• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: Ono po ní stejně tak můžeš jezdit traktorem, ale ostatní si o tobě asi taky nebudou myslet, že je to normální :-)

    Někdy minulý rok jsme měli nějaký pěší výlet ve východních Čechách v Polském pohraničí. Někam jsme dojeli autem, odsud autobusem a vraceli jsme se zpátky lesem. Zapadlý kout republiky, obce s pár obyvateli, klikaté kopcovité a úzké cesty. Na řízení autobusu fakt mizerné, autobusák to projížděl v klidu, rychlost tak okolo 40km/h. Dojel ho nějaký osobák. Autobusák na prvním místě, kde to šlo, uhnul do strany a to auto pustil. Byl úplně stejným účastníkem provozu jako to auto, má stejná práva, to auto ani nějak úplně výraznějš rychlejš jet nemohlo (narozdíl od příkladů auto vs cyklista), ale autobusák ho pustil. A cyklista ve městě? Nacpe se na nejvytíženější komunikaci ve městě, kde je 4x pomalejší než stovky lidí okolo něj (a dělá tím nebezpečné situace), ale není mu to vůbec blbé, protože je stejný účastník provozu, má stejná práva, blablabla, kokoti jsou co jezdí autem. A tohle ještě chodí psát do audítka o autech a pak se hrozně diví, že většinu lidí sere a nemaj je rádi :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SAMOUT: Protože Legerova je silnice pro motorová vozidla...u tebe v hlavě. Tak to jo, jít léčit bych se měl já. Neboj, to přejde.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    AXTHEB: Jo, zcela rozhodne. Cyklistika holt vyzaduje trochu namahy, a to odjakziva...


    PISKVOR: Jako cyklista cymklistovi ti rikam, ze by ses mel jit lecit... Tvuj argument uznam pouze v pripade, ze ty autum povolis vjezd na cyklostezku beznou rychlosti 50 km/h (coz je uplne stejna picovina). Prave kvuli takovym dementum, jako jsi ty, ma mestska cyklistika tak spatnou povest. A zcela opravnene.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: (a mimochodem, kdo mě vytroubí, že mám jet jinudy, když pojedu po Smetanově nábřeží a Křižovnickou, když pojedu tady oklikou? A dobrý den, pane autokomunisto, měl jsem to objet vrchem, po magistrále, říkáte, aha.)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SAMOUT: A znovu a zase: Jáàá První ti nadiktuju, kudy přesně z legálních cest máš jet ty, protože jááá, zatímco jááá pojedu kteroukoliv z legálních cest, protože co je komu do toho. Sociální inženýrství!!! Sdílejte než to smažou!!!!! (skryté titulky: ty věty s vykřičníky jsou sarkasmus)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SAMOUT: Jakože 7 místo 4 kilometrů? Opravdu příčetná alternativa, takhle na kole.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    A to ty vole po tý praze prostě nemůžete chodit pěšky? Dyt je tak krásná :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PISKVOR: To je VELMI invalidni priklad. Spodem po cyklostezce A2, i od Manesa, kde neni, se to da pricetne objet.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SAMOUT: Zkus si to s tím kolem třeba z Vyšehradu na Florenc v osm ráno, a dej vědět, jak pochodíš ;)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SAMOUT: To můžeš i místo auta, a přesto máme SJM - a pod ní metro C. "Já mám právo si svobodně volit způsob dopravy, protože jsem Jááááá; vy ostatní, no, vám tady nahodím pár skoro-alternativ, abyste se mi nepletli do cesty."
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SAMOUT: Ano, nejspíš by se našlo pár specifických use cases, kdy se to tak skutečně dá udělat. A ano, nejspíš to tak taky leckdo dělá. Pro ostatní případy to holt ale asi bude nepoužitelné a asi to budeš muset respektovat.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    CAIDEL: Existuje, metro, do kteryho muzes i s kolem. Trasa C naprosto verne kopiruje magistralu od Chodova az po Nadrazi Holesovice. Takze se muzes popovezt do prislusne stanice (pokud chces k Bulharu, tak Hlavak, a pak se po Vinohradech, Zizkovu nebo Karline vesele prohanet na kole.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: to víš že ne ;)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SPM:
    Proč jezdí auta po magistrále prostředkem města? Protože v řadě případů neexistuje inteligentní alternativa.
    Proč jezdí cyklisté po magistrále prostředkem města? Protože v řadě případů neexistuje inteligentní alternativa.

    ADAMIRA: Nepochopils. Nevadí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: Ano, přesně tak, chodník je pro chodce, nepamatuju se kdy mě naposled na chodníku ohrozil motorista (který tam nemá co dělat), často mě tam ale ohrožuje cyklista (který tam nemá co dělat). - tzn. mnohem častěji vidím tohle chování u cyklistů (kterých je v Praze řádově mín než automobilů) a z tohodle mého pozorování a subjektivního pocitu mi vychází, že cyklisti maj mnohem častěji tendenci kašlat na dopravní předpisy, protože přece nejsou auto.

    Nedělá to z chodců nebo automobilistů něco horšího nebo lepšího.

    Hezkej příběh ze sjezdovky ale úplně irelevantní.

    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: A už zase jsme u toho, že městská ulice je tvoje, abys po ní jezdil 80, a cyklista ti ji bere. Ne, ne, a ne, ani jedno z toho.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SPM: No a spousta lidí by ti řekla, že definicí sobeckosti je jet tam tím autem...

    Nerozumím úplně tomu, proč je potřeba se proti všem pořád vymezovat. Prostě chápu cyklisty co někam potřebují zajet, chápu řidiče co potřebují někam zajet, chápu i řidiče co to občas na chvilku fláknou třeba na chodník (speciálně dodávky), protože je potřeba něco přivézt/odvézt (pokud ale nejde o nějaký větší náklad, je tolerance k něčemu podobnému daleko menší). Chápu chodce, že nebudou postávat na červené, chápu je i že lezou na cyklostezky. Z ničeho z toho nemusím mít radost, nebo s tím nezbytně souhlasit, ale prostě se tak děje.
    SPM
    SPM --- ---
    CAIDEL: Nj, ale pak máš tu většinu a menšinu... Když většina lidí tam jede v tom autě a do toho tam projede pár lidí na kole (kteří ale způsobí, že celý ten provoz v tu chvíli jede rychlostí kola), tak mi to přijde prostě sobecké. Je to jak kdybych chtěl jet po té cyklostezce autem 80kou, ale to bych byl vrah zvířátek a ještě ten den v televizních novinách :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CAIDEL: Když to zmiňuješ, aut vyskakujících z garáží přes chodník a la Rychle a Zběsile potkávám poslední dobou taky celkem dost (chodník, jakej chodník, to není můj problém!).
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ADAMIRA: Jo. Příště k tomu dodělám skrytý titulky "to je sarkasmus - neexistuje žádný právo Jede Já První A Všichni Mu Uhněte, Protože Je Větší."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam