• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    GLOBETROTTER: no, u toho pojištění domácnosti je to ještě vtipnější, že to kolikrát ani správně pojistit nejde. Aspoň já když to jednou zřizoval, tak jsem měl problém s tím, že ty pojištěné věci se dále ještě dělí na kategorie, do kterých spadají a s těma hodnotama kategorií nešlo šoupat úplně libovolně. Takže jsem měl pojištěné sportovní vybavení za 20 tisíc, ačkoliv jediná sportovní věc, co jsem měl, bylo kolo za pětikilo a naopak jiné věci jsem měl podpojištěné, protože nešlo nastavit víc.

    FRK_R23: tak ještě jako pokus můžeš zjistit, na kolik že to auto máš pojištěné, kolik se ty jeho ceny doopravdy pohybují a jak vnímáš stav svého auta vůči tomu stavu z inzerce. Třeba něco uhádat půjde, zvlášť když zrovna pojišťovny jsou přeborníci v tom, kdy v případě plnění z POV jsou klidně ochotni tvrdit, že cena auta je zlomková proti reálné ceně.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    GLOBETROTTER: Myslel jsem si to. Dík.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    FRK_R23: Pokud se cena pojistného odvíjí od ceny auta, tak se obávám, že s tím nic neuděláš. Podpojisteni je průser, který si spousta lidí neuvědomuje. Např. máš v bytě věci za milion, pojištění domácnosti sjednáš na půl milionu (protože přeci zloději neodnesou vše najednou, že), při vloupacce Ti ukradnou věci za sto tisíc. Pokud není pojišťovna blbá, dá Ti jen padesát.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Takovej asi zbytečnej dotaz. Mám havarijko od Directu a měl jsem plnění. Likvidátor pojišťovny mi ale oznámil, že mám auto ohodnocený o třetinu nižší částkou než je jeho obvyklá cena a z toho důvodu mi proplatěj jen 2/3 účtu v servisu.

    Ve smlouvě je napsaný tohle:
    Jestliže bude pojistná částka o více než 10 % nižší než obvyklá cena vozidla, můžeme přistoupit ke snížení pojistného plnění v rámci tzv. podpojištění.

    Přepdokládám že mám smůlu, ale stejně mě zajímá co se s tim, pokud vůbec něco, dá dělat.

    Dík moc

    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Neděle odpoledne, krátká přeháňka a na českých dálnicích hrají další epizodu Monty Pythonů How not to be seen.
    IMG-20200830-145301
    Nějakých 60 metrů přede mnou jsou jasně vidět dvě auta, který jedou 130kmh. Se divím, že mezi Libercem a Mladou Boleslaví byla jen jedna bouračka.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BLAF: A nejjednodušší je veškerý značení ignorovat. (Jednodušší pro koho?)
    BLAF
    BLAF --- ---
    VYWERN: Mno, ciste teoreticky, obcas bejva jednodussi to proste projet, nez se v uzky ulici na nekolikrat otacet :) Nic jinyho me nenapada.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    VYWERN: Zasraný cyklisti! (žádné lepší mě nenapadá)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Rano pri ceste jednu jednosmernou ulici cca 300m dlouhou a v protismeru rodinka v MPV. Kdyz jsem je mijel, tak jsem lehce zatroubil, stahnul okynko a rikam pani, ze jede v protismeru. S chlapem se na me podivali, usmali a ze jako asi jo....tak jim rikam, zda se nechteji otocit....zase se usmali, ze ne a zvesela pokracovali v protismeru dal. Muzete mi to nekdo vysvetlit?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    V galeriii debility "my nemůžeme demonstrovat protože kvůli cyklopruhům stojíme v zácpách" řadím někam na úroveň výkřiků o tom jak naše babičky budou muset s infarktem do nemocnice na elektrokoloběžce - nic moč :)

    Authentičtí motoristé z hor ztrácejí "drive", takhle je za chvíli marxaktivisti z Prahéé dostanou na kolena :D
    RANO
    RANO --- ---
    THE_MIRACLE: jako že by občané měli volit subjekt, který to s motorovou dopravou myslí dobře? tedy něco jako brno autem v2.0, co spolu s ods nezvládaj koordinovat opravy a uzavírky, nebo jakejže subjekt by to měl být?

    nebo ta implikace, že motoristi nemaj čas demonstrovat, protože jsou v práci? (a pěšky, metrem nebo na kole člověk jezdí asi jen tak z rozmaru, tohle je dost debulní implikace).

    neb že se někde vytvořila zácpa, protože je tam cyklopruh a vedle cyklostezka? a to jako kde a jak s tím ta zácpa souvisí?

    ale beru to jako autorovo body pro zalíbení se, no.

    SPM: tak si jeho příspěvky zobraz, ne?
    SPM
    SPM --- ---
    THE_MIRACLE: Co Caidel jen tak pro upřesnění dělá? :-D
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    THE_MIRACLE: Jak říkám. Asi tak do půlky nebo do tří čtvrtin zcela nepochybně (dokud řeší ten technický stav vozidel a tak). Úplný závěr už je nějaká podivná agitka která jde dost mimo téma klubu a ke které se netřeba vyjadřovat...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CAIDEL: Nicméně má pravdu, i když je mi jasné, že tobě se to asi líbit nebude ;-).
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    THE_MIRACLE: Do půlky dobrá technická pointa. Pak se dotyčný rozhodl vkročit na pole politické a dál už to smysl číst nemá.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TOMBRIDER: Je tam jen jeden pruh, asi nechápal/a, proč se mu tam cpali ti v protisměru, když ten jeden pruh byl přeci celý jeho/její.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Dobrej článek...

    Proč není průměrné stáří aut taková katastrofa - Garáž.cz
    https://www.garaz.cz/...autoweb.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
    SPM
    SPM --- ---
    TOMBRIDER: Upřímně se divim, že těch nehod jako ve videu neni víc. Poslední dobou mám pocit, že takhle jede každej druhej. Za víkendovej přejezd jižní čechy a zpátky jsem to měl 3x málem orvaný z boku, protože mi nějaký takový individuum vyjelo naproti ze zatáčky a dalších takových nepočítaně jsem měl před sebou...
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Dneska dopo si jedu od nás z vesnice Tranzitem, a frčím to skrzeva les.Dojede mne červená Fábie co celou dobu jede prostředkem, spíš protisměrem.
    Ajéje, pospíchálek co si najíždí aby viděl lépe dopředu aby mě mohl vzít. Naskytne se rovinka a on nic, jede za mnou ale v zrcátku mám pocit že jede spíš vedle mě. Objeví se auto v protisměru, červená fábie jen lehce uhne, dalo by se říct jen do prostředka silnice. A pak zas hop za mne ale protisměrem. Jen v zatáčkách se vrátí aspoň do prostředka. Za volantem vidím šedovlasou postavičku, nějaký důchodce. Co asi nemá brejle a bojí se krajnice.
    V Břežanech začne namalovaná prostřední čára. A ejhle, krom brejlí, byl evidentně zapomenut i mozek. Normálně dál jede prostředkem, že tu čáru má mezi kolama. Odbočuju a červená fábie mizí v dálce..
    Mazec, připomenulo mě to tohle video jestli znáte..
    https://www.facebook.com/lucie.plzakova.9/videos/2002819549854114/
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Titulek vypadá, že se bude asi plánovat nějaký odchyt nebo odstřel :-))) https://www.idnes.cz/...ednicko-valticky-areal.A200814_101022_brno-zpravy_kzem?zdroj=vybava_recombee
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam