• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FRIZER: treba ta křižovatka v Boleslavi měla být dávno řešena zahloubením železnice/silnice do země. Kdysi se o tom mluvilo, ale nedošlo na to.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    A jak správně někdo v diskuzi poznamenává, lepsi by bylo takovéhle trotloviny vůbec nevymýšlet. Stejne jak nájezdy na dálnici které slouží zároveň jako sjezdy/ výjezdy. Hlavně že to můžou nacpat do testu. To se ty kriplove na Bohdalci zase pomejou.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: tady v článku je pro představu i 3D animace křižovatky

    Otázky z autoškol, u kterých jste pohořeli: i na kruháči musíte dát přednost - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/test-autoskoly-kviz-nove-otazky-krizovata-prednost-v-jizde-krohovy-objezd-ales-horcicka.A220208_085638_automoto_taj
    GORG
    GORG --- ---
    GLOBETROTTER: Zřejmě si myslel, že když projel ten první vlak, že už je to všechno hotový. Dobře odstrašující, jak se na to nedá spoléhat.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nebo se mu tam rozlilo horky kafe pri tom brzdeni
    MELOP
    MELOP --- ---
    GUMBA: Ad blikání - se zvukem je slyšet, že vlak před nárazem troubil, některé americké železnice mají výstražná zvuková znamení spojená s blikáním předních reflektorů. Takže ano, to je ono.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    JFM: Taky bych řekl, že je to spíš odlesk/kontrast světel - možná taky nějaká nouzová světla. Taky těsně před okamžikem nárazu spustí to střídavé blikání světel, asi světelná siréna. (Pouštěl jsem to bez zvuku.)
    JFM
    JFM --- ---
    GLOBETROTTER:
    SITH:
    Já myslím, že to sklo se nezamlžilo, ale že si fíra rozsvítil v kabině.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SITH: To mě nenapadlo.
    Každopádně to kompletní video už ta té stránce není, ale je třeba tady:
    MSN
    https://www.msn.com/en-us/video/news/video-shows-florida-train-car-collision/vi-AATXiUD?ocid=msedgntp
    SITH
    SITH --- ---
    GLOBETROTTER: imho po nárazu prasklo čelní sklo a zamlžení je pak už jen následek venkovní vysoké teploty a vnitřní klimatizace
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER: Teď vidím, že na té poměrně krátké trati za její historii (necelé 4 roky) zařvalo přes 50 lidí, to je fakt masakr. Lidi v autech, cyklisti, chodci.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER: Tak tenhle včera ráno tolik štěstí při podobné idiocii neměl, ale přežil to. To náhle zamlžené čelní sklo lokomotivy (první video je kompletní, včetně zvuku) - myslíte že to může být benzín z toho auta? Nebo je to něco jiného?
    Btw.je to na této trati na jižní Floridě čtvrtá nehoda za čtyři dny - tři auto vs.vlak (z toho jeden smrťák) a jedna chodec vs.vlak (taky smrťák). Ti lidi jsou fakt magoři.
    Video Shows Brightline Hitting Car That Passed Gate in 3rd Train Collision This Week – NBC 6 South Florida
    https://www.nbcmiami.com/news/local/video-shows-brightline-slamming-into-car-in-3rd-train-collision-this-week/2692277/
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KELDA: V křížovatce se tady jako je to modrý MPV parkovat v obci smí (křižovatka tvaru T - protilehlá strana..). Tady tu značku chápu tak, že nemůžu stát od značky po tu křižovatku, tzn. někam k tomu modrýmu MPV, ale s policajtem bych to asi stejně neuhádal - ten řekne že nejde o křižovatku, ale nějakej výjezd na místo mimo komunikaci (autobusák nebo co to je) bych si tipnul...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RANO: Řekni mi, co bys dělal, kdybys seděl v jednom z těch aut, co tam jedno za druhém ráno odbočují a v tom pravém zrcátku viděl jen oslňující žluté světlo.
    Já to řeším tak, jak jsem napsal, což není naslepo.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    RANO: to nejsou mindraky, ale bohuzel realita. Chapu, ze cyklistu, ktery vsude ukazuje smer jizdy, pres prechody vodi kolo vedle sebe, jezdi spravne a osvetleny atd - treba jako ty, to nastve, ale bohuzel tim zbyly vzorek nezachranis :)
    RANO
    RANO --- ---
    hele nešlo by nějakou diskuzi o dopravě nechat bez toho, aby si tam lidi ulevovali od mindráků z cyklistů?

    tohle podsouvání toho, že když někdo hájí existenci cyklistiky, tak asi jezdí po chodníku bez světel, je fakt otravný. tyvole na kole v městským provozu najedu v pracovní dny třeba 50 kilometrů, je to prostě pro mou trasu výhodnější než to dávat jakkoliv jinak, kdyby to bylo přes přechody a v noci potmě, tak bych jednak nikam dojet nestihl, a zároveň by mě někdo už dávno zabil.

    což mimochodem zkusí několik řidičů denně tak či tak, takže mě pak docela sere, když tu čtu o tom, že někdo někam odbočuje naslepo, lol.

    ale určitě se najde někdo s nějakou čerstvou příhodou s cyklistou bez světel, co si to někde šněruje z hospody, já vim.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Tam co bydlím. Je jedno, kde to je. Bohužel na tvoji otázku musím odpovědět kladně. Ať v Brně nebo v americkém velkoměstě, kde žiju, se většina cyklistů chová jako nesmrtelná prasata. Nesmrtelná k sobě a prasata k chodcům a svým způsobem i k řidičům. Upřímnou čest výjimkám a doufám že k těm výjimkám patříš :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: A to píšu zhruba kde, tohle? To je zase whataboutismus: "ale co cyklisti támhle a onde! A v Americe zase bijete černochy!!!" Kromě toho, nepodsouvej mi tu poslední větu: to mi v pořádku nepřijde. Jestli máš dojem, že cyklisti jsou nějaká skupinová mysl, nebo že říct "tady má přednost" znamená "vždycky je v právu, ať dělá cokoli," tak...ne.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Btw.bylo to dnes na stejné hlavní třídě, jen o pár bloků dál. Na pravém pruhu je namalovaný cyklista se dvěma šipkama (teď nevím, jak se to podle zákona jmenuje). Je to sdílený pruh pro všechny. V tom místě je široký tak, že se tam vedle sebe vejde auto a tak 2-3 cyklisti (kdysi tam asi byla parkovací místa, teď už tam nic není). Ale cyklista "musí" jet přesně uprostřed. Takže jej všechna auta musela objíždět přeřazením do dalšího, už dost obsazeného, pruhu. Pak dojel na křižovatku, kde byla červená. Auta poslušně zastavila, on červenou projel. Přechod nepřechod. Fakt ti tohle arogantní chování cyklistů přijde v pořádku?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Promiň, ale nevím o tom, že bych k tobě kdy čuchal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam