• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    PNXNTDD: Ono taky v novějších autech dost často bývá něco, čemu říkají brzdový asistent. Je to elektronická krávovina, která právě dělá to, že když se víc a rychlejš šlápne na brzdu, tak to automaticky zahamtne natvrdo, právě na eliminaci tohohle chování, tj. ve snaze zabrzdit to, když to řidič neudělal... akorát dle komentářů co o tom kolují to bohužel dost často zase zahamtne natvrdo, ikdyž to řidič nechtěl :-D
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    JOPS:
    DANYSEK:
    Vraťte řidičáky, oba. Pokud tam není zelená šipka pro auta, tak se tramvaji dává přednost. Asi tak posledních sto let.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Btw, jsem se bavil s borcem co dělá kurzy bezpečné jízdy a podobně a říkal, že 90 procentům lidí v krizových situacích se nikdy nepodaří stlačit pedál brzdy úplně níaplno. Prostě že to nikdy "nezahamstnou" fakt celou vahou svýho těla a něco na tom je. Zkoušel jsem to s dodávkou a brzdná dráha je fakt o kousek menší když se člověk zaměří na to aby to fakt kurevsky zadupl. Zkuste si to.
    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: Taky mnoho řidičů nechce ublížit zvířeti (v bezpečných situacích často uhýbám ptactvu).
    Nicméně titulek článku je teda bota jak srna... Srnu nabrat čelně v 90... Hm, kdyby sami uvnitř neuvedli, že ve větší rychlosti projde přes kapotu sklem (u běžných aut), a nedali tam příklad. A občas se dají potkat i ve dne na místě, kde se to nedá tolik čekat.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    SM3: Jo no... srazit čelně... Bohužel plno lidí v tom šoku v pudu sebezáchovy (nebo autozáchovy) strhne volant a pak jsou kvůli blbýmu zajícovi schopni sjet ze silnice, narvat to do stromu a zabít v autě celou rodinu,...

    Ad. Jsem teď asi deset dní jezdil v Rumunsku a Bulharsku a když pominu totální anarchii na silnicích (předjíždění přes dvojitou plnou kdekoliv a kdykoliv, stovka na třicítce no problem, 2x úmyslný vytlačení na dálnici a podobný lahůdky takřkra celou cestu :D ) tak hlavně v Rumunsku ti potulní psi naprosto všude a dokonce tak drzí, že ti doslova skáčou před auto. Pár dní jsem před nima uhýbal, ale asi poslední tři dny už mě tak srali, že mít auto s nárazníkem, tak je normálně začnu srážet... Ale jnak mi strašně vyhovovalo to jakým šíleným stylem tam lidi jezdí... prostě pokud vidíš, tak jeď, nehledě na značení a podobně... ono tě to totiž drží neustále ve střehu, ne jak v rakousku kde se páprdi smolí 5km za kamionem a bojí se ho předjet.
    SM3
    SM3 --- ---
    Každá desátá nehoda je se zvěří. Nestihnete-li brzdit, srazte srnu čelně - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...er-ridic-zraneni-celni-srazka-gq3-/domaci.aspx?c=A170905_132037_domaci_mav
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Postrach silnic MikeJePán dojezdil. Kontroverzní youtuber přišel o řidičák a ani vlastní pojištění mu nepomohlo – G.cz
    http://g.cz/budvar-kocourek-mike/

    Tak konečně.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SAFIRUS: jsou místa, kde to míjením se vlevo řešit nejde. Například křižovatka u Bulovky, směr nemocnice vs. směr Čertův vršek.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    RALI: sound logic!
    HANZO
    HANZO --- ---
    SAFIRUS: tohle je u nás před barákem, navíc uprostřed jezdí tramvaje. Když nejede tramvaj, tak vystoupím a řídiči to vysvětlím osobně, když jede, tak jen přes okénko.
    RALI
    RALI --- ---
    SPM: jo kamos se rozlozil na motorce, utrzena ruka, celej polamanej. Ruku mu prisili zpet, nervy napojili nekam k pateri a ucil se s ni znovu zachazet. No a jen co mohl, koupil si motorku novou a silnejsi, protoze kdyby ji mel uz pred tim, tak to predjizdeni stihnul a tak desne se nerozbil...Stale zije, a zadnou dalsi nehodu nemel.
    SPM
    SPM --- ---
    JOPS: tak lidi jsou různí... někteří škrábnou auto a za volant už si nesednou, někteří ho takhle rozjebou a co se z toho dostanou, tak jedou znova ve stejném stylu. Akorát že při tom dalším pokusu to taky nemusí rozmetat o kamion a může klidně zabít někoho, kdo za to fakt nemůže.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SPM: nemyslim si, ze by si pak nekdy za volant sedla :)
    SPM
    SPM --- ---
    MELDA: a zrovna tohle je jeden z těch případů, kdy by snad mělo být zakázáno dávat první pomoc, aby se to na silnici už nikdy nevrátilo...
    SITH
    SITH --- ---
    jinak jsem byl nedávno ve Vídni a musím říct, že pravidlo ZIPu tam také moc nefrčí. Spíš se všichni naserou až na konec zůžení a tam se nějak snaží dohodnout :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    JOPS: Jestli tohle nekdo v tom osobaku prezil, tak pri nem stali vsichni svati
    JOPS
    JOPS --- ---
    MELDA: si rikam, jestli v te 17-20 vterine se kutali hlava nebo ne.

    ale zase tohle je starsi video a mam pocit, ze to ridila zenska a ze to prezila. Tak to asi hlava nebude :-D
    MELDA
    MELDA --- ---
    Tak z tohohle auta nezustalo absolutne nic.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    JOPS: jak uz se tu psalo, pokud nemas zelenou ve smeru odboceni (sipka), tak cekas, az se uvolni krizovatka a pak odbocujes. Kdyby tam ta sipka byla, tak spravne nema signalizace tramvaj pustit do krizovatky a pokud tam vjede, tak je bud spatne signalizace, nebo ridic porusil predpis. Kazdopadne bych doporucil vyckat, az odjede a nehadat se s tramvaji o prednost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam