• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    GORG
    GORG --- ---
    JOPS: no autoskoly se chodi ucit ridit rovnou do produkce... po par jizdach na simulatoru.
    kamarad z mensiho mesta na Slovesku zas pry vetsinu jizd davali kuzely na tomu vyhrazenym parkovisti apod.
    já byl docela překvapenej, když jsem druhou jízdu jel z Barrandova na Bohdalec přes celou Prahu... že si tam prej potřebuje něco zařídit a že to případně zachrání kdyby něco... každopádně když to někdo takhle zabrzdí, tomu nijak nezabrání žejo. ty instruktoři musí mít slušný nervy
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: tak tak, to bylo jenom takove povzdechnuti... ono ne jenom svedkem, pamatuju si to jeste i sam (a to jsem se s tim rozjizdet umel a jezdil jsem na limit)
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    PHAILO: co to je přiměřeně podmínkám? každej to vidí jinak. dej příklad :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CAIDEL: já to teda pochopila tak, že SPM popisuje chování řidičů k autoškolám, kterého bývá svědkem, ne že se tak chová sám (stejně jako já vídám řidiče debily, co zastaví v křižovatce v kopci těsně za autoškolou, ale sama jí nechávám odstup podle sklonu kopce klidně i dva a víc metrů)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: Nechce se mi zase rozepisovat, ale pokud nekdo neni dusevne schopnej zvladnout situaci, kdy nekdo jede pomalu, tak by mozna ridicak mit nemel.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SPM: To je právě pěkná kravina, protože když občas vidím, co jsou lidi ochotný spáchat, aby už měli autoškolu za sebou, tak mi zůstává hlava stát (včetně tebou zmíněného předjíždění v křižovatce). Čímž nepomáháš ani sobě, ani okolí, ani tomu studentovi.

    Přitom úplně stačí dát si odstup a dávat pozor.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JAKUMIN: Jezdit pomalu je obvykle pěkná debilita, protože to jen zvyšuje tlak těm, co jedou normálně (= přiměřeně podmínkám).
    SPM
    SPM --- ---
    JAKUMIN: ne, jel jsem jako normálně a světe div se, žádnou pokutu jsem nedostal :-)
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    SPM: takze nakonec jsi jezdil radsi pomalu vsude ?;) a pak ze prevence nefunguje.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    WYMA: Kór když maj na sobě ještě zimní kabáty, ať si počká na léto :-)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Souhlas se super opatrností u autoškoly a odstupem atd. Je ale fakt, že jsem v autoškole sám zažil starého učitele (otce toho Horaznýho, co míval/má autoškolu na Praze 3 v Ondříčkově), který byl schopen po trochu zazmatkování žáka zadupnout auto uprostřed rušné křižovatky a seřvávat ho (zatímco občas někdo i zatroubil).
    To seřvávání mohlo být i za to, že jsem sjížděl ke křižovatce s brzdou a spojkou, že mu zničím spojku (asi 100 metrů, ne kilometr, a je to přece auto na výuku). Zkrátka často kvůli malichernostem, které je dobré poučit, ale nemusí kvůli tomu agresivně a uprostřed křižovatky.
    (Holky od něj velmi často z hodin odcházely s brekem. Na druhou stranu on byl jen cholerik, za pár minut byl milý a přátelský, v pohodě.)
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: Ne, ale typicky to auto má nálepku dítě v autě doprováděno kreslenou siluetou alespoň dvou smradů a je viditelně vidět, jak se řidič(ka) otáčí dozadu k zadním sedačkám, načež obvykle následuje přejetí do protisměru, prudké brždění a tak podobně. Na dávání blinkrů těmhle řidičům taky už čas obvykle nezbývá :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: to ale zezadu nevidíš, jestli v té autosedačce někdo sedí nebo ne, ty ostatní kategorie poznáš na dálku :-)
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: zapomněla si na starostlivého rodiče a uřvanýma fakanama v autě... takovým by snad ty fakany měly odebrat a je vykastrovat, aby se to dál nešířilo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JOPS: autoškola, čepičkář, Pražák na malých okreskách a vidlák v Praze - ti to dokážou zadupnout kdekoli, kdykoli a většinou i bez důvodu :-)
    to bys nevěřil, co kupříkladu dokáže předvést Pražák v nablískaný metle, když na něj v zatáčce v lese na silnici na jeden a půl auta vybafne traktor s orací bránou :-)
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: no, v tom světě, co vidím za oknem, nápis autoškola obvykle znamená, hned to předjeď klidně v křižovatce, ikdyby jela 200 po městě :-D
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    JOPS: tyve, s autoškolou musíš předvídat naprosto všechno. od aut s nápisem AUTOŠKOLA zmizet co nejrychleji a minimálně na 100m, pak se snad nic nestane :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    TRISSIE: ja s tebou souhlasim :) ale predvidat zadupnuti, to uz clovek musi byt jooo spravnej paranoik :)))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JOPS: nepíše tady každej druhej, že dobrý řidič se pozná podle toho, že předvídá chování ostatních?
    a já teda nevím, jak v tvém světě, ale v mém světě velká cedule "autoškola" automaticky kvalifikuje dané vozidlo do kategorie "držet si odstup a očekávat chyby a/nebo zmatkování".

    ale pravda, pravidelně vídám řidiče, kteří věří v nadpřirozené schopnosti studentů autoškol a jsou schopní se jim v kopci v dešti (ideálně na dlažebních kostkách, i když těch už je teď v Praze míň než dřív) postavit v křižovatce třicet čísel za zadek...
    WYMA
    WYMA --- ---
    JOPS: nj, ale kolega by se měl v první řadě věnovat řízení a dodržovat odstup, a ne čumět po ženskejch :) kor když je před ním autoškola.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam