• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Respektive v idealnim svete budes mit na tempomatu max limit, kterej moudry stat neomezuje na min nez 130 km/h, coz je imho celkem idealni kompromis, aspon v normalnim dennim provozu.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GLOBETROTTER: Emise neprodukuje rychlost, ale neplynulost. Kdyz na dalnici nebudou kokoti, kvuli kterejm budes muset furt brzdit, tak vyprodukujes emisi uplne nejmin. Vyrazne nejnekologictejsi pedal je brzda, ne plyn. Kdyz das na tempomat 120 km/h, zaradis nejvyssi stupen, tak budes vyrazne min smrdet, nez nekdo, kdo bude furt oscilovat mezi 90 - 100.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SPM: Je tu nějaká soutěž o perlu měsíce? "řekl bych, že to životní prostředí poškodím ještě víc, když tam tím autem budu smrdět o to déle."
    SPM
    SPM --- ---
    KRUPAN: U těch 3 pruhů mě jinak poslední dobou dost irituje, že ani ty pitomý kamioňáci, který na tý dálnici jsou furt, nemají pojem o vzdálenostech... D11 od Prahy na HK se po pár kilometrech rozšiřuje na 3 pruhy a vede tak k prvnímu sjezdu na 8. kilometru, kde ten pravý pruh je odbočovací. Že hromada vocasů s osobákama to pošle do toho prostředního hned na začátku a jinam už nevlezou, jsem si zvykl. Nicméně ohledně toho značení tam jsou postupně cedule se sjezdem za 1km, pak za 500m a od ní za 500m začíná ten sjížděcí pruh, který je dalších skoro půl kiláku dlouhý. A imrvére se mi stává, že kamion, co jede v pravym pruhu, sotva zmerčí tu ceduli se sjezdem za 500m (tedy ve chvíli , kdy je od toho sjezdu víc jak kilometr daleko a pojede tam ještě další půl hodinu), se začne natvrdo cpát do toho prostředního (tedy buď mi to tam na těsno narve, že stojím na brzdě nebo nenarve, ale sotva projedu, tak na mě zezadu spustí diskotéku, co jsem si dovolil ho nepustit).
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    KRUPAN: No, tak holt budeš muset přijmout premisu že někdo at už s děckama nebo bez děcek na dálnici nechce řezat limit a stejně tak se nechce tahnout 80/90 za kamionem. Právo na silnici máte oba stejné a nikdo neporušuje nic.

    To je jak na novinkách tady..... někomu napíšu že se mi nezdá proč bych měl nechtít naštvat silničního magora (lepiče) že mi přijde že je to akorát podporuje v chování, a nevim proč bych měl na silnici ustupovat agresi....a příde někdo, kdy vytáhne jinou hypotetickou situaci.... víceméně asi méně závadnou, podle diskuze která tu proběhla před tím.... ale úplně jinou a začne se v ní stourat aby asi nevim co...."já dělám to, oni zas tohle"," já jsem taky omezovanej" nebo co jako...
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    EXAGE: Protože já třeba chci, aby se na mě ten člověk nelepil, tudíž bliknu, předjetí mu umožním mile rád jakmile to půjde. Pokud mu budu hamtat na brzdu nebo jinak stupňovat jeho agresi, zadělávám si na zbytečný problém. Nejsem tu od toho abych ho vychovával.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Odvedle ted

    FRIZER
    FRIZER --- ---
    KRUPAN: Tak to nikdo nerozporuje ze ano, ale pokud máme vybaveni jaké máme, tak pokud maa například natriskany auto deckama a jediná volba je bud valit 80-90 za kamionem nebo jet aspoň 140 abys neprovokoval nerva, tak nic moc ne
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    FRIZER: nekde uz to sleduji, treba velka britanie... je to kvalifikovany jako bezohledna jizda... australie taky (rika google).

    pritom by stacilo tvrde postihovat bezduvodnou jizdu v levym pruhu a byl by klid. v pravym at si jede klidne deda 80 se svoji vytunenou felckou s platem vajec na zadnim okne. :)

    taky jsou bozi experti kde ve trech pruzich jedou prostredkem :)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    KRUPAN: Dálnici máš 80-130 km/h. Cokoliv v rámci tohoto rozpětí poukazováním na "bezdůvodně pomalou jízdu" neobstojí.

    Nehledě na to že institut "bezdůvodně pomalé jízdy" neni schopný definovat ani Nejvyšší soud
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    FRIZER: neni to za urcitych podminek bezduvodne pomala jizda, cili prestupek?
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    KRUPAN: Ano, to je v pohodě....nicméně si myslim že lepení je mnohem častější a nebezpečnější.

    Nehledě na to že těch tvejch 140KM/H na tempomatu je maximální povolená rychlost ne závazná, takže si děda může jet 110-120 na dálnici jak se mu zlíbí a nervák at klidně sežere volant. Jasně, je to na palici, vysírá to... no ale tak bud si nekde dám kafe, nebo předjedu až to bude bezpečné. Zažil to asi každý hodněkrát.

    Na druhou stranu máš idioty, co se lepí, troubí, blikají , protože v jejich vnímání světa jsou oni ti borci, a ostatní jim ubližujou svojí neschopností. A tento jev je mnohem, mnohem častější. Nebavíme se o někom před kym zpomalíš anebo blikneš a pohoda. Ale o těch prasatech, kterých sem teda zažil mnohem víc, a možná i ostatní než že by mě někdo brzdil. Na druhou stranu mě je volný jestli někde budu o deset minut dřív nebo později.

    Nedávno jsem jel z Vrchlabí do Boleslavy....šero, navečer, namrzlo...víceméně celou dobu rovně jeden pruh, řezaný každou chvíli obcí. Jel jsem to prvně tak tak 85km....co ty kreteni za mnou vyváděli....kde šlo, nechal jsem je předjet, kde ne, tak měl smulu....stejně jsem je dojel na kruháku v další a další vesnici a v Bolce mohli být o 5-10 minut dřív.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    SPM: zkus si nastavit realnych 100km/h a uvidis ze to pujde lip :)
    SPM
    SPM --- ---
    ANDR3E: hele, mně je úplně jedno, jestli tu rychlost překračují nebo ne, to je celkem jejich problém. Mně prostě vadí to, že oni zpomalí pod těch mých 94km/h. Takže on mě předjede, zařadí se a já jdu na brzdu... a za 10 sekund znova. A pak znova. A celých těch 20km nebo kolik ten úsek je akorát střídavě dupu brzda/plyn, abych nevlítnul do auta, který mě v 94km/h muselo mermomocí předjet, ale pak jede ještě pomalejš. A taky silně pochybuju, že tenhle styl jízdy udělá menší emise, než když jsem před salzburkem jel 110km/h furt.

    (A naftovou octávií jsem taky nejel, kdybys to na mě chtěl vytáhnout).
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: ano, mohl jsem se nacpat do toho levýho, tam nastavit těch přesných 100 a z toho pruhu neuhnout. Ale připadal bych si jak... jak ten, co jsi tu o něm před chvílí psal :-) A asi tohle byla ta většinová motivace těch lidí - prostě začali předjíždět kamion, tak přidali, aby ho nějak předjeli, zařadí se... ale zpomalí pod rychlost toho auta, které předjeli. Ale v tom provozu jich bylo mraky a fakt mě to nebavilo. A z kontextu dodržování správného odstupu upřímně nevim, co bych správně měl dělat; hamtat pokaždý na brzdu tak, abych si udržel ten rozestup, mi taky nepřijde úplně nejlepší... (myslim že jsem nakonec s tím tempomatem skončil někde na 80ce, s modtlibama ať už ten blbý úsek skončí a pro změnu s kamionama v kufru, protože to štvalo zase je).
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    SPM: na nektery veci asi nema smysl reagovat, ale kdyz jedes tech dejme tomu 94 tak by te nekdo kdo jede 100 predjizdel docela dlouho, coz taky neni zrovna bezpecny, proto se tu bezne zrychluje prave na to predjeti, a pak se zaradis idealne tak aby za tebou jedouci auto (nezavisle na tom jestli to je Cech a nezavisle na tom jestli jede do Chorvatska) nemuselo zpomalit....

    asi bych to dal nerozvadel, ale snad ti to pomuze pochopit proc množství kreténů s rakouskýma a německýma SPZkama v mistech idiotského IGN omezení na 100km/h prekracuje povolenou rychlost
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: Tak jasne, protoze to omezeni vetsinu ridicu strasne sere, a vytoceny lidi se pak chovaj jako kokoti. Moje zkusenost je vetsinove levej (pokud neni v pravym nejaka fakt velka mezera), tempomat na 110 km/h, a clovek pak ma vetsinou celkem klid. Hlavni problem tkvi v tom, ze lidi nejsou schopni nejaky plynuly jizdy, tempomaty jako kdyby neexistovaly. Nicmene neda se poprit, ze usek dalnice Linec - Salzburg je na rizeni vyrazne prijemnejsi, nez pak dolu na Villach.
    SPM
    SPM --- ---
    ANDR3E: Reálně něco jako 94km/h, třeba. Protože při úplně přesných 100km/h zase po chvíli dojedu někoho, kdo přesně 100km/h nejede... jinak ano, ať si každý nastaví limity jak chce. Ale celou cestu po Rakousku, kde ten limit nebyl, jsem jel něco mezi 110-120km/h na tempomat, úplně volně a bez problémů. Pak se tam kydne omezení na 100km/h a modlím se, ať to už skončí, protože je to horší, než jezdit centrem velkýho města.
    SPM
    SPM --- ---
    ANDR3E: hele ty jsi asi základní školu, kde se učilo číst, absolvoval asi taky distančně, že? Proč mi furt podsouváš něco, co jsem nepsal? Psal jsem o rychlosti na GPS, takže skutečné, ne to co ukazuje tachometr. Do Chorvatska jsem taky nejel, v levém pruhu už vůbec. Takže jsem prostě úplně normálně jel v pravém pruhu, plynule a povolenou rychlostí. Akorát ta plynulost nešla udržet, protože mě imrvére nějakej debil předjel vyšší než povolenou rychlostí, zařadil se přede mě a ubral.

    Ale jo, já jsem debilní čecháček, co jel levym pruhem do Chorvatska (co naplat, že ani jedno z toho není pravda), zatímco ty jsi velkej správnej Rakušák a neni možný, že by nějakej Rakušák jezdil blbě, protože blbě jezdí jenom čecháčci na cestě do Chorvatska.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAMOUT: hanou jsem sjezdil malo, ale tyto pacienti jsem potkaval nejvice v JC
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam