• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    HANZO
    HANZO --- ---
    AMANT: jo, o obytňáku právě mluvím :)
    AMANT
    AMANT --- ---
    HANZO: ja vim ze to je nekdy smutny, mit pomaly auto, moje prvni bylo starej obytnak, ale v zivote by me nenapadlo brzdit desitky dalsich aut, protoze bych se Já pak dlouho rozjizdel. muj krap, muj problem, rozhodne nenasadim tunelovy videni a nebudu si rikat, ze sou to stejne naky idioti.
    HANZO
    HANZO --- ---
    AMANT: někdy to není na 20 sekund, někdy prostě prostě nechceš v koloně uhnout do pravýho, protože víš, že tě nikdo z idiotů za tebou nepustí zpátky, abys zase někoho za pár metrů předjel. tak to radši chvíli brzdíš, než předjedeš, co potřebuješ. protože když tě nikdo nepustí, tak ti bude trvat potom pár kiláků, než se to auto zase rozjede.
    než jsem začal jezdit s větším, taky jsem to nechápal. teď to chápu, ale sere mne to i tak :)
    SITH
    SITH --- ---
    SPM: ale četl jsem článek od ŘSD, že ten přechod zruší a dálnice by tak mohla začínat dříve, blíže Praze
    AMANT
    AMANT --- ---
    HARLOT: tak zrovna ta moje modelova situace byla ze srpna z nemecka z A6:)) ale jinak jak rikas, to chovani na silnicich tam dava tak nejak vic smysl
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: jo, já to tam znám. Taky jsem tam, než to ještě zrekonstruovali, potkal jednoho ohleduplnýho, co mi uhnul do levýho přímo před auto, když jsem ho předjížděl těma vyjetejma kolejema plný vody; moc jsem mu za to poděkoval :-) ).


    SITH: tak papírově to furt rychlostka je a od změny předpisů a zároveň doby, kdy ten tankodrom zrekonstruovali, už "jenom" 110 :-) Ale tam je to vůbec zábavný, stejně jako ten přechod o kousek dál.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EXCITE: jo, je to tam zoufalý :-(
    onehdá jsem dojela k letišti, na kruháku se otočila, projela přes Nebušice, zadem přes Liboc a na okruh najela až v Řepích - asi 20 km navíc, ale výrazná úspora času. A to byl víkend!
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    V létě jsem jezdila chvilku po německých dálnicích, a přišlo mi, že je to řidičský ráj. Jízda v Německu má hlavu a patu - všichni jsou ohleduplní; dáš blinkr - pustí tě, nelepí se na sebe, zipují, ve zúžení nezávodí, nezdržujou v levém pruhu...

    No, a pak přejedeš hranice zpátky, a nestačíš se divit! :-D

    Proč to nejde tady?
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: to se naprojektovalo jako vjezd na rychlostní silnici, což předpisy povolují. Pak to kreténi přehodili na dálnici a už to nefunguje. Nechápu, jak jim to prošlo. To stejné je u Zbraslavi (resp. vjezdu do Lipenců) na Strakonické
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TRISSIE: Já už kvůli těm nehodám tam a u letiště (+zúžená Evropská) přestal po dálnici ráno úplně jezdit.
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    TRISSIE: viz zde HARLOT
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    BATEAU: Yes. Navíc, ta nesnášenlivost vůči kamóňákům už tu taky začíná dorůstat do obludných rozměrů. Všichni by rádi ráno čerstvý rohlíček, jogurtíček a vajíčka, ale málo kdo akceptuje, že se to na ty krámy musí taky nějak dovést. Ideálně včas.

    Tůhle jsme se s kamiónem dostali do takové nepříjemné situace, kdy jsme na tříproudové dálnici předjížděli jiný kamión, jehož řidič nekouknul do zpěťáku, či co, takže nás prakticky vytlačil do toho úplně levého. Po té, co jsme se zařadili zpátky, se nás řidič v osobáku rozhodl strašně ztrestat - předjel těsně před nás, že nás vybrzdí! No co se takovému řidiči honí hlavou, to mi není jasné. Jak si myslel, že ten kamión, který váží 42t, zastaví? Zůstal by tam rozjetej jak žaba...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EXCITE: tak on by ti stačil jeden debil za den, aby to stálo každé ráno, že :-(
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TRISSIE: u těch Středokluk to moc neklape, je to nejčastější místo nehod na týhle dálnici.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: kladenskou dálnici na tebe, tam se minimálně na dvou (možná třech?) místech mezi Kladnem a Prahou najíždí ze stopky, a to bez omezení rychlosti pro projíždějící auta.
    By mě zajímalo, který kretén tohle naprojektoval a jak to mohlo projít schvalovacím procesem.

    ale zas je pravda, že tam se většinou řidiči chovají slušně a pokud to jde, tak uvolňují pravý pruh; to samé při nájezdu z Horoměřic na letiště, který je taky ze stopky (ale ve špičce je to někdy dost na dlouho, když mě muž vezl do porodnice takhle v úterý v devět ráno, tak jsem vážně zvažovala, že zavolám policajty, ať nám zjednaj průjezd :-)
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    EXAGE: Nemyslím si, že jsi šílenec :-))) Myslím si, že najít inteligentní řešení v rámci předpisů, když tu každej druhej jezdí jako kokot, je prostě těžký.
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    TOMBRIDER: fyi, kamiony maji na (nasi) dalnici limit 80. ten tahac samotny ma zadratovany limiter nekde na tech 82 nebo 87 (kazdy kousek jinak), takze rychleji ani jet nemuze i kdyz by to motor zvladl. a ridici maji tachografy a omezene hodiny, jak dlouho mohou ten ktery den jet. takze mit pul hodiny zpozdeni muze znamenat, ze naklad dneska nedoveze, ergo ho nevylozi a je komplet v ha*zlu ...
    vsechno je relativni.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    HARLOT: Švihnu ho, když se v levém bude vyvážet- dlouho a nebezpečně. Záleží taky na tom v čem jedu, jaký je počasí, viditelnost a zda jedu sám či nikoli.
    Abys neměl zkreslenej obrázek, nejsem žádnej šílenec co se baví podjížděním, když to jde, vyřeším to jinak.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HARLOT: tak jak vyřešíš situaci viz AMANT? (původně jsem to pochopila tak, že v takovém případě nepodjíždíš a zůstaneš v levém - ještě teda je možnost podle zákona přejet do pravého a pak srovnat rychlost s tou první brzdou v levým, což je asi jediné "správné" řešení, i když i tam si dovedu představit, že by se na to dalo naroubovat omezení plynulosti provozu bezdůvodně pomalou jízdou i na tvé straně)
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    TOMBRIDER: To jsou typické situace na infarkt. Vždycky si říkám, že kdyby teď ten řidič někde zastavil, dojdu mu zaťukat na okýnko, a zeptám se ho, co mu běželo hlavou :-) (a pak vidím dědu, takže nic)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam