Jen ještě doplním. Neznalost předpisu samozřejmě neomlouvá (v tomto případě spíše neuvědomnění si), ale kdyby si to táta uvědomil, tak by tam určitě nestál.
Tím chci říct, že to není žádná anarchie. Já jsem původně myslel, že to je buzerace ze strany MP, kterou mají za úkol od zavedení zón. V jejich nejbližším okolí postihovat sebemenší prohřešky tak, aby lidi nutili parkovat v zónách. Když jsem pak na to koukal, byť tady na těch deseti metrech je hrozně pravděpodobné, že se spolu patká hasičské auto se sanitkou, kde zdržení z nutnosti se vyhnout, případně zdržení z objetí (celých 50 m navíc) bude znamenat ohrožení života, tak musím uznat, že fakticky má MP pravdu a stát by se tam prostě nemělo. Přestože, jak můžete vidět na snímku z googlu, i zde z map, evidentně to nenapadne hodně lidí:
Mapy.cz
https://mapy.cz/...310&z=15&pano=1&pid=34620265&yaw=1.544&fov=1.571&pitch=0.157&source=ward&id=13696
Nicméně, papírek za stěračem, ať už ho tam řidič najde či nikoliv, neznamená prostě nic. Pokud přijde oficiální předvolání, myslím, že pak není problém tam zajít, uznat přestupek a zaplatit pokutu.