SPM: Je to o tom, o čem už jsem psal. Bohužel si dneska čím dál tím více lidí vidí jen na špičku nosu. Dál ne. Takže to, že já nemůžu zaparkovat přímo před vchodem je problém, ale to, že v okolí prahy kolabuje doprava i kvůli mě, protože tam jezdím na chalupu a vozí se mi tamtudy zboží a pracovníci do služeb mě nezajímá. U nás se bohužel pod pojmem zlepšení dopravy rozumí to, osolit ji ostatním. Je jedno, že mi chcípla koza, hlavně že sousedovi chcíply dvě. A bohužel, neodnese to jenom soused, ale i životní prostředí. A to všechno místo toho, aby se udělalo smysluplné opatření, které pomůže všem. A naprosto v pořádku je, že místní budou zvýhodněni. Krásný případ jsou ty zóny. Super, můžu zaparkovat u baráku (v lepším případě, pokud nebydlím v místě, kde je víc rezidentů, než parkovacích míst). Co naplat, že za to platím ne úplně malou částku (1500,-/ročně), že můžu jezdit autem jen po vlastní městské části, protože v jiných částech už nejsem rezident, že když ke mně přijede řemeslník, budu to mít automaticky o parkovné dražší, že když ke mně přijede návštěva, bude platit...
Tak se prostě domluvme všichni, že se jede proti autům a individuální dopravě a pojďme přestat jezdit. Ale všichni, bez výjimky.