• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PHAILO: myslíš takovej dobrovolnej hasič :-). Akorát ti jsou svým nadšením neškodní.

    Nicméně Praha 6 ZZPS rozšiřuje.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    THE_MIRACLE: Zjevně sní o kariéře u Městapa a asi neprošel přes normální výběrové řízení. Tak se snaží vystavět kariéru aspoň jako PSVB.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Tedy, že jsou někteří lidé udavačský šmejdi jsem už pochopil, ale že mají potřebu se tím ještě chlubit na netu, to je tedy fakt síla. Ještě urguje o odpověď. Fakt kretén...

    https://www.praha6.cz/otazky/list.php?ID=45 - Ivan Balouš
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    IVANEM: Jak taková značka vůbec vypadá ? Něco takovýho slyším prvně.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MVEK: Pujde, akorat nenastoupis na Muzeu, ale budes muset jednu stanici v opacnym smeru na Mustek, a pak prestoupit smer Depo Hostivar. Ponekud otravne, uznavam.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jinak tu diskuzi nechci otevírat, ale protože jsem ji dneska proletěl v kuse po týdnu mimo, tak mě pobavila v souvislosti s tímto článkem:
    Z metra A Muzeum se v jednom směru nesvezete půl roku. Uzavřený bude i výstup k Andělu | Doprava | Lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/...ena-bude-i-cast-cecka-1rr-/doprava.aspx?c=A170621_102040_ln-doprava_pave
    Aneb půl roku to v jednom směru přes Václavák metrem ani nepůjde:-) (pomíjím možnost přestupu na Florenci).
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MVEK: Koncernový určitě - oktávka i golf mají tlustý A sloupek, kvůli kterýmu se při levým odbočování kroutím jak žížala, protože je přes něj blbě vidět. Asi tam ten sloupek nějakou funkci ;) má, ale holt je to trochu nepraktický.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ten Renault Captur nějaké okénko taky má, i když nemá plný trojúhelníkový tvar, je uřízlé. Ale já měl problém spíš víc dopředu, tedy přesně do serpentin nebo některých křižovatek. To je asi obecně problém tlustšího sloupku a protaženého skla (Felicia a prostě auta té a starší doby mají sklo s vyšším sklonem, takže tímhle směrem je ve výhledu ještě čelní sklo). Důvodem je možná tedy i dnes vyšší aerodynamika? Netuším.

    Každopádně dobrý tip, na co si také dávat pozor, až si budu vybírat auto koupi.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: Treba Ford S-Max tam ma okynko, nastesti, bo jinak bych treba v horach do serpentyny nemel sanci videt.
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: Hele, do Felicie se ta klimatizace taky dávala, jenom si to jako příplatkáč skoro nikdo nekoupil :-) Ale celkově mi přijde, že nová auta jsou horší a horší... respektive je tam čim dál tim víc a víc kokotin, které s autem ani nesouvisí, zato na těch věcech, co by člověk od auta čekal, se šetří víc a víc (řekl bych, že jednou z největších kokotin moderní doby jsou ty reproduktory ve výfuku a vibrační desky na motoru, aby majiteli alespoň po sluchu nebylo pořád připomínáno, že pod kapotou má maloobjemový motor ze sekačky). Sloupky podle mě jo, tloustnou. Nějakej takovej blbej pocit jsem měl z Passatu, když jsem ho měl půjčenej, že z toho bylo kulový vidět... a to byl snad ročník už před 2010, takže z dnešního pohledu už taky stará kraksna. Někde jsem viděl (tuším že u Caddyho třeba), že v tom sloupku bylo okénko, takže alespoň něco, byť to stejně byl malinkej průzor.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jen takový výkřik do tmy po zkušenosti s autem z půjčovny - Renault Captur bych za Feldu vyměnil snad jedině kvůli klimatizaci. Stabilita mi přišla podobná, je z toho hůř vidět (sloupek), taky nic moc pro vysokého řidiče, navíc "inteligentní" serepetičky ovládání spíš zhoršují, protože se na to nedá spolehnout (asistent rozjezdu do kopce někdy sepne, někdy ne, přístrojovka hlásí, že mám zařadit ze 4 na 5, a přitom to i na tu čtyřku s pedálem na podlaze na dálnici ve stoupání sotva drží rychlost...) a nejlepší je potřeba dát jako velký budík stav nádrže:-) (druhý je otáčkoměr, tachometr je digitální velké číslo uprostřed)! A ta klimatizace taky nic moc (aspoň ta základní manuální), dozadu to sotva fouká, a vepředu lidi umrznou.


    Což mě přivádí k otázce, má většina dnešních aut problém s tím, že do levotočivých zatáček není často vidět, protože tam zrovna překáží tlustý sloupek? Já vím, že to je asi daň za bezpečnost při nehodě, ale pokud to zvyšuje riziko střetu s něčím, tak nevím...
    SPM
    SPM --- ---
    IVANEM: Zrovna v tomhle místě to prakticky vždycky jsou nový škodovky z MB :-) A ještě víc jich je na exitu 8 z D10. Tam jich dneska zase stála celá kolona :-)
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    SPM:
    DANYSEK: já jí nechci získat pro sebe, jen mě to zajímalo, protože takových aut bylo včera na dálnici mezi Hradcem Králové a Prahou asi 8. Moje rychlost necelých 130 a všichni kolem mě profičeli jak splašení.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    IVANEM: tahle moznost padla uz s vyhlaskou 223/1997 - tedy jeste v dobach, kdy to nebylo omezovane zakonem...
    SPM
    SPM --- ---
    IVANEM: to těžko :-) Já zas potkal takový, který svítilo za tmy až do nebes, řikám si další kretén s rozhašenejma světlama... a ona to úplně nová škodivka se zkušební značkou. Jinak nevim jakej je postup získání, ale krom těch testovacích aut z automobilky už jsem to jednou potkal na nějakém výcvikovém autě.
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    platí nějaká "zvláštní" pravidla pro registrační značku pro zkušební účely? Jako třeba, že tato auta mohou jet po dálnici rychleji? Kdo jí může používat (napadají mě automobilky a servis) ?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: tak samozrejme, formalne vzato. A ty "strojne" vybirane pokuty spolehaji na to, ze se holt malokdo bude branit a dorucenou pokutu proste zaplati... byt materialni aspekt prestupku v techto situacich naplneny rozhodne neni.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DANYSEK: Takovych situaci je vic, treba blba sipka na odboceni vpravo na semaforech, kdy ti zhasne v momente, kdy jedes kolem ni, a porusujes predpisy aniz bys tomu mohl ucinne zabranit. Protoze kdyby zacala pred ukoncenim blikat, jako je to v civilizovanych statech (nebo i v blbym Vietnamu, tam maji na vetsich krizovatkach dokonce casomiru jak dlouho jeste bude zelena / cervena), tak by to bylo moc prace.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DIVA: tak ono jde predevsim o pristup v situaci, kdy se navestni znak zrovna zmeni. Smyslem techto opatreni opravdu neni to, aby ti nekdo prudce dupnul na brzdu, kdyz se rychlost zmeni ze 70 na 50 - ono tim muzes vytvorit naopak rizikovejsi situaci... kdyz budes takhle brzdit, jen aby te to nevyfotilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam