• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    KIE
    KIE --- ---
    FRIZER: demagogie , najdi si to slovo ve slovníku.

    Tuhle povinnost mají, akorát cyklisti zákony nečtou a nepotřebují, ty jsou pro ty okolo:

    z.č. 361/2000 sb.
    57

    (1) Je-li zřízen jízdní pruh pro cyklisty, vyhrazený jízdní pruh pro cyklisty, stezka pro cyklisty nebo je-li na křižovatce s řízeným provozem zřízen pruh pro cyklisty a vymezený prostor pro cyklisty, je cyklista povinen jich užít.

    FRIZER: tohle není třeba znát slovo od slova - jediný co jako cyklista máš vědět, že musíš použít cyklostezku. Stejně jako řidič motorového vozidla máš vědět , že ji použít nesmíš.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    JFM: Jasně no, a ted kolik účastníků provozu je schopnejch tohle znát slovo od slova, nebo dokonce citovat. Jediní kdo se nad tim ukájejí jsou komisaři, někteří učitelé autoškol,lidi z pojistovny a pár policajtů. Pokud by to bylo tak důležité tak je to minimálně v otázkách k tomu, než člověka vypustí na silnici....ale to opravdu není
    JFM
    JFM --- ---
    FRIZER: Tahle nějaká sbírka je platný Zákon o provozu na pozemních komunikacích, řekl bych základní norma z pohledu všech účastníků provozu. Ale tebe to pan policajt na dopravním hřišti neučil, tak to pro tebe neplatí, že :)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    JFM: Super, tak jsi vytáhnul nějakou sbírku, která je dobrá tak maximálně pro měštáky. Protože v testech do autoškoly nic takového uvedené není, a obecné povědomí v populaci k tomute bude možná tak na jednom procentu.

    Trochu mi to připomíná Stopařova průvodce kdy si pozemštané měli přečíst o bourání Země a vyjádřit se k tomu, protože přeci....

    No ještě že na základce měli učitelky dost rozumu, a brali nás do Muzea Policie na hřiště se silnicemi a značkami kde nám policista vykládal co a jak.... snad se to ještě dělá
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Jasně, jde o inteligenci, slušnost a toleranci.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: "dlažba tam zůstala"
    "kecáš, dlažba tam zůstala!"

    Jo, ten pás tam je. A jo, dá se po něm jet na kole - ale značení "smíšená pěší a cyklo stezka" jsou už deset let sundaný, ba i piktogramy kola, který na tom pásu byly. Od toho se odvíjí hlavně to, zda tu trasu použít nesmím (původní stav, pěší zóna), musím (před 10 lety), nebo smím, ale nemusím (teď).
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Tak to regulérně kecáš. Mému nejstaršímu dítěti (o kterém tedy vím) je míň než 10. Na náplavce mezi Výtoní (resp.možná dál směr Podolí) a Mánesem je na náplavce mezi velkými kočičími hlavami pruh, ohraničený (žulovými?) pásy a uvnitř něho jsou menší kočičí hlavy. Stačí se podívat na "panorama" na mapy.cz. Chodil jsem tam s kočárkem s oběma dětmi, tedy i nedávno, s jedním kolem kočárku na tom žulovém pásu, vždy jakoby v protisměru a když se blížil cyklista, uhnul jsem.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: A taky se vždy jezdilo nalevo, a ve městě 60.

    Už cca před deseti lety bylo pečlivě odstraněno cokoli, co by mohlo připomínat cyklostezku. Ano, dlažba tam zůstala, a ano, skrz obytnou zónu se smí projet i na kole, a obecně i autem (za jistých podmínek), ale to je přesně ta situace "podle stavu v mý hlavě musíš povinně jet tudy, po tý cyklostezce, která tam sice v reálu není, a rozhodně ne po nábřeží, který je v mý hlavě dálnicí - a to už je tvůj problém."
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Některým lidem by prospělo, vystrčit nos z velkoměsta.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER: Teda jestli to tam správce náplavky nenechal překopat, byla tam vždy plocha pro cyklisty.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Dobře, ale jako slušný člověk beru, že těch pár centimetrů šířky patří cyklistům a basta.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: Není tam cyklostezka, je to Obytná zóna (IP 28a). Ale nevadí, že není, důležitý je, že by mohla.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Když na novoměstské náplavce jsou na stezce tupé matky s kočárky nebo tupí klábosící důchodci, pumpičky se mohou posrat.
    Také jsem tam s kočárkem chodil po cyklostezce, protože po těch kočičích hlavách to nešlo, ale v protisměru a když jsem v dálce viděl cyklistu, slušně jsem uhnul.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: ...a proto: zasraný cyklisti! *shrug*
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Plus člověk občas neprojede s kočárkem, protože mezi ilegálně parkujícím autem a zdí přiléhajícího domu je míň, než je šířka kočárku.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Myslíš na tom chodníku, kde člověk musí uskakovat pumpičkám, Segwayím, elektrickým "koloběžkám", psím hovnům,... ?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: Kolik stojí chodecká známka pro chození po chodníku?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Kolik stojí roční známka pro ježdění na cyklostezkách/pruzích?
    JFM
    JFM --- ---
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: Řídiči mají svoje pruhy na silnicích pro motorová vozidla a dálnicích. Na normálních ulicích tvoje tvrzení neplatí (teda pokud nepřijmeme "ale u mě v hlavě platí!", což je problematické z různých důvodů).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam