• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CAIDEL: Aha, vida, to je možné. Já měl právě dojem, že to mělo být zprovozněno zároveň.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PISKVOR: Tohle byla až dohra té šarády, takže o něco později - koncem června.

    GLOBETROTTER: https://mestemnakole.cz/2022/06/hybernska-je-po-necelem-mesici-opet-prujezdna/
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: Je to Havlíčkova, a je to součást té performance Prahy 1 s kruhákem u Prašný brány - čili někdy na přelomu května a června tuším.

    (kdo nekouká na obří značku Pěší zóna, ten za zastávkou kouká na neprůjezdnou bariéru ze sloupků, jinak by se tam jezdilo furt)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Nevíte, kdy se u Masarycky prostor mezi refyzi a chodníkem změnil na pěší zónu? Nemůžu si vybavit, která je to ulice, je to zastávka směr Vodičkova,přímo u nádraží. Je to tam srovnané chodník refýž jedna úroveň, ale včera byli všichni řidiči zmateni jak Goro u Tokia, kdo tam vjel, chtěl couvat a kdo tam ještě nevjel, stál v křižovatce a nevěděl co má dělat.
    SPM
    SPM --- ---
    GLOBETROTTER: Problém je, že na pražáka už ani nenarazíš a všichni ti, co tam bydlí, obvykle o víkendu jedou dom do Ostravy :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    RALI: Pražáci jsou oproti Moravakum/Chacharum velmi slušní řidiči.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    VYWERN: Nemáš co lyžovat, když Ústečák sjíždí šusem sjezdovku. Nemáš co obědvat, když si Ústečák vybírá před hospodou nové lyže na příští sezónu :-)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GLOBETROTTER: ustecaci jezdi uz ted vsude, s tim nic nenadelas :))
    RALI
    RALI --- ---
    GLOBETROTTER: nejspíš proto, že v Praze to už nikoho nepřekvapuje😁
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    KELDA: Nemáš co jezdit po dálnici když si tam chce někdo schovat auto před kroupama nebo si prohlížet škody po kroupách. Nemáš co chodit po pěší zóně, když tam chce někdo nerušeně jezdit autem. Nemají co padat šraňky, když někdo pospíchá. Nemá kdo parkovat, když někdo jako naprostý šílenec kličkuje chodník + všechny pruhy jízdní dráhy. Nemáš co jet na zelenou, když se někdo rozhodl přecházet na červenou. Spousta lidí se chová jako naprostí šílenci. Zajímavé je, že většina príspevků tady na nyxu o takových jevech se týká krajů na východě republiky.
    KELDA
    KELDA --- ---
    včera jme byl v šoku co si lide dovolí udělat.

    Projíždím kolem 18:30 do Polska přes hraniční přechod u Těšína. Příjezd k hranicím od Frýdku byl lijáku, kdy jsem i po dálnici musel jet 80. Přijel jsem na hranici a tam stála auta na krajnici. Ale dalo se kolem nich projet. Začaly padat kroupy, avšak za hranicemi je most. Prakticky jde již o dálnici a někteří blbci se schovali pod most aby se jim jejich miláčci nepomačkaly od krup. Jenže blbů bylo více a zatarasily průjezd dálnici. Prostě vylezli z auta a koukali jak moc mají poničená auta.

    Přijel jsme až skoro k nim a začal troubit. Pak začali všichni kolem troubit a typci se strašně divili, že lidi chtějí projet. Nakonec jeden z nich naštěstí pobral zbytky rozumu a uvolnil levý pruh a dalo se projet, ale jeho gestikulace mluvila za vše a hlavně ve zpětném zrcátku jsem viděl jak zastavuje pod dalším mostem .... Samozřejmě že mohl mit i zavadu ale zjišťovat ji zastavením v levém pruhu na dálnici????

    Most ZDE


    No ale ohledně cesty a deště - lidi neuvažují. Je sotva vidět přední čumák vlastního auta a někteří si jezdí s denním svícením. Myslím, že toto stejně jako ulička by si zasloužilo kampaň. Lidi přestávají používat selský rozum ...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Když jsem před cca 25 lety četl takový odlehčený průvodce po Řecku, kde bylo napsáno ať si na pěší zóně v Athénách dáváte pozor, aby vás něco nepřejelo, bral jsem to jako vtip. To jsem ještě neznal Brno. Dnes málem taxikář přejel na Masaryčce mého syna, jel tak šedesát sedmdesát. Na pěší zóně. Kde se všichni řidiči tváří, že mají přednost před chodci, kteří tam jen zavazejí. Hnus, velebnosti. Policie to neřeší, ani po upozornění.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Kamion jel přetížený o desítky tun, do týdne ho chytili znovu a dostal řetěz - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/pretizeni-policie-vazeni-kontrola-souprava-kamion-retez.A220617_130120_ostrava-zpravy_jog
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Njn, kruhac - nekruhac, kterej je jeste navic idiotsky vyosenej, tak na nej lidi derou, no.
    Poláci na kruhovém objezdu | Autosalon TV
    https://www.autosalon.tv/novinky/autopunk/v-polsku-postavili-kruhovy-objezd-ale-ridici-ho-nepochopili-ted-svou-jizdou-bavi-internet
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DURDIN: Protože kde to tak je, tak tam kokoti kličkujou protisměrem, protože kde to ještě není dole, tak tam se může. Není cesty, jak někoho přesvědčit, když to odmítne akceptovat: celý svět je MOJE závodní dráha, a ty ostatní věci a vozidla jsou jen umělý překážky, aby to bylo zajímavý.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TOOMIX: říkal jsem si že nebudu vytahovat stereotypy a předpokládat... otevřu článek... polská poznávačka... achjo :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DURDIN: lidi jsou debilové...
    jezdívám vcelku často přes Kralupy, kde prakticky nejde ujet pět set metrů, aniž bys potkal železniční přejezd - takže by člověk řekl, že tam lidi s vlakam nějak koexistovat umí.
    No, a i tak tam s železnou pravidelností potkávám lidi, kteří věří, že nejlepší místo na stání v koloně (před semaforem a ideálně před semaforem ve zúžení, co má periodu 5+ minut) je - hezky na kolejích mezi šraňkama. To je pak veselého troubení, když začne přejezd houkat a blikat a řidič by se rád zařadil, ale nemá kam, před ním kolona, za ním kolona, a v protisměru jezdí auta ve vláčku!
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    TOOMIX: osobně nechápu, proč se pár závor "v protisměru" nespustí až v prodlevě po tom vnitřním. Někde to tak je a tak by takoví kokoti co tam vjedou na červenou aspoň stihli vyjet ven a nesestřelil by je vlak. A druhak, proč tam nedají kameru co má aspoň normální rozlišení, aby se z toho dala přečíst značka...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nepoučitelní. Kamera zachytila dalšího řidiče, jak uvázl na nebezpečném přejezdu ve Studénce - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/krimi/clanek/nepoucitelni-kamera-zachytila-dalsiho-ridice-jak-uvazl-na-nebezpecnem-prejezdu-ve-studence-40399913
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: jo takhle, jakože to brzdí moc. Jako samotnou intenzitu brždění by případně mělo požrat ABS. U dodávky je nicméně ještě otázka rozložení brzdný síly mezi předkem a zadkem. U osobáků to relativně často i u novějších kusů je rozděleno nějakým fixním poměrem. U dodávky právě kvůli velké užitné hmotnosti by mohl ten zadek brzdit o dost více, ale zase pak když je nenaložená, tak to může dělat bordel. Hádám, že celkem často u nich asi bude nějaký systém, co to rozložení brzdného účinku mění podle aktuálního zatížení, ale asi to taky nebude u všeho...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam