• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Dneska dopo si jedu od nás z vesnice Tranzitem, a frčím to skrzeva les.Dojede mne červená Fábie co celou dobu jede prostředkem, spíš protisměrem.
    Ajéje, pospíchálek co si najíždí aby viděl lépe dopředu aby mě mohl vzít. Naskytne se rovinka a on nic, jede za mnou ale v zrcátku mám pocit že jede spíš vedle mě. Objeví se auto v protisměru, červená fábie jen lehce uhne, dalo by se říct jen do prostředka silnice. A pak zas hop za mne ale protisměrem. Jen v zatáčkách se vrátí aspoň do prostředka. Za volantem vidím šedovlasou postavičku, nějaký důchodce. Co asi nemá brejle a bojí se krajnice.
    V Břežanech začne namalovaná prostřední čára. A ejhle, krom brejlí, byl evidentně zapomenut i mozek. Normálně dál jede prostředkem, že tu čáru má mezi kolama. Odbočuju a červená fábie mizí v dálce..
    Mazec, připomenulo mě to tohle video jestli znáte..
    https://www.facebook.com/lucie.plzakova.9/videos/2002819549854114/
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Titulek vypadá, že se bude asi plánovat nějaký odchyt nebo odstřel :-))) https://www.idnes.cz/...ednicko-valticky-areal.A200814_101022_brno-zpravy_kzem?zdroj=vybava_recombee
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: Blbí jsou rozhodně celoročně, ale dle mého pozorování při přílivu náhlých veder je to ještě horší...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    myslíte, že lidi blbnou z vedra, nebo že jsou prostě blbí celoročně?
    teď jsem byla v našem okresním městě - opravuje se jedna z velkých křižovatek, je tam semaforem řízený provoz zbylým jedním pruhem a samozřejmě takhle ve špičce kolony. jeden cyklus je cca 6-8 minut, takže nic moc rychlého.
    prostředkem kolony z mojí strany je vlakový přejezd. regionální, leč přesto frekventovaný koridor, několik vlaků do hodiny.
    a ten debil přede mnou nevymyslí nic lepšího, než že poté, co se kolona zase zastaví, nutně popojede o těch patnáct metrů, aby stál hned za náklaďákem před sebou - uprostřed přejezdu? fakt to nebylo tak, že by se ta kolona náhle zastavila, už jsme všichni stáli a on se najednou rozjel?

    to by bylo hodně veselo, kdyby mu ty šraňky spadly... ale to bych tam stála ještě teď, že.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    ZVIRATKO: Jak jinak? Pochop, ze to nemusi byt zadna vichrice. Jel jsem Transporterem na pobrezi kousek od Biarritzu, azuro, ani mracek a najednou jedu skoro po dvou kolech. Kdyz se sejde dobry uhel vetru, tak to nemusi byt ani zadny velky ficak. Ale asi teda priste vymlatim vsechny bocni okynka nebo co.. :)
    SPM
    SPM --- ---
    Jinak teda silničáři se aspoň na té spojce starají :-D Dneska tím levým úzkým pruhem jela dodávka s korbou krokem, na korbě seděl maník a rukou z korby rovnal ty mantinely :-D A někdo na ně zezadu už troubil (fakt teda je, že zrovna v ranní špičce by to dělat nemuseli :-D ).
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZVIRATKO: Jinde nefouká, pruhy tam jsou širší (nejlépe Adidas) a ono se dá jet i jinak, než podle příkazu zaměstnavatele.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    GLOBETROTTER: hnul. Ale nepamatuju si, ze by me odval do vedlejsiho pruhu. Kdybych jel krabicoidem ve vichrici tak jedu jinak nebo jinde.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZVIRATKO: Nikdy s autem, co jsi řídil/a, nehnul poryv větru ani o milimetr?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GUMBA: Jeli jsme před lety po rakouské A1. Bylo to začátkem ledna, foukalo, pršelo, ale nemrzlo. Najednou velká dodávka před náma začala "tancovat". Pár sekund otočená skoro o 90 stupňů doleva, pár sekund doprava. Sice byl docela hustý provoz, ale všichni to zvládli. Vítr je někdy sviňa.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    GLOBETROTTER: kterykoliv z nich, pokud se tam neudrzi :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZVIRATKO: Kdo? Ten kamioňák nebo řidič, co chce jet v levém pruhu?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    GUMBA: v tom pripade by nemel jet po dalnici, kdyz vi, ze se do toho pruhu spolehlive nevejde
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Ono je taky dobré si uvědomit, co se stane, když do skříně kamionu (zvlášť u nenaloženého) zabere větší poryv větru. A to jak v situaci, kdy levým pruhem chce za každou cenu projet auto, které to má fakt natěsno, tak i opačným směrem, kdy na mnoha místech kamion div že neseká pampelišky v krajnici....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BASIK: taky bych odpověděla, že z toho mám nepříjemnej pocit... ani ne tak o sebe, ale vždycky trochu trnu, že řidič náklaďáku bude hledat někde zapadlou petku, čumět do navigace nebo něco podobného a trochu mu to ujede do strany...
    když tak o tom přemýšlím, pokud je to lemovaný betonem, tak přesně z tohohle důvodu se radši zařadím za ten náklaďák (když je tam zatravněný středový pruh, tak mi to nevadí, tam je přeci jen větší vůle).
    SPM
    SPM --- ---
    BASIK: Jako ano, jak vypadala ta otázka je druhá věc... ale reálně na těch silnicích vidím, že se tam cpe hromada lidí, kteří na to nemají (ať už s autem, které se tam +- normálně vejde nebo s autem širšim, se kterým by se tam cpát ani neměli). Pak typicky jedou těsně za tím kamionem, každou chvíli přidají že už jako jo, ale v poslední chvíli šlápnou prudce na brzdu, pač se bojí a takhle tam šaškujou hromadu minut. V lepšim případě do trochu širšího místa, kde si troufnou, v horšim až do konce toho zúžení. 99% z nich nemá tu reflexi, aby uhla do toho pravého, když se do toho pustit nechtějí. A mezitím je za nima kilometrová kolona aut, které by možná i jeli, ale nemůžou (a ta kolona brzdí samozřejmě o to víc, když on zpanikaří a zabrzdí to, takže je to ještě dost o hubu). Takže si nedělám iluze, že je hromada takových, které z toho mají nepříjemný pocit, ale stejně se do toho pruhu nacpou...
    BASIK
    BASIK --- ---
    SPM: Tak takhle, on ten dotaz byl asi polozenej dost siroce. Z "nepříjemný pocit v žaludku spojený s obavami, jestli bez problémů místem projedou,“ neni uplne patrna mira. Ja treba taky nejsem nadsenej, kdyz jedu pul metru od nakladaku, klidne bych to popsal i jako neprijemnej pocit. Nebo abych to otocil, to je nekdo, kdo si to jakoze uziva a tyhle situace vyhledava? :D Kazdopadne muj neprijemnej pocit vliv na rizeni nema, vjet se tam nebojim, ale do ty statistiky bych asi zapocitanej byl :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: (Kdyby tam byly dva metry rovný, tak se tam neseru, se zrcátkama mám 2.05, a to už je fakt natěsno)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: To se stava i u tech betonovejch na D1. Nejakej blb do toho stouchne (musi to teda asi bejt sleha), a silnicari to tak zvesela nechaj.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TOMBRIDER: Jo, to je krásná teorie. A pak si takhle jedu po D1, a hned za sjezdem na Benešov...past na mamuta. Ale když to říká expert, tak se to teda nestalo ¯\_(ツ)_/¯
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam