• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    to byla reakce především na:

    MUADDIB
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    Já se do tý poslední diskuse zapojovat moc nechtěl... zejména proto, že sice za volantem nejsem agresivní ani si nemyslím že se mi nemůže nic stát, nebo že jsem nejlepší...

    Ale vím nejlépe, kde (pokud to tam znám) je jaká rychlost (pro mě, v konkrétním autě a v konkrétní povětrnostní a dopravní situaci) ještě bezpečná... a ačkoli souhlasím s jistou mírou regulace a kontroly, tak si myslím, že současná míra regulace je absurdní a kontrola je prostě LOL.

    Chtěl bych jen dodat, že souhlasím s tím, že vyspělý člověk respektuje zákony a jen bezcharakterní sráči hledají apriori cesty jak s tím, či oním... vyjebat, aby se mohli dál beztrestně chovat bezohledně...

    Nicméně... a to je právě kámen úrazu a meritum věci... na to, aby se zákon dal považovat za "směroplatný" musí být smyslupný, odrážet realitu a skutečnou společenskou potřebu, musí být vymahatelný a vymáhaný a zejména spravedlivý v tom nejprostším slova smyslu.

    Pokavaď to bude takový paskvil, jako je to teď a pokavaď se bude vymáhat takovým způsobem jako teď (tzn, jako forma terciálního zdanění s rezignací na skutečný dohled nad bezpečností! a plynulostí! dopravy) tak se s klidným pohledem do zrcadla rád prohlásím, že zákon o provozu na pozemních komunikacích zcela ignoruju. Doslova a do písmene. Jediné, čemu se "v rámci zbytečného neprovokování" přizpůsobuju je platnost STK a ježdění s SPZ.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Aby bylo jasno, tohle vůbec nepopírám — jen se domnívám, že bojiště by se mělo přesunout od „žádný lísteček jsem nenašel“, „ale vždyť to vlastně není přestupek“ a „řídil můj kamarád ze zahraničí“ směrem…hm, třeba k volbám. Máme zastupitelskou demokracii a bez toho, že si zvolíme lepší zastupitele, se jen těžko náš právní řád „sám od sebe“ zlepší. A dokud nic nedělám pro to, aby zde byly zákony lepší, přijde mi trochu dětinské se je snažit očůrávat. Zkrátka řešit více příčinu současného stavu — vždyť nějakých pár stovek pokuty je malicherných. „Výhra“ za nedostání pokuty sice možná dostane pár lajků na facebooku, ale tím to tak nějak končí. Naopak tato „řešení“ podle mého názoru spíše jen budují podhoubí pro různé Majkjekluky :)

    Takže to, že vnitřně nesouhlasím s některými předpisy, ještě neznamená, že se je nebudu snažit dodržovat — protože jsem upřímně neudělal nic pro jejich změnu, je jejich podoba i má chyba.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MUADDIB: MUADDIB: ano...

    Když jsem před několika lety zakládal tento klub, tak jsem byl poměrně silným obhájcem dopravních předpisů a kontroly jejich dodržování. Se spoustou id jsem tu vedl na toto téma poměrně ostré diskuze právě v tomto duchu BINARY_PARANOIC: .

    Přesně díky podobným věcem (THE_MIRACLE:) jsem v této obhajobě hodně vystřízlivěl. Pořád mě štvou lidi, co jsou za volantem arogantní, co si myslí, že jsou nejlepšími řidiči na světě, že se jim nemůže nic stát a že oni ví nejlépe, kde je jaká rychlost ještě bezpečná. Regulace být musí a musí být i kontrola. Nicméně místo toho, aby význám regulace a její vymáhání byl v tomto státě posilován, tak je totálně dehonestován vznikem dalších a dalších buzeračních opatření a regulací, které už nemají nic společného s bezpečností pouze subjektivně, ale zcela objektivně.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    THE_MIRACLE: jj, jen tak dál na piráty...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JAKUMIN: the fuck did I just watch?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Docela peknej je i ten dokument zminovany ve videu.

    https://m.youtube.com/watch?v=rRloFqCiZsQ
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JAKUMIN: Tohle je hodně LOL
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    Pojisteni na pokuty ?

    Petr Kocourek se vybodoval! - Mike mi chtěl zaplatit za smazání videí
    https://www.youtube.com/watch?v=Jv9oGnf4ANE
    MVEK
    MVEK --- ---
    ADMIX: Tak asi ti chce říct, že jsi mohl auto zaparkovat 5 km daleko a dojít. Určitě bys do takové vzdálenosti nějaké místo našel (a najezdil nejméně deset km).
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    MUADDIB: Hm?
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ADMIX: Musel?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jen ještě doplním. Neznalost předpisu samozřejmě neomlouvá (v tomto případě spíše neuvědomnění si), ale kdyby si to táta uvědomil, tak by tam určitě nestál.

    Tím chci říct, že to není žádná anarchie. Já jsem původně myslel, že to je buzerace ze strany MP, kterou mají za úkol od zavedení zón. V jejich nejbližším okolí postihovat sebemenší prohřešky tak, aby lidi nutili parkovat v zónách. Když jsem pak na to koukal, byť tady na těch deseti metrech je hrozně pravděpodobné, že se spolu patká hasičské auto se sanitkou, kde zdržení z nutnosti se vyhnout, případně zdržení z objetí (celých 50 m navíc) bude znamenat ohrožení života, tak musím uznat, že fakticky má MP pravdu a stát by se tam prostě nemělo. Přestože, jak můžete vidět na snímku z googlu, i zde z map, evidentně to nenapadne hodně lidí:

    Mapy.cz
    https://mapy.cz/...310&z=15&pano=1&pid=34620265&yaw=1.544&fov=1.571&pitch=0.157&source=ward&id=13696

    Nicméně, papírek za stěračem, ať už ho tam řidič najde či nikoliv, neznamená prostě nic. Pokud přijde oficiální předvolání, myslím, že pak není problém tam zajít, uznat přestupek a zaplatit pokutu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BINARY_PARANOIC: Já s tebou souhlasím. Ještě před pár lety bych s tebou souhlasil absolutně. Bohužel, za posledních pár let vidím akorát to, že arogance moci vymýšlí další a další omezení a znepříjemňování nejen pro řidiče za účelem dojení peněz bez reálného efektu na organizaci dopravy nebo bezpečnost. A ruku v ruce s tím to, že ti, co si to mohou dovolit si stejně dělají, co chtějí. A tyhle dvě věci jsou fakt hodně demotivační. Jinak s tebou ale souhlasím. V principu máš absolutní pravdu.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Ja jsem pred par lety jeste v praze taky dostal papirek, kterej odval vitr, a nic nenasledovalo. Tam kde jsem bydlel byl (jako obvykle) akutni nedostatek parkovacich mist, takze kdyz clovek prijel z prace pozde vecer, tak to proste musel pichnout nekam do zakazu zastaveni, s ohledem na hasice, popelare a zasobovani, a mistni mestaci to pak na zaklade udani vsimavych takyspoluobcanu obesli, rozdali papirky, ale hadal bych, ze to nikdo dal neresil.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    PHAILO: to sice nepíšeš pravdu, ale pokud ti to udělá radost, klidně si to mysli.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BINARY_PARANOIC: Jsem rád, že jsme se shodli na tom, že nejde o žádné ojebávání práva, pokud, tak maximálně ze strany státu.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    PHAILO: ano, nemá pro mě význam.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BINARY_PARANOIC: K filozofii práva jsme se ještě nedostali. Zatím jsme v právu správním a možná okrajově v právní teorii. Což nic nemění na tom, že tvůj útěk z diskuze je zjevný.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    PHAILO: domnívám se, že v otázkách filozofie práva bychom se spolu asi těžko shodli, takže tímto směrem nemá příliš význam diskutovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam