• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    SAMOUT: no tak kdyz nebouras, tak 0*30 je furt nula ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pracovník vězeňské služby vybržďoval vůz a mával odznakem. Pak hrozil řidiči - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/.../zpravy/ridic-vybrzdovani-vezenska-sluzba.A200217_094600_liberec-zpravy_jape
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ANDR3E: Se divim, ze v EU jeste nekdo prezil, kdyz valna vetsina statu ma minimalne 0,5 promile toleranci.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    ADAMIRA: Asi už nenaučím, jsem na to stará ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    ADAMIRA: jsem v soku ,)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HARLOT: promiň, dokavaď se nenaučíš číst tak fakt nemá cenu pokračovat ;)


    DIVA: Možná to pro tebe bude šok ale nejsi jedinej člověk kterej umí zacouvat na václaváku ( :D ) a nejsi jedinej člověk kterej pracuje "v oboru" - tvoje namachrovaný teze na téma realita ve formě buranskýho kapitalismu firem který "podnikaj" ze dne na den versus "internetové teze o bezpečnosti dop. provozu" jsou sice hezké a krásně vykreslují to, kolik jsme toho za 30 let dosáhli, ale stále nic nemění na tom, že je to špatně a já doufám, že jednou naprosto obyčejnou a hnusnou restkrikcí dosáhneme toho, že pojedou podnikat leda tak někam do zemí třetího světa kam patří. ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    HARLOT: tak hlavne je provoz toho auta nasmlouvany dopredu. Kdyz vypadnes, zastavis zavazeni stavby, zastavis taky jeraby a bagry a houf delniku, ale jejich taxy bezi, smlouvy dal ubihaji, pripadne sankce se blizi a blablabla. Proste ztratis pravidelnou zakazku na pul roku. Jasne ze by ceske firmy mohly byt bohatsi a drzet si treba nahradni stroje .) nebo by se mohly nehroutit z nake noboze ztraty. Ale pak tu mame tu pitomou realitu, ktera si internetovymi teoretickymi koncepty proste vytre zadek a jede si svoje. Stejne jako ta fyzika u prechodu pro chodce.
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    SPM: A že jich je! :-)
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    ADAMIRA: Jedná se o důsledek působení všemocné a "neviditelné ruky trhu" :) Myslíš, že by takové vozidlo po opravě brzd měli nějakou dobu testovat mimo provoz (jestli se závada znovu neobjeví)? To auto tě, jako majitele, stojí peníze, i když stojí a nic neveze. Minimálně na pojištění, ale třeba taky mzdu řidiče, pokud pro něj nemáš náhradní vozidlo... To je velká utopie.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SPM: to jsou curaci, to nema s endorfinama nic spolecneho
    SPM
    SPM --- ---
    Není někde nějaký psychologický rozbor, jaké endorfiny nebo jiná pozitiva se vyplavují v těle individuu, které na okresce přidává při předjíždění? Dneska hned dva takoví těsně po sobě...
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    HARLOT: Jasné no, a pak se lidi dívej ze na ne lidi nadavaj....nejlépe podpořené demagogii typu " kdybyste ty věci nekupovali, tak nebude tolik kamionu"
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HARLOT: A někteří nedokáží pochopit, že tady nejde o to jestli se to děje nebo ne, ale o to, zda je to v pořádku a nebo ne.

    To že timhle způsobem lidi fungujou je obecně známo, proto taky každej německej/rakousekj fízl zvedne obočí když vidí že se blíží auto s českou značkou, stejně jako když čech vidí přejíždět poláka žel. přechod tak se jde raději schovat do sklepa.

    A v "oboru" dělám s přestávkou už cca 10 let, vyprávěj mi o tom prosím ;)

    PS.: jinak všem řidičům který díky svý předvídavosti dokážou bez brzd zastavit naložený Ducato před dítětem který jim skočí před kola posílám taky palec nahoru ;)
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    DIVA Diva má pravdu. Problém, proč to někteří nedokáží pochopit, tkví v tom, že se realita profesionální dopravy dost liší od romantických představ laické veřejnosti. Není všechno ideální, takové věci se z principu provozu prostě dějí. A je na umění řidiče/řidičky, zkušenosti a předvídavosti, jestli takovou situaci zvládne.

    Takže za mě *thumbs up!* :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VYWERN: ne nikdo netvrdí že je u nich všechno supr, korekt a takové věci se u nich nedějí ale ta hustota je jiná a tak celkově to větší procento obyvatelstva který podobný věci považuje za exoti - to dělá rozdíl
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ADAMIRA: oni si Němci vždy najdou nějaký důvod, jak se na ostatní národy dívat svrchu. Myslet si, že je u nich vše supr a korekt a podobne situace se u nich neději, je trochu dementní :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    Tak urcite .) a zcela priznacne je, ze takovyto soud vynese id, ktere je samo popularnim tercem internetove psychoanalyzy. Svet jak ho zname .)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    No krásnej příklad, DIVA je jeden z těch díky kterejm se na nás koukaj němci jako my koukáme na poláky. :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    SPM: reknu ti to z pohledu toho mechanika. Zadani je opravit slabe brzdeni. Prohlidnes to, vidis opotrebovany spotrebni dil. Nahradis ho, auto projedes, auto brzdi, auto odevzdas. Ridic v plnem zatizeni brzdu proveri, brzda funguje, provoz je obnoven. Po rekneme triceti plnycj zabrzdenich nozni brzdou* brzda zacne v krajni pozici slabnout. Odevzdas auto mechanikovi a jedete druhe kolo.

    Nektere zavady proste jsou takove, ze odstranujes mozne priciny, dokud nenarazis na tu skutecnou. Akorat nakladak ma vetsi spektrum vykonu a sirsi pole, kde se neodstranena zavada muze projevit. Jinak tenhle princip zna kazdy mechanik.

    *coz neni primarni zpusob regulace rychlosti vozu. Nozni brzdu pouziju casto jen lehkym natiskem, abych rozsvitila bezdovky a osobaky co preze me nevidi poznaly, ze zpomaluju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam