PATISLAV: Nevím o které situaci teď mluvíš, nic takového jsi nepopisoval. Popisoval jsi případ, kde člověk jede tacho-70 a měl by podle tebe věřit spíš radaru než svému tachometru (což je logická úvaha, o tom žádná, ale takovou povinnost řidič nemá) a nebo o zcela jiné situaci, kdy brzí provoz, což by opravdu neměl.
V blance jsou nějaké radary co ukazujou rychlost? Já si teda takového nevšiml. Ovšem vyčítat lidem, že se řídí svým tachometrem mi přijde jako blbost. Uvědom si, že řídit může prakticky kdokoliv, kdo udělá řidičák. A řídí podle instrukcí co dostal v autoškole. V autoškole dostal instrukci nepřekračovat povolenou rychlost. Na měření rychlosti má v autě tachometr. Ty teda tvrdíš, že by měl automaticky počítat s jeho odchylkou, která tam je právě pro to aby se náhodou nestalo, že jede tachometrových 70 a přesto překročí rychlost, ale zároveň by takový řidič měl mít přehled o tolerancích radarů, nebo ideálně se řídit rychlostí na GPS aby náhodou nejel o tebou citovaných 6km/h méně, protože tobě pokud za ním jedeš může prasknout cévka? :)
Opravdu nikdo nemá povinnost jet maximální povolenou rychlostí. Neměl by zdržovat provoz, za což by se dala považovat ta situace v blance, ale jestli oba jeli podle tacha maximum, vážně bych si nedovolil argumentovat radarem (který jsem tam neviděl), gpskou, která v blance nefunguje, nebo neschopností řidiče si odvodid kolik vlastně ve skutečnosti jede.
Zároveň, jak tu zmiňoval MVEK, člověk může někde být poprvé, neví kam jet, neví co přesně hledá, může být starší, může mít technické problémy, nebo to prostě může být člověk, který tak jet musí aby se cítil bezpečně a v pohodě. Což je podle mě pořád důležitější, než to abys ty, nebo blondýnka náhodou neměli záchvaty vzteku a nenávisti. Takový záchvaty už jsou podle mě ta zmiňovaná agresivita, co na silnici nemá co dělat. Pokud podobný pocity máš často, je lepší zastavit se, uklidnit se a až potom pokračovat v jízdě. Navíc to má tu výhodu, že ten zasranej špunt mezitim ujede...