou, že mu zničím spojku (asi 100 metrů, ne kilometr, a je to přece auto na výuku). Zkrátka často kvůli malichernostem, které je dobré poučit, ale nemusí kvůli tomu agresivně a uprostřed křižovatky.
    (Holky od něj velmi často z hodin odcházely s brekem. Na druhou stranu on byl jen cholerik, za pár minut byl milý a přátelský, v pohodě.)
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: Ne, ale typicky to auto má nálepku dítě v autě doprováděno kreslenou siluetou alespoň dvou smradů a je viditelně vidět, jak se řidič(ka) otáčí dozadu k zadním sedačkám, načež obvykle následuje přejetí do protisměru, prudké brždění a tak podobně. Na dávání blinkrů těmhle řidičům taky už čas obvykle nezbývá :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: to ale zezadu nevidíš, jestli v té autosedačce někdo sedí nebo ne, ty ostatní kategorie poznáš na dálku :-)
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: zapomněla si na starostlivého rodiče a uřvanýma fakanama v autě... takovým by snad ty fakany měly odebrat a je vykastrovat, aby se to dál nešířilo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JOPS: autoškola, čepičkář, Pražák na malých okreskách a vidlák v Praze - ti to dokážou zadupnout kdekoli, kdykoli a většinou i bez důvodu :-)
    to bys nevěřil, co kupříkladu dokáže předvést Pražák v nablískaný metle, když na něj v zatáčce v lese na silnici na jeden a půl auta vybafne traktor s orací bránou :-)
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: no, v tom světě, co vidím za oknem, nápis autoškola obvykle znamená, hned to předjeď klidně v křižovatce, ikdyby jela 200 po městě :-D
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    JOPS: tyve, s autoškolou musíš předvídat naprosto všechno. od aut s nápisem AUTOŠKOLA zmizet co nejrychleji a minimálně na 100m, pak se snad nic nestane :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    TRISSIE: ja s tebou souhlasim :) ale predvidat zadupnuti, to uz clovek musi byt jooo spravnej paranoik :)))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JOPS: nepíše tady každej druhej, že dobrý řidič se pozná podle toho, že předvídá chování ostatních?
    a já teda nevím, jak v tvém světě, ale v mém světě velká cedule "autoškola" automaticky kvalifikuje dané vozidlo do kategorie "držet si odstup a očekávat chyby a/nebo zmatkování".

    ale pravda, pravidelně vídám řidiče, kteří věří v nadpřirozené schopnosti studentů autoškol a jsou schopní se jim v kopci v dešti (ideálně na dlažebních kostkách, i když těch už je teď v Praze míň než dřív) postavit v křižovatce třicet čísel za zadek...
    WYMA
    WYMA --- ---
    JOPS: nj, ale kolega by se měl v první řadě věnovat řízení a dodržovat odstup, a ne čumět po ženskejch :) kor když je před ním autoškola.
    JOPS
    JOPS --- ---
    HANZO: clovece nevim, ale na rovnym, prehlednym useku, kde jedina krizova situace je mirne stoupani k mostu mi prijde trochu podivne dupnout na brzdu. Chapu, ze 40km/h je divoka rychlost ale pokud se nepletu, tak na silnici by mel student autoskoly az po te, co zvladne se rozjet, udrzet se na silnici a NEPLEST si brzdu s plynem :)
    HANZO
    HANZO --- ---
    JOPS: tak jet za autoskolou a nevenovat se provozu... Co jako čekal?
    JOPS
    JOPS --- ---
    kolega dneska prisel do prace a rika, curaci v autoskole...

    slova kolegy
    jedu takhle za autoskolou ve meste, jede cca 40km/h, vidim pred nej, je tam plna, tak jedu v klidu za nim, cumim okolo na baby co chodi po chodniku a najednou koukam, autoskola stoji. Ten kokot si spletl brzdu s plynem. To bylo o centimetr. On to proste na miste zastavil. Auto mi spustilo varovne blinkry, jak jsem usilovne brzdil. A kdyby se aspon instruktor omluvil zvednutim ruky, ale nic...

    A ani jsem nevedel,zda to ridila baba ci kluk, jak jsem z toho byl rozhozenej...
    SPM
    SPM --- ---
    JAKUMIN: ono taky ne každý má čas / chuť studovat seznam stovek míst, kord když to názvama ani nezná... já jsem třeba ten článek někde nějaký zahlíd, půlka toho byla i nečitelná a chuť louskat co je tam napsaný a jestli něco z toho neni na trase, kde jezdím, jsem fakt neměl.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    JAKUMIN: Míst lidé navrhli několik desítek až stovek tisíc. Když čuráci fízle zjistili, že se jedná o výsměch v podobě DDoSu, vyčlenili jednoho kokota, který to pak každé ráno promazával. Nejlepší šichta na světě. Epic fail ještě ve fázi před vyhodnocením, které stejně dopadlo tak, že nakonec měřili tam, kde to má smysl z hlediska příjmu do státní a obecních kas, s bezpečností a plynulostí provozu to nemělo vůbec nic společného. A v tomto směru to byl epic fail tajakotak. Že někdo ví, že se někde bude měřit a že tam pak jede rychle nemusí být nutně epic fail, ale třeba také cílená aktivita v rámci tzv. "průzkumu bojem" (jakkoliv takových případů bude v řádu jednotek, spíš než nějak statisticky významné, nicméně možnosti jsou i jiné, včetně krajní nouze apod.), příkladně Vysočina je ideální kraj z hlediska rychlosti dosažitelnosti soudu. Tam na správní žalobu, na rozdíl třeba od MSK, nebo SČK, může dojít poměrně brzo... To bys ovšem o problematice jménem český silniční fašismus musela něco vědět... Byly to vyhozené peníze daňových poplatníků. Punto.
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    PHAILO: tech mist bylo v radu desitek na jednotlive kraje, treba liberecky cca 70, https://www.garaz.cz/...vinky/3003409-policejni-speed-marathon-zacina-kde-se-bude-merit?tags=policie , takze jak rikam, pokud vim kdy se bude merit, kudy pojedu + mista kde se bude v kraji merit ...epic fail.

    Nekolik tisic bylo mist, ktere lide navrhli, ovsem ne na vsech se merilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam