• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ADMIX: me se to taky stava pravidelne a nejsem na ne nijak agresivni, ale nasrany jsem :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    GUERILLA: Ja mam prave adaptivni teprve par mesicu, tak si jeste porad uvedomuju jak moc je to s nim jiny. Treba uterni cesta do prace. Na D1 tri kolony, ktery me absolutne nevzrusovaly, protoze jediny, co jsem musel udelat, byl lehky dotyk na plyn, kdyz se kolona rozjela po delsim stani. Akorat teda v pruhu jsem se musel drzet sam:) Vyridil jsem cestou spoustu veci.
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    DYNK: Závidím :) Někteří adaptivní tempomat ještě nemají, proto, když vidí, že v levém pruhu jede někdo reálně 65km/h na 70 (Blanka je na to ideální), třeba blikne dálkama, protože nechce vypínat tempomat bržděním, jelikož levoproudař drží pruh zbytečně - má pravý pruh volný. Co se v 99,98% stane? Nic, prostě levoproudař si stále drží svůj pruh :) Proto občas jedu pravým pruhem, občas i přes připojovací, když tam nejsou auta, prostě nechci vypínat tempomat kvůli nechápavosti některých jedinců a ztrácet plynulost.

    Až budu mít adaptivní tempomat, budu to mít na háku, nejlépe ještě s automatem a autonomním řízením a v klidu si na městském okruhu a dálnici číst knížku :D
    GUERILLA
    GUERILLA --- ---
    GRANTORINO: Jak tu bylo zmíněno, to, že jede někdo 70 neznamená že jede 70 i reálně, proto se může zdát, že někteří jsou magoři, když v měřeném úseku jedou více jak tachometrových 70, ale opak je pravdou, jen zanjí lépe svůj povoz a jeho reálné možnosti.

    Pokud se na tebe někdo tlačí a není kam uhnout, ignorovat, pokud je, zavčasu dát blinkr a je po problému. Primárně máš řešit co je před tebou, ne se věnovat nějakému irelevantnímu tlaku zezadu.

    Bohužel jsem byl už svědkem případu, kdy řidička měla zpětné zrcátko v úhlu, že ji bylo k ničemu, ale přitom levý pruh a absolutní vpičismus co se kolem ní děje.
    DYNK
    DYNK --- ---
    SPM: Mne v tomhle ohromne pomaha adaptivni tempomat. Kdyz prede mnou jede nekdo, za kym se mi nedari drzet rozumnej rozestup, tak to necham na technice. Zmizi tim i ty nejmensi naznaky stresu z toho, ze se vlecu za nekym, za kym se mi nejede dobre.
    SPM
    SPM --- ---
    DYNK: Oni by úplně normálně stačili dvě věci. Jedna, aby se někteří jedinci nelepili na kufr tomu autu před sebou, zvlášť když přejíždí nemá kam uhnout. A druhá, aby levoproudař z toho pruhu zmizel, když v tom pravém je volno, ikdyby jel 200 na 70ce. Ale ačkoliv to zní naprosto jednoduše a logicky, tak to prostě lidi nějak nezvládají...
    DYNK
    DYNK --- ---
    GRANTORINO: Ohledne te situace s radarem na sedmdesatce - on kazdej ty predpisy dodrzuje jinak. Jeden jede tak, aby se tachometr nedostal pres 70kmh, coz je realna rychlost lehce pres 60kmh. Jinej zase jede tak, aby neplatil pokutu, coz znamena, ze na tachometru ma lehce pod 90kmh. Tam muze vznikat rozdil v chapani te situace.

    Tim nijak neobhajuju pripadny nervozni lepice. Souhlasim, ze takovej ridic by se mel v prvni rade zklidnit.
    SITH
    SITH --- ---
    VIRTUALVOID: WTF :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ADMIX: huh, tak pravdivé... jak tu zaznělo, co má dělat ženská, když se na ní lepí frajer a nedá se uhnout?
    upřímně no někdy pomůže odklonit zrcátko a ignorovat a jet prostě jak to jde...
    ten nátlak je fakt nepříjemnej, ale když to nejde, tak to nejde.
    učili mě v autoškole, že mám jezdit maximum jak je možný, tak to dělám.. nemůžu za to, že nějakýmu kokotovi nestačí, že jedu 70, když je tam 70km/h ... /jo a ehm měří tam ještě rychlost, tyhle mam nejradši,, trubky, co neví ani, že tam je regulérní radar, ale můžou se posrat, že je zdržuju/

    KRUPAN: ... jezdit prostě maximum, podle hustoty provozu, někdy to prostě ani na sedmdesátce nejde jinak než padesátkou
    takhel jsem stihla zareagovat v tunelu v koloně pomalu jedoucí, ten za mnou taky ještě a nějakej třetí už to tam do něj za mnou napral. když to nejde, tak to nejde a když to jde, tak nezdržuju nebo se hodím do "pomalejšího pruhu" v čem je problém?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    VYWERN: Zrovna minulej tejden se mi tohle stalo trikrat!
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    Střet vozidla se skůtrem + ujetí od nehody
    https://www.youtube.com/watch?v=6OCfwpNY6ds


    hlavne z vesela :D
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ADMIX: takze kdyz jedes po meste a pred sebou mas dva volne pruhy, ktere blokuji dva vedle sebe jedouci auta - soubeznou jizda, se 40km/hod na tacho a pojedete takhle 12km usek. Za tebou samozrejme troubici kilometrova kolona aut, tak budes naprosto v klidu a nebo jedes hned odevzdat ridicak, spolu s celou tou kolonou? :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SPM + TRISSIE : OK, to mé tedy berme také jako takové rozšíření vašich dvou povzdechnutí...
    GORG
    GORG --- ---
    JOPS: no autoskoly se chodi ucit ridit rovnou do produkce... po par jizdach na simulatoru.
    kamarad z mensiho mesta na Slovesku zas pry vetsinu jizd davali kuzely na tomu vyhrazenym parkovisti apod.
    já byl docela překvapenej, když jsem druhou jízdu jel z Barrandova na Bohdalec přes celou Prahu... že si tam prej potřebuje něco zařídit a že to případně zachrání kdyby něco... každopádně když to někdo takhle zabrzdí, tomu nijak nezabrání žejo. ty instruktoři musí mít slušný nervy
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: tak tak, to bylo jenom takove povzdechnuti... ono ne jenom svedkem, pamatuju si to jeste i sam (a to jsem se s tim rozjizdet umel a jezdil jsem na limit)
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    PHAILO: co to je přiměřeně podmínkám? každej to vidí jinak. dej příklad :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CAIDEL: já to teda pochopila tak, že SPM popisuje chování řidičů k autoškolám, kterého bývá svědkem, ne že se tak chová sám (stejně jako já vídám řidiče debily, co zastaví v křižovatce v kopci těsně za autoškolou, ale sama jí nechávám odstup podle sklonu kopce klidně i dva a víc metrů)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: Nechce se mi zase rozepisovat, ale pokud nekdo neni dusevne schopnej zvladnout situaci, kdy nekdo jede pomalu, tak by mozna ridicak mit nemel.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SPM: To je právě pěkná kravina, protože když občas vidím, co jsou lidi ochotný spáchat, aby už měli autoškolu za sebou, tak mi zůstává hlava stát (včetně tebou zmíněného předjíždění v křižovatce). Čímž nepomáháš ani sobě, ani okolí, ani tomu studentovi.

    Přitom úplně stačí dát si odstup a dávat pozor.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JAKUMIN: Jezdit pomalu je obvykle pěkná debilita, protože to jen zvyšuje tlak těm, co jedou normálně (= přiměřeně podmínkám).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam