• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    KIE: Debilové jsou dva. Ty a řidič/řidička té Oktávky. V mlze a na náledí může takhle bez pořádné vzdálenosti jet jen debil. Měli by vám vzít řidičáky oběma. "Zajímavé", že následující auto zvládlo v pohodě zastavit.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DAVETESS: Ýbrmenš se neptá, ýbrmenš jede. Fyzikální zákony jsou kryptomarxistický buržoazní škvár!
    HANZO
    HANZO --- ---
    KIE: asi nejdřív ten kilometr musí ujít, ne?
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Tohle nepochopim...

    Mladík po noční honičce v Praze ujížděl policii ve stejném autě i dnes odpoledne - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-honicce-v-praze-ujizdel-policii-ve-stejnem-aute-i-dnes-odpoledne-40352863
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    KIE: Mimochodem, když se podíváš na začátek toho videa, tak je tam záběr z kabiny CAS JSDH Kralovice, kde velitel hlásí operačnímu, že přijíždí na místo. U toho prvního otočenýho auta teda bude zastavovat cisterna a z ní budou vystupovat hasiči, budou asi vyndavat nějaký nářadí...atd. Poslední co chceš je, aby ti z protějšího pruhu přijížděly nekontrolovatelně auta (o bezohlednejch nalepenejch spěchajících Oktávkách ani nemluvě).
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    KIE: Asi ti nerozumim. Tak si to zrekapitulujeme: Hasič zastavuje vozidla před místem zásahu. Řidič Oktávky ale jede v mlze nalepenej na dodávce, tudíž nic nevidí a nemá čas reagovat. Řidič Oktávky následně nezvládne řízení a havaruje. A vida, podle tebe za to může ten hasič. No potěš pánbůh...
    Nevím, co tobě přijde, nebo nepřijde normální, a je mi to vlastně jedno. Před místem zásahu u nehody se vozidla zkrátka zpomalují, nebo i zastavují, a je naprosto irelevantní, jestli to ostatním řidičům přijde nutné, nebo ne. Je to z důvodu bezpečnosti zasahujících složek.
    Nesmysly o tom, že "v pruhu není žádná překážka" nechám raději bez komentáře.
    Doufám, že nejezdíš tak, jako ta Oktávka, a pokud ano, tak jsi se aspoň poučil, proč se to nemá dělat.
    SPM
    SPM --- ---
    KIE: no já nevim, dodávka to ubrzdila... nemůže bejt spíš problém v tom, že kokot se škodovkou jede za mizerné viditelnosti nalepenej do kufru dodávky i přes to, že z dály blikají majáky a něco se tam děje?
    KIE
    KIE --- ---
    HANZO: zastavovat na takhle krátkém úseku (viz vzdálenost toho hasiče od místa překážky) kde je ledovka vozidla mi nepřijde normální , zvláště v pruhu kde žádná překážka nebyla - naprostá absence uvažování , co řidič je schopen ubrzdit na tomhle povrchu a kdy toho hasiče může vidět.

    Kdysi jsem něco podobného zažil a hasič byl snad kilometr před nehodou a brzdil (nezastavoval) auta, protože jim (narozdíl od kolegů) došlo, že až před překážkou už to na ledu nikdo neubrzdí.
    HANZO
    HANZO --- ---
    KIE: co na nich bylo debilní ho prosím tě?
    KIE
    KIE --- ---
    debilní hasiči v akci aneb jak z jedné bouračky udělat 2 naprosto zbytečně:

    Hasič musel uskočit před autem, které dostalo smyk - iDNES.tv
    https://tv.idnes.cz/...kocit-pred-osobakem-na-namrzle-silnici-dostal-smyk.V210302_134027_idnestv_jda
    AMANT
    AMANT --- ---
    PISKVOR: pred 15 rokama jsem jel v madarsku po nejaky dalnici a byly tam na zemi naznaceny obrysy, jak daleko si mas drzet odstup (neco jako kazdejch 500 metru 5 stinu aut na asfaltu v prislusny vzdalenosti).
    pokazdy, kdyz jsem se snazil tu vzdalenost "natahnout" (a priznavam, ze i me to prevkapilo, jak ten doporucenej odstup byl velkej), se mi do ty ne jeste hotovy, stale se zvetsujici mezery nacpaly aspon 2 dalsi auta. po tretim pokusu jsem si pripadal jako blazen:)))
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SAMOUT: Jedině v tom hapruje ten odstup. Jeden se lekne, cukne s tím, a už se to hrne...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    AMANT: Pocet kamionu mozna nula, pocet dementu, kteri jezdi i po dalnici okreskovych 90 km/h asi nejakej byl. Ja to rikam furt, ze Besip ma pravdu, kdyz rika "dodrzujte maximalni povolenou rychlost". Za normalnich klimatickych podminek nejezdete nikdy pomaleji.
    AMANT
    AMANT --- ---
    PIVECEK: pocet kamionu skoro nula, cti poradne, tohle bylo vylozene stado osobaku.
    jak rikam, v podstate si pruhy prohodily obvyklou hustotu a cely se to zpomalilo, protoze legalne vlastne nikdo nemohl predjizdet.

    ale uz to asi chapu, jakej styl mysleni k tomu ty lidi vede, diky za demonstraci;) je to ten intuitivni opicak, co se boji, ze ostatni nemaj moral a kdyby ho projevil on, tak da ostatnim do ruky "vyhodu", tak se navzajem budeme blokovat a pojedem pomalejc vsichni. a hlavne co nejvic nalepeny na sobe.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    AMANT: Ja v tom dilema nevidim, proste po case mas jako ridic odhad a zkusenost, ze zustat v levym je rychlejsi v tebou popsane situaci, nez se vracet i mezi ridce jedouci kamiony. Vratit se zpatky do snury neni jen o vykonu auta, z letmeho provozu zvladne akcelerovat vetsina aut dostatecne, ale lidi si neumi drzet rozestupy, takze je to kolikrat loterie a musis se pak rozmyslet, jestli mas moral to tam poslat, nebo ne. Vetsina lidi si to usetri tim vlackem..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AMANT: záleží na prostředí. Ta hra byla v tomhle fakt super, měla tam i možnosti hrát si na sandboxu při nastavení možností odměn, předvídatelnosti reakcí, počtu opakování...
    pokud má někdo přístup na placený ihned, je to ta zmiňovaná v tomhle článku:
    Už nikomu nevěříte? Zkuste znovu nalézt důvěru v lidi pomocí teorie her. Ukáže vám účinnou strategii | Hospodářské noviny (iHNed.cz)
    https://archiv.ihned.cz/...bnovit-duveru-v-lidi-pomoci-teorie-her-ktera-vam-poradi-ucinnou-strategii
    ale odkaz na ni je až v placené verzi.
    AMANT
    AMANT --- ---
    AMANT: akorat je to asi dost neinutivni pro obe strany, vetsina lidi vstricnost zamenuje za slabost.
    AMANT
    AMANT --- ---
    TRISSIE: ja teda cet, ze oko za oko je az treti, druha je pujcka za oplatku a zdaleka nejuspesnejsi je velkorysa pujcka za oplatku.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AMANT: teorie her. zrovna včera jsem si hrála s moc krásnou simulací (poslala bych, ale byl to odkaz z odkazu z klubu pražských hyen, a jsem na jiným počítači, takže ani z historie to nevytáhnu).
    Strategie opičák je prostě nejúspěšnější - uděláš přesně to, s čím ses před chvílí setkal. Takže jakmile se v ten den nebo v podobné situaci potkáš s tím, že ses do toho levýho už nedostal, protože ostatní se nevraceli, tak z něj nevyjedeš, stejně jako oni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam