• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    BLONDYNKA: Já se do tebe neutřel a do huby si mě taky nevzala, tak mi dej pokoj.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    HALCYON: Kecy v kleci. Otřel ses o mě, takže reaguji na to, čím se otíráš, resp. pokud si mě bereš do huby a vykládáš něco o mých záchvatech nenávisti nebo vzteku, tak asi ty víš proč a měl bys umět argumentovat a zdůvodnit to.

    A abychom měli zcela jasno, tak já jsem psala: "A divíš se tomu? Ve městě i mimo město pořád visíš někde v zácpách a důvodem ve skutečnosti není nic jiného nežli trotli, kteří neumějí jezdit, nesnaží se a nejsou schopni vyprodukovat jízdu, která by nějak rozumně zapadla do proudu ostatních - aby zbytečně nezdržovali, nepřekáželi, byli ohleduplní, dávali najevo, co hodlají dělat, a tak dále. Řidič, který bez jakéhokoli zjevného důvodu na padesátce jede třicet a nemůžeš ho předjet, protože je to ve městě, kde na to není místo, z toho mě může trefit šlak, protože kvůli němu ztrácím život čekáním na to, až půjde někam do prdele, namísto abych se dostala, kam potřebuju. Řidič, který jede pomalu nebo se motá někde napůl u karje a napůl uprostřed, můžeš se domýšlet, že možná chce parkovat, ale možná taky ne, protože idiota nenapadne zablikat.
    A tak dále."

    Takže to, že by někdo měl jet rychleji, než je limit, já nikdy a nikde netvrdím.

    Ty se o mě otíráš a píšeš cosi, že "člověk může někde být poprvé, neví kam jet, neví co přesně hledá, může být starší, může mít technické problémy, nebo to prostě může být člověk, který tak jet musí aby se cítil bezpečně a v pohodě. Což je podle mě pořád důležitější, než to abys ty, nebo blondýnka náhodou neměli záchvaty vzteku a nenávisti."

    A na to ti já píšu, že mám stejně tak práva jako ten hypotetický nekňuba, takže taky mám nárok jet tak, abych se cítila bezpečně a v pohodě. A s tím ty už naložit neumíš, jen nadáváš.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    BLONDYNKA: Já se omlouval za to, že jsem na tebe reagoval útočně a hned se smazal, po tom co jsem viděl, že jsi stihla odpovědět. Co bylo řečeno, na to klidně odpovím. Myslím si, že ten kdo se chová nepřijatelně jsi ty a ne ten člověk co ho kritizuješ.

    Kdyby jsi na mě nereagovala tím, že "žvatlám", tak bych tvoje příspěvky přehlížel tak jak sem zvyklej kdykoliv ve mě vyvolávají dojem, že jsi fakt zlej a odpornej člověk :D.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BLONDYNKA: Že se někdo bojí bych řekl že je jeden z těch lepších důvodů - stejně jako já nepojedu mezi Horní Dolní a Velkou Lhotou v serpentýnách devadesát, i když místní co tudy jeli stokrát to třeba daj, tak rozumím, že to někdo nevalí po Vinohradech všude padesát..
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    BLONDYNKA: Aha, tak jestli je ti to u prdele, tak proč se kvůli tomu vztekáš? Já reagoval na příspěvek, kde kolega patislav tvrdil, že pokud někdo jede tachometrových 70, tak by měl přidat. Popravdě jestli jsi v takovém časovém presu, že tě takový rozdíl 6kilometrů za hodinu rozhodí, že musíš pouštět dálkovky jako on, myslím si, že je problém jinde, než v řidičovi před tebou. Třeba v plánování.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LOPIK: Z objektivních důvodů ale fakt není to, že se někdo bojí, neumí jezdit, něco hledá nebo zrovna potřebuje naladit rádio, že ne?
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    HALCYON: Máš zajímavé omluvy, které zas nezajímají mě, radějki se vypořádej s tím, co je řečeno, jinak jseš jen další ubožák, který umí akorát tak nadávat.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BLONDYNKA: Občas prostě z objektivních důvodů nemůžeš maximální povolenou rychlostí. Sama předpokládám asi taky neparkuješ tak, že hodíš hodiny ze sedmdesátky do právě uvolněnýho místa..
    Neříkám že mě ty pomalý auta někdy neštvou, ale řádově míň než krypl, co se mi lepí na prdel.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    HALCYON: Nelze než zopakovat opět tvá vlastní slova - mně je taky u prdele, jestli někdo potřebuje jet třicítkou, aby se z toho nezhroutil. A jeho práva jsou úplně stejná jako moje, což jsem už taky říkala a co ty nejsi schopen vyvrátit.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    BLONDYNKA: Omlouvám se. Ten útočnej příspěvek jsem smazal. Nicméně, budiž mi omluvou, že to že jsi kráva si o tobě myslim dlouhodobě a ne jen v rámci tvého posledního příspěvku.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    BLONDYNKA: To že ty spěcháš je mi celkem uprdele a sebevíc se rozčiluješ za volantem, jsem přesvědčenej, že těm lidem před tebou taky.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    HALCYON: Ale jistě, jak jinak - v momentě, kdy ti někdo vrátí tvá vlastní slova, a nemáš, co odpovědět, můžeš vždycky začít nadávat nebo posuzovat druhého podle sebe. Nemyslící pitomci to tak dělají vždycky.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Dnes na ulici: přecházím dvouproudovku s tramvajemi (pro detailisty - nejbližší přechod je nejméně 150 m). Nikde nic nejede, až na bmw jedoucí běžnou cca čtyřicítkou, tramvaj je cca 200 m daleko, rozjíždí se na křižovatce. Jdu přes tu cestu a bmw najednou zpomalí do chůze, skoro jako by mě pouštělo, ale ne tak docela, čekám, co udělá, stojím na kolejích, protože borec mě evidentně nevnímá. Ta tramvaj už jede a ten debilní kretén teprve dá blinkr doleva a nejenže odbočuje před tramvají přes dvoje koleje, ale navíc jede přímo na mě. Ale proč bych měla mít záchvat vzteku nebo nenávisti, žejo, však nehrozí nic víc, než že mě zabije a nabourá tu tramvaj, hlavně že se šašek asi cítí v pohodě.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    HALCYON: "člověk může někde být poprvé, neví kam jet, neví co přesně hledá, může být starší, může mít technické problémy, nebo to prostě může být člověk, který tak jet musí aby se cítil bezpečně a v pohodě. Což je podle mě pořád důležitější, než to abys ty, nebo blondýnka náhodou neměli záchvaty vzteku a nenávisti."

    Mno, já zas spěchám, nemám na rozdíl od mnoha jiných lidí tuny času na hledání, rozhlížení, kochání, učení se předpisům za jízdy, mobilování, minimalizování spotřeby atakdále, takže potřebuju jet plynule a tak rychle, jak pravidla umožňují, abych se cítila bezpečně a v pohodě. A to je důležitější, než aby náhodou tebou popisovaní neměli záchvaty nejistoty nebo strachu. A moje práva jsou stejná, jako těch ostatních.
    Hm? Takhle se ti to líbí taky? Jestli ne, tak nežvaň nesmysly.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    PATISLAV: Nevím o které situaci teď mluvíš, nic takového jsi nepopisoval. Popisoval jsi případ, kde člověk jede tacho-70 a měl by podle tebe věřit spíš radaru než svému tachometru (což je logická úvaha, o tom žádná, ale takovou povinnost řidič nemá) a nebo o zcela jiné situaci, kdy brzí provoz, což by opravdu neměl.

    V blance jsou nějaké radary co ukazujou rychlost? Já si teda takového nevšiml. Ovšem vyčítat lidem, že se řídí svým tachometrem mi přijde jako blbost. Uvědom si, že řídit může prakticky kdokoliv, kdo udělá řidičák. A řídí podle instrukcí co dostal v autoškole. V autoškole dostal instrukci nepřekračovat povolenou rychlost. Na měření rychlosti má v autě tachometr. Ty teda tvrdíš, že by měl automaticky počítat s jeho odchylkou, která tam je právě pro to aby se náhodou nestalo, že jede tachometrových 70 a přesto překročí rychlost, ale zároveň by takový řidič měl mít přehled o tolerancích radarů, nebo ideálně se řídit rychlostí na GPS aby náhodou nejel o tebou citovaných 6km/h méně, protože tobě pokud za ním jedeš může prasknout cévka? :)

    Opravdu nikdo nemá povinnost jet maximální povolenou rychlostí. Neměl by zdržovat provoz, za což by se dala považovat ta situace v blance, ale jestli oba jeli podle tacha maximum, vážně bych si nedovolil argumentovat radarem (který jsem tam neviděl), gpskou, která v blance nefunguje, nebo neschopností řidiče si odvodid kolik vlastně ve skutečnosti jede.

    Zároveň, jak tu zmiňoval MVEK, člověk může někde být poprvé, neví kam jet, neví co přesně hledá, může být starší, může mít technické problémy, nebo to prostě může být člověk, který tak jet musí aby se cítil bezpečně a v pohodě. Což je podle mě pořád důležitější, než to abys ty, nebo blondýnka náhodou neměli záchvaty vzteku a nenávisti. Takový záchvaty už jsou podle mě ta zmiňovaná agresivita, co na silnici nemá co dělat. Pokud podobný pocity máš často, je lepší zastavit se, uklidnit se a až potom pokračovat v jízdě. Navíc to má tu výhodu, že ten zasranej špunt mezitim ujede...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PATISLAV: Řekl bych, že v takové prázdné hlavě neprobíhá vůbec nic. Proto je taky škoda se s ním rozčilovat. Stačí jemně zablikat, pokud mám pocit, že spěchám, jinak nahodím mód "mě nemůže nikdo nasrat" a čekám na příležitost k předjetí. Nic netrvá věčně.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MVEK: Základ je, chovat se předvídatelně. Takže, když něco hledám, zpomalím na dobu, kdy to hledám a nebrzdím jen tak, jak mě to napadne. Případně k tomu přidám pravý blinkr, jakože budu asi zastavovat. Nepředvídatelné brždění a opětné rozjíždění vytočí každýho.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    HALCYON: Výborně, dobře, že jsi tu. Mohl bys mi tedy vysvětlit, co probíhá myslí člověka, který má před sebou prázdnou silnici, za sebou kolonu patnácti aut, když projede kolem radaru, který mu ukáže, že jede výrazně pomaleji, než by mohl, ale stejně nezrychlí?
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    BLAF: ja ostrikuji a ta sprska je docela vydatna :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BLAF: Jako na úsekovém měření do dělá skoro každej a to bez motivace někoho vyškolit, blokovat a možná i bez vědomí, jak blízko za ním někdo jede. Prostě se bojí, aby nepřesáhnul těch tachometrových 30/50/70 atd a hlídá si to až úzkostlivě...u nás jde většinou jet o 7-10kmh více, ale v cizině občas nemají žádnou toleranci
    BLAF
    BLAF --- ---
    KORKMAZ: Ja to lehky pribrzdovani obcas delam, kdyz uz mam neci chladic skoro v kufru, a vetsinou to zabere a zatim vzdy bez nasledku :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam