• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CAIDEL: ale bez povinného oprávnění k řízení, tzn je řidič s oprávněním v autě a řidič bez oprávnění na kole. naopak to být nemůže.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BINARY_PARANOIC: V realu se s mapou v ruce proste nedokazu ztratit, ac jsem taky pumpickar. Navic teda pres dva km je HODNE prehnany tvrzeni.

    https://mapy.cz/...z=17&rc=9gzuVxXio2EQ3Cv&rs=coor&rs=coor&ri=&ri=&mrp=%7B%22c%22%3A122%7D&xc=%5B%5D
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    SAMOUT: že se něco dá najít na mapě věru neznamená, že je to intuitivní.

    V reálu tě opravdu nenapadne, že musíš most přejet o 300 m, přejet po jeho druhé straně, pak se po A12 vydat úplně opačným směrem, než vlastně potřebuješ, abys mohl podjet Jižní spojku a Modřanskou a konečně se tak dostat na A2. Přes 2 km na jedno přejetí mostu? Pro pumpíčkáře doprí, já vím :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    HOBORG: Bacha, dvě různý věci: "je to blbě udělaný" 1. znamená "bylo by vhodný to udělat lépe", 2. ale neznamená "mně se nelíbí, takže si můžu dělat, co chci."

    Tráva problém není, popisuju stav; nemusíš z každýho slova nutně vyvěštit nukleární konflikt. Ostatně, kdyby tam nebyla, tak ti pejskaři, co obvykle jsou na trávě, budou na stezce.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BINARY_PARANOIC: Co je na tom neintuitivniho? Tuhle cestu najde kazdej na prvni dobrou pri letmym pohledu na mapu, ani si nemusi nechat radit planovaci funkci.


    HOBORG: Jako idealni to neni, ale peklem bych to rozhodne nenazyval. Jezdim to obcas kdyz jedu po praci ze Stodulek smer Modranska rokle / Tocna, a v pohode se to da. Jestli nekdy bude most Smichov - Dvorce, problem bude vyresen uplne, aspon pro ty, co jedou pak na sever.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    HOBORG: vím, ale ono to spolu souvisí — jak se „nachytáš“ na Barranovském, tak už se na cyklostezku sjíždí dost blbě. Buď musíš někde na křižovatce seskočit a stát se chodcem, na zastávce (když se tedy nepotkáš s busem) si vyskočit a podejít po schodech podchodem, nebo přejet přes dvojité koleje (jinými slovy procpat se na správném místě přes dva pruhy aut doleva, tam doufat, že nepojede tramvaj, přeskákat koleje, přes dva pruhy aut zas doprava). A to se bavíme o situaci, kdy to tam tak nějak znáš a víš, čeho vlastně máš chtít dosáhnout :)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    BINARY_PARANOIC: tak ja mluvil celou dobu o podoli, to co linkujes je peklo prejezdu pres barandak a to souhlasim ze je dost spatny, parkrat jsem to jel na prkne :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    HOBORG: no…ani ne :) Když se tu potřebuješ z A1 dostat na A2 (bavíme se tedy o dvou nejvytíženějších cyklistických tazích v širokém okolí), tak to po cyklostezkách není úplně intuitivní, kulantně řečeno. Fakt se nedivím, že to cyklisté raději vezmou po pravé straně mostu a Modřanské — přiznávám, sám to tak dělám, protože variantu s touhle motanicí jsem si musel najít na mapách, na místě bych ji opravdu nevymyslel. Zvlášť když z A1 tě to na pravou stranu Barrandovského mostu navede dosti intuitivně (a pak už se odtamtud na A2 nemáš jak rozumně dostat). Plus co píše PISKVOR, ta „cyklo“stezka, je hojně využívaná i chodci, maminkami s kočárkem, inlinisty apod., každých pár metrů je výjezd aut, nebo musíš slézat kvůli benzince. Takže do optimální cyklistické infrastruktury to má daleko, byť se to řadí mezi to nejlepší, co v Praze je :D
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    PISKVOR: neshodnem se. neni tam chodnik plny lidi, je tam cyklostezka plna cyklistu a bruslaru. proto to podle me nektery sere a jedou v silnici
    trava? a to je jako problem v cem? taky tam jsou stromy! melo by se to asi cely zalejt asfaltem aby meli cyklisti vic mista a i ten nejvic rozjetej moh udrzet pozadovany tempo az do branika, nebo jak by sis predstavoval tu spravnou cyklostezku?

    me to jinak netrapi, jezdim tam teda autem casto, ale az na vyjimky se i tem cyklistum v silnici da vyhnout. problem mam obcas pri vjezdu do jachtklubu, je tam na to i semafor, ale na ten samozrejme vsichni serou a kdyz tam chci projet tak blbe cumej. ale taky se z toho nehroutim

    jen jsem reagoval na to ze kdyz cyklista jede jinde tak je to jasny dukaz ze stezka je udelana spatne :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    HOBORG: No, právě. Je tam místa a místa, a co tam je? Chodník plnej lidí, kterej je zároveň cyklostezka, tráva, parkování (pamatuju, když tam byly dva _jízdní_ pruhy), a jeden pruh.

    Do centra je...cosi... značený tak, že není jasný, jestli je to cyklopruh, nebo jen nesmazaný značení.

    Ne, tohle není dobře udělaný (a to tady kolmo jezdím po té pěší/cyklostezce).
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    BINARY_PARANOIC: jak s tebou jinak vlastne ve vsem souhlasim tak
    každý úsek, kde dá cyklista přednost silnici sdílené s motoristy před paralelní stezkou pro cyklisty, je především známka blbě udělané cyklostezky.
    proste ne. v podoli na ty cyklostezce kolem vltavy nic spatne neni, jen je proste frekventovana, a to se nekterym cyklistum nelibi, tak jezdej klidne v silnici dva metry od cyklostezky
    SPM
    SPM --- ---
    ANDR3E: docela bych i řekl, že v případě toho rozštípaného tam nějakou roli hrálo i to padnutí mýtu, že evropský auta nerezaví :-) (což pro toho druhého je možná asi i štěstí, když půlka auta uletěla dopryč a neskončila v něm taky)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    zase sikovnej ze sejmul jen sebe, to druhy auto vypadalo jeste celkem dobre na takovej naraz
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Nalepí si na zadek ceduli HOWADOOO a rozštípne se i s autem vejpůl:
    nojo, chudák malej.

    Zlovolně jede po ulici: Ať vypadne, každá silnice je dálnice, nemá tam co dělat!!!!!!!

    QED.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ANDR3E: blbe no, takových je, než dostanou rozum.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BINARY_PARANOIC: a jedno vítězné ejchuchů nakonec :)

    super, můžem to tu zavřít :)

    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Dvacetiletý řidič na Českobudějovicku rozpůlil BMW, na místě zemřel - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...vacetilety-ridic-na-ceskobudejovicku-rozpulil-bmw-na-miste-zemrel-40325741
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    SCHRAPNEL: KM prona, diesel pro plus (bez biosr*cek)
    VRAN
    VRAN --- ---
    SCHRAPNEL: Podle výtoče konkrétní benzínky. Osobní preference je EuroOil a OPTIMAL DIESEL + s VIFem. Když není, tak Benzina.
    KIE
    KIE --- ---
    SCHRAPNEL: Verva disel (Benzina) , do služebáku jsem to lil a pak lítalo samo , nic dalšího se tam dávat nemuselo. ( https://www.facebook.com/Benzina.cz/posts/401259536647859/ )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam