• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    JFM
    JFM --- ---
    VYWERN: Jasně, jsou to jenom dojmy a hospodský kecy
    Světla nových SUV propadla v testu IIHS. Z 19 zkoušených mají dobrá jen dvě | Autoforum.cz
    http://www.autoforum.cz/...etla-novych-suv-propadla-v-testu-iihs-z-19-zkousenych-maji-dobra-jen-dve/
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: to víš, já ho viděl už z dálky, proto jsem taky svoje dálkovky jako člověk s mozkem vypnul před tím, než ten horizont přejel a měl by je ve xichtu.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Mám teď dynamický ledky s auto nivelací, takže bez nastavení sklonu. Svítí to suprově, po startu motoru se paprsky z obou světlometů čuprově překříží (ale bžžžžžž jako ve star wars to neudělá). Nicméně na chalupě máme specifickou pasáž v lese - klopená zatáčka asi 270° doleva z kopce, lesní zvěř to tam má ráda a třešničkou na dortu je hromadící se štěrk a tam ty světla prostě zapejkaj přímo do země :-) Takže tam je natočení čoček a přisvícení celkem k hovno a člověk je rád za klasický cornering mlhovkou, který ale funguje jen do určité mezní rychlosti.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: to je sranda, ty jsi byl tak oslepen, ze jsi musel zastavit na krajnici, ale dokazal jsi si vsimnout, ze to byla M4 nebo neco podobnyho. :)
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: dobře, nevim, ale jelikož to byla nějaká M4ka nebo něco podobnýho, tak bych si dost vsadil, že to nemělo obyčejný manuální světla.

    BLONDYNKA: no... zas mě třeba jsou ukradený ty zadní mlhovky mimo mlhy a davy jiných lidí z nich šílí :-)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    VYWERN: Ale tak určitě :-)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    BLONDYNKA: vis jak to na svete funguje, je treba hledat chyby vsude jinde, jen ne u sebe :)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    A nechtěli byste si třeba nechat raději vyšetřit oči, vy citliví? Když mně dělali laserovou operaci, tak mě upozornili, že budu mít citlivější oči zrovna na oslňující světla aut, ale že bych takhle fňukala a "nic neviděla", to se mi ještě nestalo.

    Protijedoucí auta svítí, no. To je mi novinka.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: a jak vis, ze to byla automatika?

    Ja manualni zasahy taky nedelam, me potkavacky sviti tak, ze dalkove ani nepotrebuji :)
    SPM
    SPM --- ---
    PHAILO: no BMW bylo zrovna to, kvůli kterýmu jsem musel zastavit. Potkal jsem se s ním těsně před přelomem horizontu. Ta automatika to vzápětí sice zhasla, ale tím, že jsem dostal těma světlama z bezprostřední blízkosti přímo do xichtu, tak jsem fakt neviděl vůbec nic... jasně, tohle je sice řídkej případ a dost nahouby vždycky, ale běžný halogeny/xenony až takhle brutálně neoslní a u manuálního spínání světel je alespoň nějaká šance, že to řidič vypne před horizontem. Když lidi vozí v autě automatiku, tak se velice rychle odnaučí dělat nějaký manuální zásahy (což ostatně není moc divu, proč na to šahat, když by to mělo fungovat samo...)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Některým zdejším se tu divím, že se vůbec odváží k tak nebezpečnému kroku, jako je vydání se do provozu. A to říkám jako někdo, kdo jezdí spíš nižším autem (tak o 10 cm nižším než běžný sedan). Mimochodem adaptivní světla ani dnes nejsou zdaleka standard, spíš bych řekl, že je má minimum nových aut. Je ale pravda, že rozdíly v kvalitě světel i adaptivních systémů jako takových jsou zásadní.

    Na druhou stranu z pohledu řidiče jsou ty "světelné efekty" velmi dobře vidět, takže jejich použití nebo manuální korekce jejich efektu je ze strany řidiče snadno aplikovatelná. Pokud ten systém funguje dobře (z mých subjektivních zkušeností Audi + BMW + Mercedes), je manuální zásah nutný málokdy, zpravidla jen kvůli výraznému horizontu nebo v hodně prudkých serpentinách.
    SPM
    SPM --- ---
    HALCYON: ano, zavřít oči ve 130 na dálnici, obvykle tak na dvě minuty, než oslepující kokot dojede a předjete, to je opravdu vynikající řešení :-)
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    PNXNTDD: Tak hlavně je to pseudoproblem, že. Stačí odklonit zrcátko, nebo na chvíli zavřít oči :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MUADDIB: no a dal? Co jako? Jsi se tak nejak usvedcil sam no, kdyz uz tu s tim otravujes :D
    PNXNTDD: hrebicek na hlavicku ;)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MUADDIB: Já jsem akorát přemýšlel nad tím, kdo asi může psát otázku : Co je špatnýho na mlhovkách v noci - logicky asi člověk kterej s nima jezdí a ostatní na něj blikaj a mu to ne a ne docvaknout, tak se musí ptát na nyxu.

    A jestli tohle není tvůj případ tak jedině bravo, ale stejně mi ten dotaz přišel bezpředmětnej, protože odpověď je naprosto jasná. Nebo tě to prostě fakt vůbec nenapadlo, že by to někomu mohlo vadit ?

    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    PNXNTDD: "Pravděpodobně s nima v noci jezdí" ... jj a taky žeru děti...

    Projekce (psychologie) – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Projekce_(psychologie)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    GRANTORINO: Nevim. Jeho otázka byla "co je tak démonického na zapnutejch předních mlhovkách?" Pravděpodobně s nima v noci jezdí a kupodivu i ostatní auta se zapntuýma mlhovkama ho tím neoslňujou. Nicméně rozvinula se tu celkem informačně obsáhlá diskuze o tom, že zapnuté mlhovky oslňovat opravdu mohou, ať už řidiče jedoucí přede mnou, nebo protijedoucí, takže na to prosimtě v noci mysli a zbytečně nám nevypaluj oči Muaddib. Dík
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    GRANTORINO: jj, užs to prokouk :D

    nebo jak říkám... v životě jsem v autě neseděl...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MUADDIB: Premyslim o co ti jde... Ale asi to nema smysl, proste troll. Doufam, ze se podobne neprojevujes na silnici.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ADMIX: není třeba... mě stačí to tvoje "většině" :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam