• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    HARDCABB: tohle neni nic noveho, spis mi to prijde jako naprosta klasika, treba v Praze v tunelech mi to udela tak 50% lidi. Ale taky nechapu, pripisuju to panice a priposranosti, slapnout na brzdu je proste debilni reflex kdyz nahodou kouknou do zrcatka a vidi auto.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    HARDCABB: Dělaj to lidi když si myslí že jsi za nimi moc blízko.
    MISO
    MISO --- ---
    HARDCABB: niektori jedinci takto deaktivuju tempomat
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    mne se posledni dobou na dalnicich stava cim dal casteji vec, ktera me neuveritelne sere. jedu v levym pruhu, kde samozrejme visi nejakej levoproudar, co tam nema co delat. neblikam, netroubim, nepriblizim se ani zadnou raketovou rychlosti a nelepim se na prdel, proste se za nim objevim.

    normalni ocekavana reakce je, ze hodi blinkr doprava (dejme tomu, neni treba) a uhne do pravyho pruhu.

    posledni dobou se mi nicmene stava, ze behem tohodle manevru ten imbecil za volantem na zlomek sekundy SLAPNE NA BRZDU? nemyslim si ze to je vybrzdeni, realne to auto ani nema cas zacit zpomalit, jde fakt jenom o to, ze probliknou brzdovky a cloveka to samozrejme hodi do pozoru.

    neverim ze to ty lidi delaj se zlym umyslem, ale PROC TO DELAJ?
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    ATOMIKS: Ok, chápu :-)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DAVETESS: to sprosté slůvko nebylo na tebe, to byla replika odpovědi běžného řidiče na upozornění o potřebě dodržovat pravidla silničního provozu
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    ATOMIKS: No, díky za názor, ale zkus to příště slušně.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    DAVETESS: jen že podobné lze říct o řidičích osobáků: "pravidla silničního provozu jsou snad jasně dána a mají svůj důvod" = lol, si se posral.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    V polském městě zrušili přechody pro chodce, kvůli bezpečnosti a ekologii - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/prechod-pro-chodce-zruseni-polsko-slonskie.A210927_094527_automoto_fdv

    "Připustil, že s obyvateli se o změnách nebavil, protože „kde jsou dva Poláci, tam jsou tři názory“.

    „Lidé si pletou přednost (chodců na přechodech) s nesmrtelností. Devadesát procent nehod s pěšími je výsledkem toho, že chodci náhle vstoupí před auto a řidič nemá šanci vůz zastavit. Přednost aut je navíc ekologičtější.

    :D
    AMANT
    AMANT --- ---
    :)))
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    VYWERN: To protože nechápeš, že oni když přijedou o sedmnáct sekund později, tak jim dojde kolečko, pak musí mít tu pauzu a v podstatě přijdou o celý vánoce a minimálně tak sedmnáct tisíc..
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DAVETESS: sranda je, jak vzdy kamionaci breci, ze jim tam ridici nemaji hazet mysky apod,ze oni vezou X tun a nezabrzdi na fleku jak osobak...a pak jedu po meste a drtiva vetsina kamionu jede rychleji jak osobaky a standard 65 na 50 atd.
    SENIN
    SENIN --- ---
    Na D4 je ted nejake omezeni, svedeno do jednoho pruhu. Takze klasicky kolona, na zacatku najednou jedno auto to svihlo do najezdu na dalnici, pak se tam zacala otacet jedna pani co chtela najet a pak se trhli jeste dalsi asi 4 auta. Protismer no problemo. Vrchol vseho bylo, kdyz me do me nejaka krava najela, protoze si nezabrzdila. Delala, ze nic, na nic nereagovala a zacala popojizdet. Tak jsem ji dojela, vylezla a sla se podivat na auto. Mezitim se to zase zacalo rozjizde, tak sproste ujela. Nastesti mam spz. Mam tam nejake male poskozeni a uvidim jeste zitra. Protoze jsem prijela za sera.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Speaking of the devil
    Řidiči našli v krvi THC a amfetamin, auto přetížil o tunu - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/nakladni-doprava-nakladak-policie-doprava-naklad-pretizeni-thc-amfetamin.A210923_112104_olomouc-zpravy_dmk
    RALI
    RALI --- ---
    DAVETESS: jezdil jsem nakladakama pred 20 lety, kolecek (tam se zapisuje prubeh cesty, zastavky, rychlosti) se braly dve sady, aby kdyz dojde cas, dala se druha a jelo se dal (a kolegu si jakoze zrovna pred chvili vysadil a sel domu), jehly u zapisovace se ohybaly, aby zapisovaly 80, kdyz si jel 90, omezovace se daly jednoduse odpojit a podobny srandy. Navic co v ty dobe jezdilo za vrazdy, nebrzdilo to, nezryhlovalo, coudilo jak prase. Dnes je ta technika uplne nekde jinde. Vlastne chci rict ze se jezdi furt stejne blbe, jen je tech kamionu nasobne vic a tudiz i nasobne vickrat se potkas s nejkym problemem.

    U sebe sleduju spis to, ze pred dvaceti lety mi bylo vsechno tak nejak u prdele a ted me spousta uplne stejnech veci vadi...
    SPM
    SPM --- ---
    MLUKS: Tak u automatu to šlo snad taky v podstatě vždycky, i u těch starších, které neměli manuální řazení (a ani pádla) tam třeba pořád byla tzv blokace stupňů - klasicky jak u toho byly napsané čísla a číslované od 1 do počtu rychlostí -1. A pak se to chová sice pořád jako automat, ale neřadí to ty chlosti nad to číslo (takže když tam dáš "2" tak to řadí jedničku a dvojku, dál ne a pokud to mělo zařazenou vyšší rychlost, tak to podřadí). Jen u nich je třeba větší oser v tom, že to moje historické vozidlo s ještě víc historičtější převodovkou má ty rychlosti 4, což v kombinaci toho, když to má maximálku někde přes 200, znamená, že ty rychlosti jsou příšerně dlouhý. Takže reálně v těch kopcích to i na dvojku občas zrychluje víc než by člověk chtěl, na jedničku si při podřazení vyrazí zuby o volant nebo ty rychlosti vychází tak blbě, že to na jednu z kopce zrychluje moc a na druhou zase moc brzdí (v mym případě přesně tenhle oser je 50ka dolů na Barranďák).
    SPM
    SPM --- ---
    JOPS: nacpu tam nějakej dostatečnej kvalt, abych na tý brzdě nestál furt a když už to stejně nevychází, tak brzdim nárazově (zabrzdim o kus míň, než chci jet a zas to na chvíli pustim, ať se to dohladí). Ok, u těch náklaďáků je to ještě jinej level, když mají separátní motorovou brzdu a případně ještě nějakou další; na neutrál z kopce s tím snad nejeli, ale furt bych prostě u někoho, kdo má řidičák na náklaďák, čekal, že ho prostě ani nenapadne stát furt z kopce na brzdovym pedálu, dokud to nevzplane plamenem :-)
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    JOPS: Klasické brždění motorem :) Podřadíš a jen se vezeš bez plynu a brzdy. U automatu je to už horší, ale i tam to má nějak jít zvládnout (pádla pod volantem?).
    JOPS
    JOPS --- ---
    SPM: a jak brzdis z kopce? nebo se priznam, vubec netusim o cem mluvis.
    SPM
    SPM --- ---
    DAVETESS: Asi složitá doba... možná je už těch technologií moc, blbejch lidí je pořád stejně... a pak se to posouvá; lidi co třeba dřív jezdili v kamionu holt dělají nějakou sofistikovanější práci a ti, co kopali příkopy (které teď místo nich vykope bagr) s tím jezdí :-)) Soused je kamioňák a přišel taky s dobrým příběhem. U nich na firmě vzali nějaký typany, co jezdili s malým náklaďákem a posadili je do tiráku. Tirák skončil v plamenech - typan s tím jel z kopce dolů a celé to odbrzdil na mechanických brzdách. Malý náklaďák to vydržel, tirák ne :-) Nechápu to, stát na brzdách z kopce by mě nenapadlo ani v osobáku... ani v tom s automatem :-)
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    SPM: Mám pocit, jako by se za volanty kamionů snad obměnila generace, nebo co. Přijde mi totiž, že to bylo pře 15ti, 20ti lety jiné. Kamiony jsem tehdy vnímal jako takovou masu nenápadných profesionálů, o kterých člověk na dálnicích vlastně ani neví.
    Teď je všechno jinak. Porušování zákazu předjíždění u nich vidím několikrát denně, celková bezohlednost k ostatním stoupla o sto procent, zcela běžně vjíždějí do zákazů vjezdu... atd.
    Jistě je to dáno i množstvím přepravovaného zboží a tlakem na řidiče ze strany zaměstnavatelů, to já všechno chápu. Ale pravidla silničního provozu jsou snad jasně dána a mají svůj důvod.
    Každopádně jejich kredit v očích ostatních prudce klesl.
    SPM
    SPM --- ---
    Se jinak docela divím, když mají všichni tachografy, že jim prochází ty rychlosti, kterýma jezdí... Koupil jsem si dneska plaťák a vezl ho 300km domů. Konstrukční rychlost 80km/h. Nechtěl jsem svůj B+E řidičák pokřtít tím, že o něj rovnou přijdu a ani jsem úplně nechtěl zkoušet na kolik ho ten relativně obyčejnej osobák utáhne, než se rozvlní a odhodí mě přes svodidla. Tak jsem nastavil tempomat na 80km/h dle GPS a jel jsem. Dojelo mě a předjelo mě jich poměrně dost nepočítaně, což na to, že by měli jezdit stejnou rychlostí... meh. Nicméně většina se alespoň chovala nějak normálně a kriplové byly jenom 3. První mi jel asi tak 15cm za tím přívěsem (nebo teda neviděl jsem kolik, ale i pohledem do zrcátka byl dost nepříjemně blízko ikdybych za sebou nic netáhnul, takže jak daleko byl za 5m přívěsem...). Když přišel stoupací pruh, do kterého jsem teda uhnul, tak mě začal předjíždět. Jelo mu to asi tak o 0,01km/h rychleji. Radši jsem sjel na tu první benzinku a šel se najíst... Druhej na mě blikal, pač co asi mám co jezdit 80 s věcí, se kterou se smí jezdit 80. Třetí mě začal předjíždět ve stoupacím dvoupruhu na okresce, když tam zbývalo pár metrů a bylo poměrně jasné, že to nemůže ani trochu stihnout. Ubral jsem mu, ať si jede; čekal jsem že za to alespoň poděkuje blikačkama, ale to bych asi taky chtěl příliš.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    TOMBRIDER: tohle se mi bohuzel stava bezne, jezdim v Rakousku kazdej den po dalnici smer Italie... nejlepsi je kdyz jedes na trojpruhy dalnici v prostrednim pruhu vedle nej a on zacne predjizdet primo do tebe a ty doufas ze to muzes poslat do nejrychlejsiho pruhu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam