• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    SITH: No jo, ale tak ten tu křižovatku celou nepochopil, ne? Takovou v Liberci nemají :) Se vyděsil tak, že zapomněl koukat na značky :-D
    SITH
    SITH --- ---
    EXCITE: já tam jezdím 2x denně a stává se to tam často :) většinou to blokne to modré, které není místní a neví, že si musí vjet do protisměru a vedle čekajícího zeleného, aby pustil ostatní. Naposledy to byl dědek v huyindai s libereckou SPZ
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SITH: jezdím tam často a takovýhle drama jsem tam nezažil.Občas musím zastavit a dát přednost, to ano Ale zacpaný ke stání jsem to tam nezažil nikdy..
    Horší je,když tam najíždíš v pozici zeleného a nějaký blb v červené ti to švihne vlevo od toho trojuhleníku (asi aby si to o 20m zkrátil) do protisměru.
    SITH
    SITH --- ---
    a tenhle pravidelný ranní a odpolední trolling v Podbabě znáte? je tam vždy spousta radostí

    zelená auta jedoucí od ambasád a odbočující do Papírenské stojí na "dej přednost v jízdě"
    červená auta jedou z Papírenské a odbočují k ambasádám, ale nemohou projet dál, protože modrá auta jsou na hlavní silnici
    Modrá auta jsou na hlavní, ale dole odbočují do Papírenské, takže dávají přednost těm, co jedou po zelené rovně, a nemají místo se tam vecpat.
    Takže všichni jsou ucpaní a nehýbe se to
    Řešením, po zatroubení a i občasném výstupu z auta a ruční gestikulaci je, že červení vjedou do protisměru a uvolní podjezd tak, aby zelení a modří mohli projet. Problémem je, když zelení jedou rovně, např. autobus, a zastaví se s modrým v protisměru proti sobě :)



    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Video stojí i za ty reklamy okolo. Se divím, že ho nějaký kamion neposlal přes svodidla.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Vybržďovač nedodržel podmínku a řídil, soud ho poslal za mříže - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...-nedodrzel-podminku-soud-ho-poslal-do-vezeni.A191014_111003_praha-zpravy_rsr
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    ALe zase měl(-a) řidič(-ka) dost času o tom přemýšlet, než ho dostali ven :-)
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    Auto v centru Prahy se napasovalo mezi dvě tramvaje
    Auto v centru Prahy se napasovalo mezi dvě tramvaje - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/krimi/clanek/auto-v-centru-prahy-se-napasovalo-mezi-dve-tramvaje-40299314

    Tohle je fakt eňo ňuňo kousek ;-D Kdo umí, umí.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PISKVOR: podle me mu to napsali hezky. Pokud jde o soudce, ten tyhle promo texty zna a jestli, tak je cte jednim okem
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    HARLOT: TL;DR: Právník: "Hlavně ty vole neříkej do médií, že za to nemůžeš a žes jel dobře, soudci taky čtou noviny!" Pretekár: "Nó, jó, ééé...ale já...ééé..."
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    Řidič mustangu o osudné chvíli: Měl jsem za to, že jedu bezpečně
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ridic-mustang-bezpecne-nehoda-reditel.A191002_142039_domaci_onkr
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Červená taky není zeď. Šofér na Trutnovsku natočil na jeden interval 11 hříšníků - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...eni-zed-sofer-na-trutnovsku-natocil-na-jeden-interval-11-hrisniku-40296869
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TOMBRIDER: prave jsem se vratil z cesty Rakousko, Nemecko, Rakousko, Italie, Francie a zpet a mohu jen rici, ze cesi jsou nejlepsi ridici s rakusakama na svete. Nemci na dalnici katastrofa, to co ti udelala ta pani, tak takhle jezdi nemci normalne uplne vsichni, jen se serou do mezer mnohem mensich, pak vsichni brzdi, vznikne harmonika a povestna stau. Takze mezi Salzburgem a Innsbruckem ten 100km usek N dalnice cesta 3,5h, jen diky tomuto. Samozrejme prejizdeni z pruhu do pruhu je v N normalnejsi, jak u nas. Ale to co jsem videl v Nice :D Ze kdekoliv v Italii jsou pobouchana auta vim, ale tam to bylo o nekolik levelu jinde. Pruhy maji tak uzke, ze se v nich neudrzi, autobusy se ani nevlezou, jezdi se tam na cervenuo, prednosti se neresi, z odbocovaciho ti uplne bez problemu frkne v krizovatce pred auto do prubezneho primo a do zrcatka se nedivaji. Videno Xkrat na jedne krizovatce, kde jsem pravidelne prechazel. A hlane se tam neskutecne naprosto vsude a porad troubi, macha rukama, nadava z okynek atd :))
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Továrna na řidičáky: Podvodné zkoušky a komisař nezákonně ve funkci - Tiscali.cz
    https://m.zpravy.tiscali.cz/...rna-na-ridicaky-podvodne-zkousky-a-komisar-nezakonne-ve-funkci-333379
    FANDANGO
    FANDANGO --- ---
    dnešní spojka - z kategorie řídím jako čůrák. https://youtu.be/OQ6EVrll95E
    SPM
    SPM --- ---
    JOHY: ze že by jinde nebyly větší, ale je dost velkej na to, aby se v něm kamiony držely x km vedle sebe a TDIčka předváděly, jak jim to za mohutné kouřové clony stejně nejede...
    JOHY
    JOHY --- ---
    SPM: D11 a kopec ?
    JOPS
    JOPS --- ---
    WANAH: mne se jednou stalo, ze to svistim po okresce 120km/h a najednou slusim buracivej zvuk, kouknu do zpetneho zrcatka a vidim Subaru Impreza, jak predjizdi vsechna auta vcetne meho ryhlosti urcite pres 200km/h protoze to byl takovej fofr, ze jsem to auto videl fakt jenom chvilicku. Auto polepene cislama, ridic i spolujezdec meli helmy a jeste mam pocit, ze to mozna melo finsky znacky :))) z toho vseho jsem si rekl, ze asi pospichaji na zavod :)

    Je to par let dozadu, ale od te doby chci Subaru :)
    GORG
    GORG --- ---
    No ja kdyz daval cestu na kole po Rakousku, tak mne pobavil rozdil, kdyz jsme prejeli hranice do Madarska, protoze v Rakousku jely ty auta skoro prikopem mimo silnici, i kdyz jely v protismeru (jakoze se snad kazdy dekovalo bokem a zpomalil nebo uplne zastavil). V Madarsku hned zahy takovy pomerne nebepzecny predjizdeni jednoho auta druhym a do toho cyklisti zejo :) Ale mozna jen shoda okolnosti, ze hned takovy kontrast vzapeti. Samozrejme nemyslim ted normalni silnice s vetsim provozem. Kazdopadne predjizdet auto, co predjizdi cyklisty heh :) Seprentina, zatacka, rozborena silnice hlavne po okrajich a dva upalujici typci.. mezi nima vidim kamaradku, jak si to slape nahoru...takova situace taky mohla dopadnout vselijak. Kazdopadne pristup se zdal byt jiny :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SAMOUT: Tak ono tam nějaký rozdíli jsou, teda hlavně co se týká profesionálních řidičů, což teda neni kvuli nějakýmu "genu řidičskýho zla" ale prostě kvli tomu, jak moc daný stát vymahá dodržování pravidel. V tomhle směru jsou český kamioňáci (např.) pro němce něco jako pro čechy jsou rumuni/poláci.


    SPM: Přesně tohle mě hned napadlo, stačilo pár stovek kilometrů po rakouských dálnicích/silnicích a musím řict, že se mi docela stýskalo po českejch řidičích, kteří ať nejsou žádná elita, oproti rakušákům jsou jak instruktoři z Besipu. V kombinaci s tím že nemusí svítit je to docela síla.
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: v tomhle mě loni hrozně "bavila" cesta Rakouskem, kdy jsem za Salcburkem jel tím mnohakilometrovým IGN úsekem. Na tempomatu nastavený kilo dle GPS a když mě předjížděl už asi 20. degen (typicky v autě s německou RZ), který to hned po předjetí strčí přede mě a zpomalí pod kilo, tak jsem měl chuť rozkousat volant.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam