• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    T6MA
    T6MA --- ---
    Jde z hlediska zakona o podjizdeni, kdyz to pri najizdeni na dalnici auto predemnou posle z pripojovaciho pruhu do pravyho (zatoci doleva) v nesmyslne pomaly rychlosti a ja se dal rozjizdim pripojovacim, ve vysledku ho podjedu a do pravyho pruhu se napojim bezpecne a v rychlosti co dava smysl? Ted sem to nedavno udelal, nedoslo mi, ze pred policajtem na motorce a nijak na to nereagoval. (mozna teda duvodem muze byt, ze jel kilo po dalnici a delal neco s mobilem v ruce, tak nedaval pozor). Tohle mi totiz prijde mnohem bezpecnejsi, nez to tam poslat tou pomalou rychlosti za tim sebevrahem predemnou a nebo muset ve vysledku zastavit az budu na konci pripojovaciho pruhu.
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    FELCARKILLER: To máš sice pravdu, ale dědoušky bohužel za volantem vídám. Mají často zhoršenou orientaci a mizerné reflexy. Když se učili řídit, bylo na silnicích minimum aut, a do zatáčky se možná ještě najíždělo ve třicítce, protože auta neměla diferenciál... ;))) Asi by je lékař neměl nechat projít, ale... Děda se špatně hýbe, potřebuje na nákup a k doktorovi, takže se přimhouří oko.

    Ale on to nemusí být děda, to byl příklad. Vycházím z toho, že Béčko dneska dostane (skoro) každý. A část lidí pro řízení prostě nemá žádný talent, takže podle toho ta jízda taky vypadá. Je na úrovni dědy ;)
    SPM
    SPM --- ---
    Podle mě teda daleko nebezpečnější, než podjet debila, co jede kilem v levym pruhu na dálnici, je jet furt dál za nim. Protože po pár minutách za sebou udělá několika kilometrovej vláček nasranejch aut, co jedou v tom levém za nim, lepí se jeden druhýmu do kufru, někdo to začne zezadu podjíždět, nevyjde mu to o kamion co se mezitím v tom pravym pruhu objeví, tak to pošle do těch namačkaných aut vlevo, ty začnou brutálně brzdit... a šance, že se tam někdo vymele, je mnohonásobně větší, než že se kokot lekne, že ho někdo podjíždí.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    HARLOT: deda co se leka a skube volantem, nema na silnici co delat jentak mimochodem
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    Což nemění nic na tom, že z principu nepodjíždím. Nesnáším totiž namistrované řidiče, kteří si to po dálnici hasí, jako kdyby hráli videohru, a automaticky předpokládají, že mají všichni dost rychlé reflexy, aby stačili na jejich jízdu zareagovat. Děda se lekne, škubne volantem, a zůstaneme tam všichni. V autě prostě nespěchám, nemluvě o tom, že čas, který bych tím získala, jsou maximálně minuty, a to za risk nestojí.
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    Předjíždění zprava zde: https://www.uamk.cz/aktuality/2312-uamk-radi-kolik-za-podjizdeni

    Takže mi z toho vyplývá, že zatímco policista se mi na místě bude snažit napařit kdo ví, co všechno, pravdu má
    FORTRESS, a je potřeba s nimi na místě nic neřešit, a trvat na správním řízení, protože v zákoně není předjíždění zprava vyjmenované mezi "nebezpečným předjížděním".
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    FORTRESS: Aha, o.k., máš zřejmě pravdu... ;)

    Vycházela jsem z:

    Ohrožení při přejíždění z pruhu do pruhu = 5 bodů a pokuta příkazem na místě (bloková pokuta) do 2000 Kč, případně ve správním řízení 1500 až 2500 Kč.

    Tak to jdu asi dostudovat. ;)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Podjíždění na dálnici je přestupek se sankcí na místě až 2.000,- bez bodů
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    Takže mimo obec předjíždím výhradně vlevo, a vždy se potom zařazuju z cela vpravo a kochám se nadějí, že to někomu třeba dojde. A pokud ve zpěťáku vidím, že se za mnou někdo přidal stejným způsobem, tetelím se blahem :)
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    GLOBETROTTER: Bohužel nemáš pravdu. Aspoň podle odstupňování trestů se jeví podjíždění jako větší prohřešek, než blokování levého pruhu pomalou jízdou. Obojí je přestupek, obojí je na pokutu, ale za podjíždění navíc přijdeš o body. Takže kamera, nekamera, imho to neusmlouváš.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Na spoustu ženskejch opravdu blikání ani houkačka nepomáhají. Prostě po pár pokusech opatrně podjet. A mít kameru. Když budu zastavenej policajtem za podjetí, tak to vést dál k projednání a klidně i k ústavnímu soudu. Ten policajt má zastavit a pokutovat nejprve tu ženskou a pak teprve možná mě.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    GUMBA: V tom pripade si precti paragraf 12 Zakona o provozu na pozemnich komunikacich. At ze sebe dal nedelas jeste vetsiho pitomce.
    SPM
    SPM --- ---
    GUMBA: ne uplne, vyjma toho, ze to v obci neplati pro vozidla nad 3,5t a soupravy nad 7m delky, tak porad je tam ustanoveni, ze musis levy pruh vyklidit, abys umoznil predjeti
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    GUMBA: No měl jsem asi zůstat v levém a dělat uplně to samé jako ona :)
    No hele jí asi stačilo jen to podjetí, dle vztyčeného ukazováčku vystrčené pravice..
    Jako když ho při následovném předjetí zas držela. Tak to se přiznám už sem moc nevydržel a opřel se o klakson a ten držel do doby než odbočila na sjezd..
    Nějak mě ta arogance urazila..
    Bohužel zvuk jsem musel přebít hudbou, jelikož celou dobu s kolegou řešíme soukromé téma.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Ja treba dost jezdim pravym, jak uz to s tezkymi stroji byva, a kdyz se mi podari predjet formaci jedne pizdy a nekolika sporadanych chudaku za ni .) na chvilku zajedu do leveho, jako jestli tu zombi treba neproberu, no a obcas to vyjde.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    TOMBRIDER: Jako pani je levoproudarka bez diskuze, ja jen jestlis tim neprispel ke zbytku chovani (to jeji nasledne nastvane predjeti zpatky).
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    GUMBA: To bylo jestli náhodou paní nedocvakne že je v blbym pruhu. Takovej hint aby pochopila o co mi jde...
    Proto jsem se záhy zas vrátil do pravého.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    TOMBRIDER: Proc se po podjeti radis do leveho pruhu? Pravy byl zcela volny.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    EXAGE: Pise ze je to v obci, takze je to uplne fuk.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    TOMBRIDER: taky jsem zly clovek, z toho si nic nedelej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam