• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    JOPS: tak lidi jsou různí... někteří škrábnou auto a za volant už si nesednou, někteří ho takhle rozjebou a co se z toho dostanou, tak jedou znova ve stejném stylu. Akorát že při tom dalším pokusu to taky nemusí rozmetat o kamion a může klidně zabít někoho, kdo za to fakt nemůže.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SPM: nemyslim si, ze by si pak nekdy za volant sedla :)
    SPM
    SPM --- ---
    MELDA: a zrovna tohle je jeden z těch případů, kdy by snad mělo být zakázáno dávat první pomoc, aby se to na silnici už nikdy nevrátilo...
    SITH
    SITH --- ---
    jinak jsem byl nedávno ve Vídni a musím říct, že pravidlo ZIPu tam také moc nefrčí. Spíš se všichni naserou až na konec zůžení a tam se nějak snaží dohodnout :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    JOPS: Jestli tohle nekdo v tom osobaku prezil, tak pri nem stali vsichni svati
    JOPS
    JOPS --- ---
    MELDA: si rikam, jestli v te 17-20 vterine se kutali hlava nebo ne.

    ale zase tohle je starsi video a mam pocit, ze to ridila zenska a ze to prezila. Tak to asi hlava nebude :-D
    MELDA
    MELDA --- ---
    Tak z tohohle auta nezustalo absolutne nic.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    JOPS: jak uz se tu psalo, pokud nemas zelenou ve smeru odboceni (sipka), tak cekas, az se uvolni krizovatka a pak odbocujes. Kdyby tam ta sipka byla, tak spravne nema signalizace tramvaj pustit do krizovatky a pokud tam vjede, tak je bud spatne signalizace, nebo ridic porusil predpis. Kazdopadne bych doporucil vyckat, az odjede a nehadat se s tramvaji o prednost.
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: já jsem na týhle křižovatce dokonce začal páchat ten hrdelní zločin, že ten první malý dousvětelný semafor na sjezdu ještě před prvním přejetím projíždim na červenou, když tam zrovna svítí. Po těch zkušenostech z toho radši riskuju pokutu od příslušníků a v klidu tu silnici přejedu a rovnou se zařadím na chodovskou, která je v tu chvíli taky prázdná (a zastavím samozřejmě před tím semaforem před kolejema). Nemusím tak riskovat setkání s idiotem, se kterým se budu o boky přetahovat, ať už na prvním ostrůvku nebo tom druhém.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Jj, až se otevře tenhle sjezd, ta nejkoliznější relace úplně odpadne: http://www.openstreetmap.org/way/474572427#map=17/50.05190/14.47804&layers=N Ale lidi prostě neviděj - jsou tam asi tři šipky, že pravej pruh jede doprava; né, já pojedu v pravým a pak se narvu přes cokoli doleva.
    RAV: V tom Street view je mimochodem vidět, že tramvaj má na čočkách dvě bílé nad sebou, čili "volno rovně" (to je v otázkách z autoškoly taky, mimochodem mimochodem), a autům svítí nerozlišená zelená; obdobně o most dál, Čechův.
    RAV
    RAV --- ---
    CAIDEL: jasne, tam jo... i protijedoucim vozum... jsou tam semafory bez sipky
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    RAV: Ale třeba na Sokolovské/U Rustonky musí řidiči odbočující šikmo zpátky doleva do ulice Pod Plynojemem tramvaji přednost dávat.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Docela hloupá křižovatka, i když se to na první pohled tak nemusí zdát, je v Dobříši (žlutá hlavní, červená vedlejší, z jedný strany se stopkou).
    Polovina řidičů to vnímá jako kříž, druhá polovina jako dvě křižovatky za sebou. Někteří se teda při odbočování míjí, jiní objíždí. S trochou nadsázky lze říct, že je to tam "na dohodě"...
    BLAF
    BLAF --- ---
    SAFIRUS: Priznam se, obcas se mi taky stane - napr. asymetricka krizovatka pres horizont, kterou neznam. Holt se clovek s tim zatacenim obcas prepocita.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Pobavila me situace na Bile Hore v poslednich dnech. Asi po dvaceti letech se vetsina ridicu konecne naucila pouzivat zip, takze nestala kolona az k Vypichu, ale sice pomalu, ale plynule se jede. A nejaka hlava pomazana vymyslela, ze by se tam mohl udelat vyhrazeny pruh, aby se tomuto zabranilo. Jenze mestsky autobus tam nejezdi, tramvaji kupodivu staci koleje, takze genius prisel s myslenkou a vznikl tam vyhrazeny pruh pro IZS, MP, kola a taxi. Kolona opet narostla, nicmene stejne tak narusta pocet ridicu, kteri to objizdi pred vilovou ctvrt po prave strane smerem z Prahy. Verim, ze mistni obyvatele jsou stestim bez sebe... moc by mela byt vazne svetovana jen do dobrych rukou.
    RAV
    RAV --- ---
    MVEK: napr. na Palmovce prez Sokolovskou a ke Balabence na Sokolovskou maji tram trojuhelnik
    MVEK
    MVEK --- ---
    SAMOUT: Tedy musím říct, že jet po té Na Pankráci a odbočovat doleva, zatímco někdo tam předtím najel, kam až mohl, tak není vyloučeno, že bych ho taky minul zprava, protože bych si možná uvědomil, že odbočuje vlevo, až už bych ho přejel (možná bych si ani neuvědomil, že je to celé jedna křižovatka). Na druhou stranu pokud se takhle potkají dva, v pohodě se objedou špatně, tak není důvod šikanovat podle předpisů. Blbé by bylo, kdyby se přitom něco stalo, nebo se křižovatka zablokovala dalšími vozidly.
    MVEK
    MVEK --- ---
    PHAILO: Pravda.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MVEK: Nejčastější problém s pravidlem P ruky je na křižovatkách, kde sice značky jsou, ale pravidlo P ruky se tam uplatní sekundárně, tj. mezi dvěma vedlejšími. S tím se dá setkat relativně často a občas to bývá velká legrace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam