• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DIVA
    DIVA --- ---
    Pokazde kdyz ti chci odpovedet dojdu k tomu, ze to stejne nema smysl .) je treba vzit to jako fakt, lidi ridi jak ridi a doprava v prase se sprajcne kdekoli a kdykoli uplne zbytecne, tak to proste je a bude. Vysvetlit kazdemu vsecko beztak nejde a daleko snazsi i prijemnejsi je posunout volume doprava a rozvinout svuj vnitrni klid .)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DIVA: jako promiň, ale ty když potkáš člověka mimo přechod, tak ho prejedes? Kdybych tu tramvaj řídil já, tak bych se kouknul do zrcátka a i kdybych nezaspal a tudíž neměl máslo na hlavě, tak pokud budu tušit bouračku, tak radši zůstanu stát, i když mám přednost.
    DIVA
    DIVA --- ---
    THE_MIRACLE: Minus ne za prozreni, ale za napadite pojeti organizace dopravy.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Takže beru zpět. Byla by to má chyba každopádně. Nicméně asi kdybych byl řidičem tramvaje a zaspal na zelenou, tak bych se nějaké přednosti vzdal, než riskoval karambol.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: přednost v jízdě každopádně má:

    Tramvaj, která při odbočování nebo jiné změně směru jízdy křižuje směr jízdy vozidla jedoucího po její pravé nebo levé straně a dává znamení o změně směru jízdy, má přednost v jízdě.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GLOBETROTTER: Hele máš pravdu. Buď tam je novej delší semafor a nebo me tak zmatlo, ze ta tramvaj stala, ze me to nenapadlo kontrolovat. Jako tramvajak je debil. Bud si na me pockal schvalne, nebo se nepodival, ale je fakt, ze s tim mam pocitat.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    THE_MIRACLE: Tys na ten tramvajový semafor přes tu tramvaj neviděl. Takže chceš říci, že ten kandelábr, co na něm ten tramvajový semafor je, je širší, než ten pravý pruh? Možná na tom mostě se světlo šíří nějak zakrivene? Nebo náhodou nekecas?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: V dost hustý mlze bys tam musel mít plazmovej kanón a větrák, aby bylo co vidět ;) Právě když jsem vyjel, tak nahoře na kopci to bylo celkem jako "hele, mlha, hm, tak rozsvítíme, no big deal" - ale sjel jsem v Běchovicích z okruhu, a hned pod ním je rybník. Fakt jsem měl dojem, že projíždím kaší, a protijedoucí jsem viděl max na 50 metrů, i když měli mlhovky. Normální světla ta mlha utlumí nečekaně efektivně.

    Nemají ty moderní SUVy mlhovky sdružený do brzdovek? Jak je to vysoko, tak je to skrz mlhu taky blbě vidět.
    SPM
    SPM --- ---
    Já ráno potkal nějakýho aspoň trochu erudovanýho... viditelnost na pár metrů (ale dalo se jet trochu rychleji než 30) a denní svícení, v jednu chvíli mu to asi 4x zaplo a vyplo, asi jak automatika viděla moc tmu / moc světla. Zablikal jsem na něj a asi mu něco došlo, protože se mu rozsvítily aspoň ty zadní světla a zůstaly svítit. Víc mě ale překvapilo, že i tak ty zadní světla byly dost neviditelný, ikdyž svítily... Byl to nějakej Karoq nebo něco takovýho novýho, tam bych čekal, že by to dozadu mohlo svítit normálně a ne jako bludička...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DIVA: A vůbec, mlhovky: včera v noci jsem jel mezi vesnicema, nekecám, třicet - na víc vidět nebylo - a naproti dement na denní svícení. Zezadu nic. (A pak vyjedu nahoru na Zahraďák, nikde mlha, a všichni to pálej mlhovkama, aby bylo vidět "hele, někdy tenhle tejden jsem viděl mlhu!")
    DIVA
    DIVA --- ---
    THE_MIRACLE: ja mam pifku na cyklisty, zvlast ty co jezdi bez svetel tam kde i rakosnicek zapne mlhovky. Paradoxne na ne davam bacha nejvic, ptz se o me snazi zabit nejusilovneji. Beru to jako moralni vyzvu.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    THE_MIRACLE, THE_MIRACLE: To je v tyhle situaci (soubezna jizda s tramvaji) celkem fuk, jestli jede nebo stoji nebo se rozjizdi, ne? Proste davas prednost, tak holt nemuzes jet 30 km/h. To je jako kdybys daval prednost autu, jemu to chcipne a nez se rozjede, tak najedes do krizovatky a srazite se ... taky jsi propadajici ty, on mel prednost.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    SPM: na ridice mhd musis mit jeste rekvalifikacni kurz.
    SPM
    SPM --- ---
    Hele, tak mě napadá, když se to tu řeší - má někdo ponětí, k čemu může být autoškolní auto, normálně s Lkem na střeše, osobní a nápisem "autoškola dopravního podniku blabla Prahy?" Jako už jsem viděl, jak nemají lidi, že berou i ty bez řidičáku a za vlastní je nechají to Dčko dodělat. Ale tohle ve mě evokuje už to, že berou lidi bez jakýhokoliv řidičáku, udělají jím B, C, D a posadí do autobusu - a moc rád bych se teda mýlil :-D
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jako uznávám, že mám na tramvajáky pifku i jako cestující. Nejsou všichni takoví. Ale brutálně mě třeba prudí, když na velkých zastávkách, jako třeba Hradčanská, nemůže tramvaják počkat o deset vteřin déle, když za ním dojíždí jiná tramvaj a je pravděpodobné, že z ní bude někdo přestupovat. Totéž dneska ráno. Zastaví druhý v pořadí, první tramvaj odjede a on vidí jak zepředu dobíhají dva lidé ale zavře. To už jsem se fakt neudržel a poklepal si na čelo.
    SITH
    SITH --- ---
    TOOMIX: ten je nejlepší .)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Rezistor je taky fajn

    Uličníci #23
    http://www.youtube.com/watch?v=b-rAe3FuvcY
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DIVA: Jenže já jel dost daleko za ní... Nebylo to o rozjezdu. Ona tam zastavila a stála. Možná byla ještě červená, možná ten řidič zaspal, hrál si s mobilem, kecal (měl jsem dojem, že byli v kabině 2 když jsem ho pak předjížděl po nábřeží), nevím. Prostě jel jsem za ní, byla zelená, skoro celou ji podjedu svým pruhem a najednou se rozjede.
    AMANT
    AMANT --- ---
    FORTRESS: tu zrovna sleduju:)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Daily reminder že i tramvajáci maj svoje dashcamy - třeba tramvajačka jane. Já bych to nemohl dělat, já bych pořád lezl ven a facky by lítaly jak vlaštovky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam