• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    DAVETESS: ne, pokud ty stojíš on se pohybuje... není co řešit..
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    WZINOKINO: Pokud chceš dojet na přesno tam kam opravdu chceš a mít dokonalý přehled o každé budově kolem tebe, tak jsou bezkonkurenční mapy.cz

    Google maps jsou taky fajn, ale tam už je ta mapa trošku minimalistická, někdy to klame, ale dá se podle toho jezdit.

    + je, že má aktuální uzavírky silnic atd.

    Waze - nepovažuji za navigaci - dost adres mi nenašla, dále neukazuje přesnou adresu a přesné umístění domu. Jinak je to bezkonurenční dopravní aplikace co se týče aktuálních dat o provozu.

    Já většinou během špičky používám waze a při příjezdu do dané ulice přepínám na mapy.cz a vím, že dojedu na jistotu tam, kam jsem chtěl.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DYNK: Ale může, dokonce může jít vina za tebou, když zaparkuješ v křižovatce (což nikdo nedělá a v Praze už teprve ne), není přes tebe vidět a jinej řidič tam nepřizpůsobí jízdu a někoho smete: von sice dostane svoje, ale ty jsi spoluviník. Nebo ty žlutý obdélníky s Xkama, jak se na nich stojí v zácpě v křižovatkách (Svatovítská do kopce, např.): auto se nehýbe, ale spoluvina se najde. Čili bych to tak kategoricky nevylučoval. (Na míru zavinění hodně koukají pojišťovny, jsem slyšel.)
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    FELCARKILLER: dík za info
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    WZINOKINO: ano, informace o doprave sdili
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    FELCARKILLER: WYMA: čili, to že mě waze shodí z dálnice kvůli koloně a podobný objížďky a usměrnění dělají google mapy taky ?
    WYMA
    WYMA --- ---
    WZINOKINO: google bezne pouzivam, chci-li se vyhnout zacpe nebo zjistit, co me kde ceka. waze mi prisel neprehlednej, takze sel pryc. jinak, nepotrebuju-li provoz, tak sygic.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    WZINOKINO: Google pred x lety koupil waze, jedou ze stejnejch dat
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    takovej dotázeček - vrtá mi hlavou, proč mi docela dost lidí říká, že používají google maps jako navigaci. Já používám Waze a je teda pravda, že občas jedu po polňačce, ale vždy jsem dojel tam, kam jsem potřeboval. Máte někdo s těma google maps zkušenosti a tak ? Mě se na tom líbí že jde použít satelitní mapa jinak nevim ;-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Obecne na vine v provozu je ten vzadu, ja si teda davam bacha.. A uprimne nesnasim kdyz se mi nekdo prilepi na zadek a dobrzduje me na kazdy krizovatce nebo v kolone nebo v zacpe na chlup. Jednou jsem v zacpe, ktera se posouvala po centimetrech fakt vypla motor a sla panovi vysvetlit, ze se mi nema lepit na zadek. Prestal.
    SPM
    SPM --- ---
    Lidi jsou schopný tvrdit, že viník je ten druhej, ikdyž naboří zaparkovaný auto... :-)
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    TRISSIE: Vlastní zkušenost - přijede policie a zeptá se, kdo je viník. Já tvrdim, že do mě pán nacouval a pán tvrdí, že jsem nedobrzdil a ťuknul do něj. Policista změří brzdnou dráhu, zjistí, že u mého vozu žádná neni (teda ne kritické brždění při hrozícím střetu s vozidlem) a když to pán zjistí, tak teda řekne, že se nestihl rozjet a ťuknul on do mně.

    Nikdy bych rozhodně nepřiznal vinu, pokud by tomu tak nebylo. Dá se také vše vyřešit kamerovým záznamem.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Pro tyto případy je dobré mít záznamovou kameru.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DYNK: mně říkali, že když mám nabouraný předek, je to vždycky moje vina.
    tak jako tak, je lepší těmhle situacím předcházet z obou stran - tedy nechávat při zastavení v křižovatce v kopci tomu přede mnou dostatečný rozestup, a naopak jestliže ten za mnou se moc nalepil, tak to vzít přes ručku.
    DYNK
    DYNK --- ---
    TRISSIE: Mě v autoškole učili, že to je vina toho vepředu. Kvalifikuje se to údajně jako nezvladnuti vozidla. Reálnou zkušenost nemam, ale řidič auta, které se nehybe může být těžko viníkem.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    TRISSIE: Ok :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DAVETESS: ano, protože jsi nedodržel bezpečný rozestup.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    TRISSIE: Když do mě při rozjíždění do kopce "nacouvá" auto přede mnou, je to moje vina?
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    TRISSIE: Já jsem se tak nějak naučil přes tu spojku hlavně doma s traktorem, takže v autě už to nebylo to hrozný. A na popojíždění při parkování jedu jenom spojka a brzda, takže ani tady nevyužívám ručku ;-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: já myslela situaci v křižovatce, ne při parkování - protože zhusta tihle lepiči taky startují bez toho, aniž by se rozjelo auto před nima, a pak stačí i malé sklouznutí dozadu... ne že by z toho pak byla nějaká větší nehoda, ale stejně, člověk musí vylézt z auta a podívat se - a na takové tyjátry většinou nemám čas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam