T6MA: Pokud se napojuješ z připojováku, tak to není nikdy podjíždění. A je fuk jestli tam jel kamion a ty přidáním plynu ho "podjedeš" a zařadíš se. Nebo dokonce ten před tebou se brzo napojí, ale jede tak pomalu že ty ho stihneš předjet ještě napojovákem a poté se zařadíš do průběžného.
Je to naprosto v pořádku.
Jo a jinak u připojovacího pruhu se klidně nebát pokračovat dál pár metrů odstavným pruhem i když připojovací končí namalovaným pruhem. Pokud to vyžaduje plynulost napojení. Není to zeď.
To se mi taky utkvělo v paměti. Jesenice, z kruháku najíždím na Pražkej okruh a předemnou děda ve Fábii (neotřelá klasika). A už to zavánělo průšvihem, když se sunem k napojení 40kmh a stále nezrychluje. (já jak nemám aspoň 80kmh, tak sem v napojováku nervozní).. V připojováku lehce zrychlí na 60. Ale je tam krapet hustější provoz. Děda dojede ke konci napojováku jak je namalovaná čára a zadupne brzdu. Já do něj málem vletěl jelikož sem to uplně nečekal a pokukoval zrovna do zrcátka jelikož se blížila parádní mezera... No z nuly se na dálnici "moc dobře" napojuje.. Obvzláště když ty další za náma se už napojujou a připojujou a tím nás blokujou.
Naštěstí mezi dědkem a krajnicí to bylo jen tak tak na projetí. Takže s troubením aby o mě věděl (děda čumí, mává rukama a zlostně něco vykřikuje) ho pomalu objedu, dupnu na to a po pár vteřinách se napojuju na dálnici ve 100kmh na pohodu...
A to mi připomělo ještě jednu bezva příhodu z prokleté Jesenice a připojováním na dálnici..
Opět nějaký postarší strejc v oktávce. Opět jede k napojení na dálnici zatraceně pomalu. Tak 50kmh a nezrychluje. Naštěstí dálnice je uplně prázdná. Tak na to šlápnu v připojováku s tím že to rovnou frknu do levého pruhu a zároveň ho předjedu. Ale vůbec jsem nečekal že on v 60kmh z připojováku to ladně posílá taky rovnou do levého pruhu to sem ho málem vzal jak jsem to měl zrovna pod plynem. Strhnu to doprava a podjíždím ho pravým pruhem. Koukám co je to za dementa, a von fakt starej strejc s upřeným pohledem dopředu. Vůbec o mě nevěděl.. A co se rychlostí blesku vzdaluju. Tak vidím jak on jede pořád v tom levém pruhu "na jistotu". Tohle mě štve že sem zrovna v atě neměl kameru. To byla opravdu fraška..