Se jinak docela divím, když mají všichni tachografy, že jim prochází ty rychlosti, kterýma jezdí... Koupil jsem si dneska plaťák a vezl ho 300km domů. Konstrukční rychlost 80km/h. Nechtěl jsem svůj B+E řidičák pokřtít tím, že o něj rovnou přijdu a ani jsem úplně nechtěl zkoušet na kolik ho ten relativně obyčejnej osobák utáhne, než se rozvlní a odhodí mě přes svodidla. Tak jsem nastavil tempomat na 80km/h dle GPS a jel jsem. Dojelo mě a předjelo mě jich poměrně dost nepočítaně, což na to, že by měli jezdit stejnou rychlostí... meh. Nicméně většina se alespoň chovala nějak normálně a kriplové byly jenom 3. První mi jel asi tak 15cm za tím přívěsem (nebo teda neviděl jsem kolik, ale i pohledem do zrcátka byl dost nepříjemně blízko ikdybych za sebou nic netáhnul, takže jak daleko byl za 5m přívěsem...). Když přišel stoupací pruh, do kterého jsem teda uhnul, tak mě začal předjíždět. Jelo mu to asi tak o 0,01km/h rychleji. Radši jsem sjel na tu první benzinku a šel se najíst... Druhej na mě blikal, pač co asi mám co jezdit 80 s věcí, se kterou se smí jezdit 80. Třetí mě začal předjíždět ve stoupacím dvoupruhu na okresce, když tam zbývalo pár metrů a bylo poměrně jasné, že to nemůže ani trochu stihnout. Ubral jsem mu, ať si jede; čekal jsem že za to alespoň poděkuje blikačkama, ale to bych asi taky chtěl příliš.