• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    RALI
    RALI --- ---
    SAMOUT: o tom nikdo nepochybuje, jen nevim co to ma spolecnyho s tim, ze se proste nejezdi dohledovou rychlosti.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    RALI: Jenze noc ti zaroven neudela ze silnice tezko zvladatelnou klouzacku...
    RALI
    RALI --- ---
    STRACENA: Kde prodaval pilule na 0,5 km nocni dohled na neosvetlenou vec na silnici? Kdokoliv kdo jede v noci (jasna noc, bezvetri, hvezdy svitej) po dalnici s potkavackama (pri beznem provozu, aby clovek neoslnoval protijedouci vozidla, temer vsichni) jede naslepo.
    Prakticky se jezdi na obrysovky aut vepredu, tedy pokud ta auta pred tebou projela bez brzdeni a jinych skopicin, je velmi pravdepodobne za tam projedes taky, ale ze bys na potrebnou vzdalenost videl, to ani nahodou.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SPM: Jsou to zmrdi. Po mně takhle jednou naschvál seknul návěsem. A kdybych nedup na brzdu tak mě pošle do pangejtu... A pak je ve stoupání potkám jak jedou 60kmh.
    Ale jenom v ČR. Nikde jinde jsem takové kamioňácke zmrdctví nezažil.. (neříkám že není)
    SPM
    SPM --- ---
    NEBIQUE: jj, platí a když jsem jel s vlekem (který je sice do 3,5t, ale konstrukční v TP 80km/h) 82km/h dle GPS, tak mě všichni předjížděli a jeden na mě i blikal a troubil. Takže toliko k povolené rychlosti :-)
    NEBIQUE
    NEBIQUE --- ---
    https://www.mosslogistics.cz › ...PDF
    Rychlostní limity v Evropě - MOSS logistics
    NEBIQUE
    NEBIQUE --- ---
    Pro vozidla s hmotností nad 3,5 t platí obecný rychlostní limit 80 km/h.
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: ono by to v zásadě navíc ani nešlo, když vozidla nad 3,5 tuny a některé jízdní soupravy pod mají zároveň maximální povolenou (nebo i konstrukční) rychlost rovnou 80km/h.

    Z čehož plyne další zábavná otázka: už jste někdy viděl jet kamion 80km/h? :-) Já zatím asi jednou v životě, zatímco na druhé straně je rekord asi 96 :-)
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    CAIDEL: můj pud sebezáchovy mi nedovoluje se za zhoršených podmínek (hustý déšť, mlha, sníh na silnici) řítit naslepo. To je celá pointa. Za normálních podmínek i v noci k tomu ani nepotrebuji rtg zrak abych viděl dal jak půl kilometru.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    CAIDEL: spis je skryt v detailech, ze kamionaci jsou dost casto dementi a hodne radi a velmi casto si vymysli (cest vyjimkam a profikum, co to nedelaji). Resim problemy s kamionakama kazdy den a to co z nich nekdy leze jsou fakt pribehy. Muzu ti rict, ze kamionak, co lze, vykecava se atd., tak ten je jiste driv nebo pozdeji propusten, ale rozhodne ne kvuli tomu, ze nekdy prijede pozde, pokud byl duvod.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    DANYSEK: mas recht, to bylo dost zavadejici, jak jsem to napsal! pitomejc to mozna uz neslo:)))
    ale miris imho ke stejny pointe, jakou jsem mel na mysli - pokud ja jsem schopnej jet po dalnici 80 v noci s prstem v nose, mam opravneny ocekavani (ta klauzule, co zminujes), ze stejne tak se tam nekdo nebude mrcasit 30 se zhaslejma svetlama, je to dopravni koridor s nejakyma omezenima vstupu, pouziti a jednotnych pravidel..a jak rada dodavala nase fyzikarka, "a za jinak stejnych podminek":)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VYWERN: No, od kamioňáků jsem často slýchal drobet jiné příběhy. Možná bude démon skryt v detailech jako je "všechny normální" "dnes" a tak podobně.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAR4NT: omyl, ty nesmis na dalnici s vozidlem, jehoz konstrukcni rychlost je mensi nez 80... nikde v zakone neni nic o tom, ze nesmis jet min nez 80 - vyjma obecne klauzule o zbytecnem neomezovani bezduvodne pomalou jizdou. Ale pokud pro to objektivne duvod je, muzes jet klidne i jen 50.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    CAIDEL:to co pises je samozrejme blbost. Rreci reality dnes maji vsechny normalni spolecnosti nastavene parametry tak, ze kdyz ridic nedojede kvuli dopravni situaci nebo pocasi, tak se s tim pocita a nikdo nikoho nevyrazi. Jednak ridicu je nedostatek a jednak napr Praha je tak pravidelne zacpana, ze by ti po mesici nejezdil uz nikdo, protoze by byli vsichni vyrazeni, dle tve logiky.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    HAR4NT: Ano, kontext. Pointa je, že jestli se na dálnici v noci bude válet třeba neosvětlený kus klády, tak se mu nevyhne skoro nikdo. To samé něco naprosto nečekaného za zatáčkou na okresce.

    STRACENA: Ano. Jak píše HAR4NT, jde o kontext a v noci na dálnici prostě spoléháš na to, že pokud bude průser, bude nějakou formou osvětlený, protože jinak bys tam musel jezdit padesát, což asi neděláš a jestli jo, tak jsi bezohledný hovado (a tak dále...). Takže si lžeš do kapsy, nebo si to schválně nepřipouštíš. Já jsem si aspoň plně vědom, že pokud jedu na dálnici v noci 130 (což mimochodem většinou ani nejezdím) tak prostě nevidím dost daleko. Ale asi jsi superman, máš rentgenový zrak a vidíš i v noci půl kilometru dopředu, jinak si to moc vysvětlit nedovedu. A nebo to prostě v duchu popíráš a jednou budeš dost překvapený. Viz citace v záhlaví.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    CAIDEL: "kam vidi" si vztahuju prostredi. ono ani v noci na dalnici se nesmi jezdit min jak 80 a musis bejt osvetlenej a nic jinyho nez motorovy vozidla ktery to splnujou tam nesmi a reflektor je v noci videt docela z velky dalky.
    jasne, muze tam mit hezkou chvilku parek divocaku, nebo tam usnul nekdo s Alzheimerem, ale o tom rec neni..:)
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    CAIDEL: Tak jestli někdo (píšeš navíc že každý, což je blbost protože já ne a do kapsy si nelžu) jezdí na slepo, tak je to bezohledný hovado co nemá rád ani sebe, natož ostatní účastníky. Předpokládám že mluvíš z vlastní zkušenosti... vážně jezdíš vědomě tak, že víš když před tebou bude překážka tak se prostě zabiješ?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LOPIK: Přesně. Snažím se ti naznačit, že každý (na dálnici v noci, na libovolné okresce poblíž lesů/polí kdykoli) jezdí naslepo. A jestli tvrdíš, že ne, tak nad tím prostě jenom moc nepřemýšlíš, ale lžeš si do kapsy.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CAIDEL: On je teda trochu rozdíl srazit srnku, co mi tam vběhne a jet po dálnici.. Nechápu co se ale snažíš sdělit - že jezdíš naslepo, nebo jak to myslíš? Je jasný, že asi u každýho nastávají okamžiky, kdy někam za zatáčku fakt nevidíš, ale pak je to jednoznačně jen tvůj průser a hlavně tvoje vina, když do něčeho najedeš..
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SAMOUT: Vzhledem ke covidovým poznámkám vím, že s pravděpodobnostmi to moc neumíš, takže tak...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam