• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Btw. Pojistovna na pokuty a teply video Kocourka.

    Petr Kocourek - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCNovqLWjiwM3TYYhOZvycVA/videos

    Nevim jestli je to naka snaha o viralni kampan ala "Nezapomen na okurku", ale musel jsem na to fascinovane cumet od zacatku do konce...
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    MVEK: Netrpělivé troubiče často zažívám na přejezdu v Řevnicích. Jsou tam - tuším 3 koleje, a závory dost často padaj chvilku po tom, co se zvednou. Prostor na bezpečné přejetí si nenechává v tý pomalý a dlouhý koloně NIKDO, a když to udělám - byť jen z poloviny - tak na mě troubiči troubí. Chce to klid...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Já se tedy taky "pochlubím", jak jsem zanedbal předvídání, a porušil díky tomu to písmeno f), že nesmím přejíždět, pokud nemohu přejezd bezpečně přejet. Třeba to někomu pomůže si dávat víc pozor.

    Tento přejezd opodál od nádraží v Mělníku https://en.mapy.cz/...8268&yaw=0.884&fov=1.057&pitch=0.013&source=base&id=1852415&q=M%C4%9Bln%C3%ADk je docela zajímavý, protože na něj navazuje odbočka z hlavní (rovně), a ještě přes další přejezd. Můžou tam být časté zajímavé situace.

    Já jel z pohledu té kamery, tedy od jihozápadu z nádraží. Čekal jsem na závorách slušnou dobu, pak se kolona rozjela a já s domněle rozumným odstupem taky přejížděl... Jenže ten můj odstup znamenal jen to, že koleje byly prázdné, ale zapomněl jsem brát v potaz, že bezpečné je to až, když se vejdu za ně. A to se nestalo, protože během přejíždění dvě auta přede mnou musela dávat přednost protijedoucím, chtěla totiž do té vedlejší přes další přejezd, a bránila jim kolona přejíždějící v protisměru.
    Tak jako pohlídal jsem si, že se nezačal blížit nějaký další vlak, jinak bych se zvládl uklidit kolmo v nejvyšší nouzi.

    Takže příště už si budu dávat opravdu dostatečný odstup i na takto širokých přejezdech. Akorát musím počítat s případnými netrpělivými troubiči za mnou, pokud se budou divit, že nejedu hned.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MVEK: prave... pritom to pravidlo neni vubec zadnou novinkou... a clanek o te povinnosti ridice nehovori, naopak z nej jeste dela chudaka.
    MVEK
    MVEK --- ---
    DANYSEK: Sice vyděšenosti se nedivím, v tom jednom směru (ale fotka je z léta) to asi bude blbě vidět i při té přizpůsobené rychlosti, navíc když musíš hlídat oba směry atd., může jít o těsnější zastavení. Ale samozřejmě, byla by to chyba řidičů a v tom článku je to ukázka ledabylosti novinářů, kteří to měli zdůraznit, aby aspoň článek byl dostatečně poučný.

    Kouknout do těch dvou paragrafů vůbec čas od času neškodí, třeba já dávno zapomněl, že nesmím jet, když na přejezdu bez blikající bílé uvidím nebo uslyším přijíždějící vlak. Protože v běžných případech takový bod beru jako zbytečný, ale zrovna tady má význam.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Vyděšení řidiči: na přejezdu v Holici před vlakem nespadly závory a nešla světla - Olomoucký deník
    https://olomoucky.denik.cz/...ezdu-v-holici-pred-vlakem-nespadly-zavory-a-nesla-svetla-20171103.html

    Prezkouseni z obsahu § 28 a 29 by v pripade dotycnych "vydesenych" nebylo od veci... jestli se nekdo znovu narodil, tak pravdepodobne predpisy vubec neznaji.
    JOHY
    JOHY --- ---
    PNXNTDD: špatně jsem se vyjádřil, nebo mě bereš za slovíčko: zpomalit, uhnout, pokud možno zastavit .... bral jsem to s ohledem na to video.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    JOHY: Hmm... nevim nevim... Každej sanitář ti řekne, že nejhorší co můžeš udělat je zastavit nebo razantně zpomalit - tím většinou zpomalíš totiž i tu sanitku. Nejlepší je akorát uhnout na bok, udělat místo pokud to jde, ale klidně jet, pokud ne, klidně před ním chvilku jeď a někam odboč. Samozřejmě to záleží na situaci žeo. Ale co nesnáším je takovej ten automatismus dupání na brzdu všech lidí když jede třeba sanitka sama do protisměru prázdným pruhem. To mě neuvěřitelně vytáčí.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JOHY: Jenze ty ses konformista a ovce, to se nemuzes divit!
    JOHY
    JOHY --- ---
    TOMBRIDER: Jako sorry, ale když slyšim houkačku,okamžitě zpomalim nebo zastavim u krajnice a jedo až po ní
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Ale nějaký strašný omezení nedejbože ohrožení tam nevidím... (tím se veteránisty nezastávám, spíš je to zbytečná hysterie)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Hergot co to bylo za starej škopek že to nemohl se sanitkou v pohodě předjet? Vypadá to jako Jawa ale s tímhle hrozně švihal... Spíš to vypadá že jakoby měl pocit že ho honěj policajti :D
    DYNK
    DYNK --- ---
    Si chudak myslel, ze zdrha pred fizlama a ona sanitka..
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PISKVOR: Jo jo...věděl bych o jednom fleku na Sušilově :D
    RAV
    RAV --- ---
    M4RC: o par bloku vedle...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Co, až do Brna?
    SPM
    SPM --- ---
    M4RC: tak jestli stejně máš šalinkartu, tak to popostrč někde, kde ty zóny nejsou (i na Praze 5 nejsou všude).
    M4RC
    M4RC --- ---
    DYNK: super, dík : ) já mám teda koupené parkování jen v naší oblasti (ne na celé P–5), ale zkusím to večer prolézt.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    M4RC: Jak píše DYNK. Většinou se čistění týká jen několika ulic v okolí a můžeš se tak přesunout dočasně někam jinam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam