• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    DANYSEK: vsak ja to psal v minulem case .. ;)
    ale i denska, kdyz uvidim v praze treba usteckou znacku, budu davat extra bacha na to, co dela ... osvedcilo se mi to i se soucasnym systemem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    resit dneska pri soucasnem systemu pismenko na SPZ... to fakt jeste dava smysl? :)
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    ja jsem misto Zka jezdil po praze autem s libereckou spz, to fungovalo taky vyborne .. :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Mám se Z opačné zkušenosti. Koupul jsem auto kde bylo vylepeno a byl jsem línej to sundat :)
    A docela jsem koukal jak si lidi dávají větší odstup. Třeba na výjezdu z OC Smíchov na Kartouzskou jak se tam stojí na semaforu v kopečku. Tak si nikdy nikdo netroufnul stát za mnou ale nechali si misto na auto/dvě :)

    To samé dělám i já. Dávám si u Z zvýšený pozor, jelikož očekávám nějakou botu...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    FRIZER: Hlavně to Z už po tolika pokusech fakt nepotřebuješ :-)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    FRIZER: Gratuluji. Cedulku Z si na auto nedavej, akorat te budou vic vytrubovat, ackoliv momentalne znas predpisy lip nez 50 % ucastniku provozu. ;)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    FRIZER: Tak pokračování a zážitky z dělání řidičkého průkazu.

    Napsal jsem do dvou autoškol, jestli by neměli dřivější termín, jedna napsala že ne, že preferujou svoje žáky a druhá, že termíny moc nejsou, a že jedině se přehlásit do jiné autoškoly mimo Prahu.

    Ten samý týden volá učitel že teda 2.Prosince je další termín, fajn jdu do toho. Vstávám v pět ráno včera vynervenej co zas teda bude. Jede ještě jedna slečna co dělá teprve testy, takže čekáme v místnosti s 50 studentama než na ní přijde řada.Do zkušebny se vydává první grupa, po 1 min se rozrazí dveře a zkušební komisař řve na celou halu kde čekaj lidi "Kde je učitlka ...., pán si plete S a Z a neumí s počítačem tak ho to doučte!!!" a pán kolem 50ky (asi cizinec) jde od testů po minutě s tím že nesplnil.

    Do toho různě doráží jiná učitelé s chlebíčky které předávají žákům at je donesou do místnosti té a té, jeden rozverný mladík se vrací ke kumpánům a hlásí " piče, sem tam dones chlebíčky, ptám se kam je mám dát a prý...támhle na hromadu k ostatním a jděte!!! "

    Na to nemám nervy a zatímco spolujezdkyně jde na testy, jdu ven kouřit. Kouří tam jiný učitel autoškoly a zdraví se s komisařem co ted přijel."Ahoj, s kym jedeš?"..."No vypadá to že s Fialou"...."No ty vole s Fialou, ten je zas veme do kopečků" .."Já vim, to je v prdeli, tam to dá málokdo, ten si je vychutnává"..."Njn Fiala vole, tak čau"

    Řikám si, pecka... prostředí jak druhá cenová, vyběhnu nahoru a spolujezdkyně vychází s papírem na plný počet bodů, učitel jde shánět s kym máme jet a že máme počkat před budouvou.

    Přiběhne komisař z předchozího hovoru, začne se s holkou vybavovat a na mě "VY JEDETE TAKY" řikám jo,no. Tak jedem, slečna jede první. Učitel " co tady blbnou, to sou zas zony vsude" ...komisaře se tema dotýká a přidává svoje "ja na ně seru, mě dopis poslali, tak jsem jim poslal zpátky se čtyřma důvodama proč na to kašlu, platit zony jedině až budou na celou Prahu, kašlat na ně"....mezitim slečnu instruuje z Bohdalce na Vršovický nádraží.

    Přesedat!!!

    Slečna si sedá ke komisaři a ten jí během mé jízdy zpovídá proč si dělá řidičák, že v IT co dělá, že tomu nerozumí, že je staromilec, pak cosi o houbách a mě dá pár pokynů kde si v klidu jedu od Nádraží přes Vršovice zpátky na Bohdalec. Dorazim, vrazí mi papír prospěl a díky čau.

    Možná byl unavený z předchozích jízd, možná pospíchal, možná byl rád že si pokecá s holkou, možná neshledal žádný problém, každopádně nesnažil se za každou cenu nachytat a byl v pohodě.

    Takže závěr pro mě je takový že testy jsou o naučení, a kdo je nedá tak se málo učil.Ale jízdy tak trochu o tom co člověk chytne za komisaře. Takže ještě martyrium na Vyšehradě, Z na záda a pomalu se začít zařazovat mezi "slušné řidiče"
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Já celkem chápu třeba Range Rover Sport SVR, to je několik aut v jednom taky za cenu několika aut. Crossovery a předokolkový SUVka moc ne. Nechci tady recyklovat underrated video FORTRESS ale je tam jasně vidět že bourat do běžnýho auta s těžkym luxusním (zde ne SUV) je jak skočit do peřin.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    MLUKS: já měl předtím Multivana T4, a bylo to úplně nejlepší auto na které doteď vzpomínám s láskou. S tím se tak skvěle cestovalo...
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    mam taky rodinnou dodavku - devitimistneho tranzita. super vyska, bozi zrcatka, perfektni prehled, navic funkcni auto, co slape jak hodinky. SUV mi neva, v pripade potreby je muzu rozjezdit .. :)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    MLUKS: Jedna vlaštovka jaro nedělá.
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    EXAGE: No, zrovna já mám dodávku (novýho Experta) jako rodinný vůz :D Dobře se z toho vystupuje, narvu tam milion věcí, psy, výbavu na akce atd., vidím z toho přes SUV, díky dvoulitru to jede jak drak a hlavně to stálo méně než podobně výkonný osobák. Navíc to není plný nesmyslných asistentů, nemusí se sešlapávat spojka před startováním atd.
    Co se týče parkování, tak jsou ty kolmý stěny k nezaplacení. Řízení a parkování služebního Megana mi oproti tomu přijde jako peklo.

    Omlouvám se za off-topic :)

    Přidám jen včerejší story z Krče. Jedu průběžným pruhem a z pravého odbočovacího se mi tam najednou nacpal čumák nějaký bílý oktávky a ještě mě protroubil. Blinkry žádný. Kdybych ho odřel, jde vina za mnou jakožto za tím "vzadu" nebo za ním jelikož se cpe kam nemá?
    WANAH
    WANAH --- ---
    Mě serou u SUV zpětná zrcátka. Jsou často v takové blbé výšce, že je urážíš osobákem i dodávkou .

    A ty “samořiditelná” SUV co se vyskytují nejvíc kolem Sapy umí být dost nebezpečná. :D
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SITH: No, to asi jo, nicméně dodávkou většinou nejezdíš jako rodinným vozem... :) Mě u SUV taky štve, že přes to není vidět.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SITH: no jestli myslis lip tak o 5% tak to ano, ale ve vysledku nevidim a je jedno zda to je SUV nebo dodavka :)
    SITH
    SITH --- ---
    VYWERN: vidíš přes to líp, než přes dodávku.)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Budte radi, ze si jeste vubec auta koupit muzem.
    Me na SUV vadi jen jedna vec, nejde pres to videt. Jinak je mi uplne jedno, kdo si co koupi a jake ma k tomu duvody, je to jeho vec a je mi to jedno. Taky si nenechavam do nakupu kecat :)
    SITH
    SITH --- ---
    JOPS: Quashwuai má můj kamarád. Malý to je, blbý motor to má, pohon na předek to má, úzký a vysoký. Naproto napiču ve všem. Ale hlavně, že smí říkát, že "mám už to SUV". A já mu říkám, že když chceš SUV, tak si kup XC90, Tourega nebo X5, např
    SPM
    SPM --- ---
    JOPS: to buď rád, že si nekoupil něco s 1.9 TDI. To když pokaždý doma slyšim, jakou to mělo spotřebu, tak bych si radši vypíchnul vidličkou oko :-)

    Jinak nevim, mně se z toho obyčejnýho nízkýho auta leze ven stejně blbě, jako ze zvednutého kombíku se sedačkou na max výšky, tedy výškově asi celkem dost srovnatelně s těmihle běžnými SUV. Ale diagnózu na nohy žádnou nemám, tak možná změním názor, až něco takového přijde :-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    mel jsem sefa, ktery kdyz si neco koupil, tak to bylo vzdycky to nejlepsi co vlastne jde sehnat, tak jsme obcas s kolegama ho vyvadeli z omylu :)

    no a takhle si koupil SUV. Takove to osklive qashquai ci nevim jak se to pise. Hrozne osklive auto na pohled. Ale tohle jsme mu nerikali, ze je strasne osklive, ale sli jsme s nim na parkoviste si ho prohlednout. Fakt jak tu nekdo psal, ten nejnizsi obsah motoru, ale proste to nejlepsi auto co jde koupit. A ja mu rikam, vzdyt to je neprakticke ne ? Do terenu s tim nemuzete, kufr to ma mensi nez muj Renault Clio, je to zbytecne velike, mista vevnitr taky moc neni, vubec to nejede, proste auto naprd ne ? Vypadalo to, ze se ho to snad i dotklo :) Ale zminil, ze se z toho dobre vystupuje. Tak jsem uznal, ze to jo, to ma pravdu.

    A kazdy den jsme poslouchali, jakou mel spotrebu do prace....
    SPM
    SPM --- ---
    TOMBRIDER: tak ono i v Evropskym měřítku je to dneska snad nejprodávanější segment, takže kromě důchodců to musí kupovat furt i hodně jiných skupin lidí... ale nevim, možná už je Evropa národem mrzáků napříč věkovými kategoriemi :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam