• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: U nás třeba bojujeme dost proti jakékoliv další výstavbě. Stačí, že co se napovolovalo v minulosti zvedlo (zvedne) počet obyvatel z cca 550 na cca 1000 (za uplynulých 15 let). Ona totiž chybí ta infrastruktura i v těch obcích (typicky školy/školky).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: a tak povoluje to sama ta obec... a obec je samozrejme motivovana tim, aby mela co nejvic (trvale hlasenych, samozrejme) obyvatel... vic obyvatel natahne, vic penez od statu do obecni kasy dostane.
    Na druhou stranu porad je to prepocteno na obyvatele min, nez dostane samotna Praha. Asi by nebylo uplne fer ty okolni obce jeste nutit, aby sypaly dalsi prachy do rozpoctu Prahy.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    THE_MIRACLE: jakože někdo někoho nutí kupovat barák nebo byt v satelitech?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMANT: Jinak ale souhlas. Ta neřízená výstavba okolo Prahy je průšvih. Nemyslím teď to, že si tu a tam někdo sám postaví, ale třeba v Horoměřicích teď vyrostly další stovky nových bytů. Nechápu, kdo to povoluje. Ale jedno je jisté. Ti lidé, co tam bydlí/budou bydlet za to fakt nemůžou.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMANT: Hele, není to jen záležitost Prahy 6, o tom žádná. Je to průser státu, Prahy i Středočeského kraje (případně dalších krajů). Na druhou stranu, když nebudou do Prahy jezdit lidé z okolí, tak Praha nebude fungovat. Prostě sorry, je to úděl města. Kdo tam chce žít, musí s dopravou počítat. Má zase jiné výhody, zejména dostupnost služeb, menší nutnost cestovat atd. Myslím si, že prostě tady by měla být nějaká rovnováha. A né, že nabubřelí měšťáci chtějí všechny výhody města, ale eliminovat nevýhody (bydlet jako na samotě). To mi připadá brutálně sobecké.

    Ale zpátky k tématu. Proč dělat opatření, která ve finále situaci ještě zhorší? To je podstata problému. Na jugoslávkách se zúžilo a co se stalo? Jsou tam kolony a tudíž se emise zvýšily. Co je na tomto za opatření? Daleko rozumnější by bylo bojovat za dostavbu okruhů a výstavbu P+R. A samozřejmě, ať se na tom podílí stát i ostaní kraje, to je v pořádku. Když dáš dojíždějícím možnost levného parkování u metra a oni toho stejně nevyužijí, dělej parkovací zóny, ale opačně je to prostě padlé na hlavu. A hlavním důvodem, proč se to takto dělá je to, že namalovat čáry je jednoduché a sypou z toho peníze. A kdyby byla před tím vybudována dostatečně kapacitní P+R, mohlo by se taky ukázat, že zóny nejsou ve většině částí potřeba vůbec. A to by byla přece škoda místní nepumpnout. 1500,-/ročně za auto je celkem slušnej business.
    AMANT
    AMANT --- ---
    THE_MIRACLE: a proc ma praha 6 dimenzovat svoje ulice na prutok tranzitu z primestskejch satelitu, se kterejma nema nic spolecneho a jejichz developeri je stavej bez ohledu na navazujici infraskturu, kterou sami nevybudujou ani na ni neprispivaj?
    pripadne suplovat severni cast okruhu, ktery je zase v zodpovednosti statu?

    nechapu, co bys jako chtel. krizovat svet autem a buzerovat mistni, ze ti neumoznej plynulej prujezd tak, jak sis to ve svym svete naroku na neco vyfantaziroval?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMANT: Nikdo nechce naddimenzovanou síť. Stačí, když nebude poddimenzovaná. Za poslední dobu se udělala jediná rozumná stavba v dopravě. Souhlasím s tímto:

    Za deset let se Praze povedla jediná silniční stavba, říká odborník z ČVUT - iDNES.cz
    Za deset let se Praze povedla jediná silniční stavba, říká odborník z ČVUT - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/doprava-praha-kolaps-silnice-auta-vlaky.A191013_210024_domaci_mah

    Vše ostatní je na hovno, vč. Blanky, která jen posunula problémy dál, protože okruh není kompletní. Občas jezdím z Ládví na Dejvice. Tak v 1/3 případů se ve špičce vyplatí jet horem, protože tunel stojí. Stejně tak prodloužení metra A úplně k prdu. Vedlo to akorát k tomu, že je celá Praha 6 modrá. Aby u některé ze stanic bylo P+R, ani náhodou. Ale omezení se aplikují dál, je to totiž pohoda. Přitom Praha je i oproti jiným evropským metropolím taková větší vesnice. Kdyby to alespoň skutečně vedlo ke snížení individuální dopravy a zlepšení ekologie, ale efekt je zcela opačný. Jezdí se stejně, akorát to déle trvá a o to je to méně ekologické. Stejné jako lobby okolo elektromobilů a proti dieslům. Zdravý rozum to nebere.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PISKVOR: to bylo zbouraný celý, ne jen svršek.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    THE_MIRACLE: To jsem si taky říkal,že to mohli rozšřit. Al ebohužel pravda bude v tom co píše AMANT: . V dnešní době se dříve široké bulváry zužují, ulice zjendosměrňují, dávají betonové retardéry, prostě pitomá doba pro autodopravu.
    AMANT
    AMANT --- ---
    THE_MIRACLE: nejsme v USA, kde se da cokoliv postavit na zeleny louce vcetne naddimenzovany silnicni site pro individualni dopravu. pokud skutecne povazujes individualni automobilovou dopravu za nezadatelny pravo a verejna sprava ma podle tebe povinnost zajistit pro ni vzdy a vsude optimalni podminky, bude ti Evropa asi vzdycky dost mala.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    AMANT: Jasně, když se ta dráha před 100+ lety stavěla, dělal se schválně malej propustek kvůli autům. A když se rekonstruuje železniční svršek, je úplně ýzy kompletně překopat stanici kvůli propustku s dopravou o objemu 0,0prd. Všechno se točí kolem mýho bouráku!!! /s
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMANT: Dívím, viz zde THE_MIRACLE:. Resumé je totiž takové, že se tam jezdí stejně (páč není kde jinde), akorát to déle trvá a je to méně plynulé. Takže ekologie dostává na prdel.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Je to stejný jako se vším, vytlačuje se tranzit, ale není kam (není okruh). Zakazuje se parkovat, ale není kde jinde (chybí P+R), místo toho, aby se vše vyladilo na maximum k odpovídajícímu stavu a tranzit se vytlačoval v momentě, kdy půjde volit jinou cestu.
    AMANT
    AMANT --- ---
    THE_MIRACLE: a divis se mu? kdyby byla hotova severni cast okruhu, tak je tam provoz tretinovej.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMANT: Myslíš ten kulaťák, kde jsou Jugoslávky stažený do jednoho pruhu a kde starosta brečí, že nechce tranzit? Kokoti.
    AMANT
    AMANT --- ---
    THE_MIRACLE: samozrejme ze to tam je naschval. ma to odradit transit, aby jezdili jinudy pres kulatak. stejne tak rozjednosmerkovanej karlin ma vytlacit transit na pobrezni ulici. prazacka a jarov to samy - vytlacit transitni dopravu na konevku nebo malesickou nebo pod krejcarek.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak pro pobavení... jednou jsem jel z centra a protože jsem tak trochu čekal, že proti pojede auto, tak jsem se tlačil k levé straně, abych tam viděl. No a dva borci (nějaké dvě služební octavie) mě zprava předjeli a najeli si do tunelu. Ten jeden pak zůstal stát vedle mě a ten druhý vycouvával. To jsem byl fakt nasranej.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SITH:
    EXCITE: Nejsmutnější na tom je, že když to bylo před pár lety několik měsíců zavřené, protože předělávali ten most, tak je nenapadlo to tam upravit tak, aby se dalo projet oběma směry. Typický příklad toho, jak se vytváří/podporují umělé zpomalovače dopravy. Mimochodem, ten přechod pro chodce hned za tunelem je taky cool ve směru z centra...
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    SITH: No jo, ale tak ten tu křižovatku celou nepochopil, ne? Takovou v Liberci nemají :) Se vyděsil tak, že zapomněl koukat na značky :-D
    SITH
    SITH --- ---
    EXCITE: já tam jezdím 2x denně a stává se to tam často :) většinou to blokne to modré, které není místní a neví, že si musí vjet do protisměru a vedle čekajícího zeleného, aby pustil ostatní. Naposledy to byl dědek v huyindai s libereckou SPZ
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SITH: jezdím tam často a takovýhle drama jsem tam nezažil.Občas musím zastavit a dát přednost, to ano Ale zacpaný ke stání jsem to tam nezažil nikdy..
    Horší je,když tam najíždíš v pozici zeleného a nějaký blb v červené ti to švihne vlevo od toho trojuhleníku (asi aby si to o 20m zkrátil) do protisměru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam