Já se do tý poslední diskuse zapojovat moc nechtěl... zejména proto, že sice za volantem nejsem agresivní ani si nemyslím že se mi nemůže nic stát, nebo že jsem nejlepší...
Ale vím nejlépe, kde (pokud to tam znám) je jaká rychlost (pro mě, v konkrétním autě a v konkrétní povětrnostní a dopravní situaci) ještě bezpečná... a ačkoli souhlasím s jistou mírou regulace a kontroly, tak si myslím, že současná míra regulace je absurdní a kontrola je prostě LOL.
Chtěl bych jen dodat, že souhlasím s tím, že vyspělý člověk respektuje zákony a jen bezcharakterní sráči hledají apriori cesty jak s tím, či oním... vyjebat, aby se mohli dál beztrestně chovat bezohledně...
Nicméně... a to je právě kámen úrazu a meritum věci... na to, aby se zákon dal považovat za "směroplatný" musí být smyslupný, odrážet realitu a skutečnou společenskou potřebu, musí být vymahatelný a vymáhaný a zejména spravedlivý v tom nejprostším slova smyslu.
Pokavaď to bude takový paskvil, jako je to teď a pokavaď se bude vymáhat takovým způsobem jako teď (tzn, jako forma terciálního zdanění s rezignací na skutečný dohled nad bezpečností! a plynulostí! dopravy) tak se s klidným pohledem do zrcadla rád prohlásím, že zákon o provozu na pozemních komunikacích zcela ignoruju. Doslova a do písmene. Jediné, čemu se "v rámci zbytečného neprovokování" přizpůsobuju je platnost STK a ježdění s SPZ.