• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    SPM: Prej se u některejch aut (Škodovek...) reflektory po zahřátí na zevnitř částečně zapařujou a paprsek to pak lomí jinak. Při studenym reflektoru je vše ok a papírově v cajku. Po zahřátí to ale svítí jinak než má. Je ale zjevný, že něco nemáš v pořádku. Manuál nemanuál.
    JFM
    JFM --- ---
    SPM: Nemohlo by to být špatně fungující automatickou stabizilazí reflektorů? To se projeví až za jízdy a může to protijedoucí oslňovat, protože na ně pak "blikáš" ty.
    SPM
    SPM --- ---
    Docela mě poslední dobou vytáčejí ty blikači. Minulý týden, když jsem dojížděl za tmy domů s mým městským pekáčem, tak jsem na poslední fázi okresky potkal 3 auta. Z toho první dvě se obtěžovaly zhasnout dálkovky ve chvíli, kdy jsem měl už vypálenou sítnici a ten třetí debil měl tlumený a ty dálkovky do mě napral až když jsem jel proti němu. Auto se seřízenýma světlama z technický před rokem, na který se vůbec nesahalo. No nic, dneska ráno jsem vezl vlek na technickou. Brzo ráno, za tmy... a jiným autem. Sotva jsem vyjel z obce, tak to domě napálil dálkovkama autobusák. Během těch 15 kilometrů jsem to takhle dostal asi ještě 5x. Tak mi to nedalo a jak jsem teď ještě seděl v kanclu a začalo se stmívat, tak jsem šel auto postavit ke zdi podle kontroly ze servisního manuálu. Přece nechci být za debila, co ostatní oslňuje. Nicméně ty světla svítí přesně v tom předepsanym sklonu, jak píše manuál.

    To vážně ti pitomci dneska blikají za tmy na úplně každé auto ve tmě, co nemá ty světla zakalené do úplné mlhy? Podotýkám, že obě auta mají obyčejná světla na halogenové žárovky, žádné moderní bi/LED/whatever s maskováním a v obou jsou homologované žárovky od Osramu.
    YOT
    YOT --- ---
    TOOMIX: Vlastně ani nevim. Spis jsem 'mluvil' já a na její reakci moc nečekal. Spěchal jsem si vyměnit trenky. A ano po dlouhé době se ve me vzbudil hysterický hulvat.

    HARDCABB: Po pravdě jsem zastavoval hlavně abych se ujistil, že ji není potřeba zakopavat... Takže to vlastně nedopadlo tak dobře. Ještě se s ní asi někdo setká.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    YOT: a co ti řekla?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    YOT: doufam ze jsi ji zakopal hodne hluboko, aby ji uz nikdo z nas nemusel potkat
    YOT
    YOT --- ---
    ADAMIRA: Trošku? Včera večer po 18.00 na vysočině si cupitala asi 20ti leta madam bez jakéhokoliv reflexniho prvku, po pravé straně, tma, déšť, hezky ve vozovce žádný po krajnici. Já se málem pos*al když jsem se jí vyhýbal na poslední chvíli. Nedalo mi to, zastavil jsem a řekl jí co si o tom myslím. Kráva...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Jak se občas zveřejní, že policajti zastavili někoho s opakovaným zákazem řízení apod., tak ta faktická beztrestnost není nějaká česká specialita. Ve středu v USA chlap přejel dvě šestnáctileté holky, jdoucí na zelenou, za denního světla a ujel. Jedna to nepřežila.
    "Court records going back to 1996 show at least 164 traffic infractions and crimes.
    In the last five years, court records show, he was stopped 12 times for allegedly driving without a license. He was convicted six times for the offense, which is a traffic crime, but was never sentenced to time in jail."
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Teda aby se v jeden moment, na jednom prejezdu, srazilo jedno auto se dvema vlakama najednou, to jsem snad jeste nikdy nezaznamenal...
    U Chebu se srazilo auto se dvěma vlaky. Provoz do Chomutova byl přerušen - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/cheb-trsnice-vlak-auto-srazka.A230214_213228_vary-zpravy_hovo
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    půl páté ráno, neosvětlený, tmavé oblečení, what could go wrong. také se mi poštěstilo potkat podobného dementa, naštěstí jsem vas ucukl.
    Muž na Kladensku zemřel pod koly autobusu. Na elektrokoloběžce nebyl vidět - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muz-na-kladensku-zemrel-pod-koly-autobusu-na-elektrokolobezce-nebyl-videt-40422749
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MLUKS: chudák astřička :(

    Muž na Kladensku zemřel pod koly autobusu. Na elektrokoloběžce nebyl vidět - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muz-na-kladensku-zemrel-pod-koly-autobusu-na-elektrokolobezce-nebyl-videt-40422749#

    bez helmy, neosvětlenj, na koloběžce... trošku Darwin
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    MLUKS:
    SITH:
    Pokud je na tom prejezdu zabezpecovaci zarizeni nefunkcni tak pres ten prejezd vlaky jezdi 10km/h. Rozhodně tam nemusite očekávat vlak jedoucí traťovou rychlostí.
    SITH
    SITH --- ---
    MLUKS: vjezd do Radotína směrem od Černošic. Překvapilo mě, jak tam na trati plné rychlíků hodí jen stopku :-)
    Auta je mi líto, ať se lehce opraví
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    Musím se pochlubit dnešním ťukancem :/

    Na přejezdu byla nefunkční signalizace, takže k němu postavili STOPku a cca 100 metrů před to ještě varování, že nefunguje signalizace. Dopoledne to tam dokonce hlídali policajti.

    Při dnešní druhé cestě přes přejezd jsem si hezky zastavil, rozhlídnul se a šup, Ducato v kufru. Dobrák si prý té STOPky všimnul, ale nevěřil, že zastavíme :D (trať Praha-Beroun, kde je interval osobáků 15 minut a do toho se tam proháni rychlíky a nákladní vlaky)

    SITH
    SITH --- ---
    Jak který. Moje je rok výroby 2021 a má na to bohudik ještě tlačítko :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GLOBETROTTER: To budte radi, ze na to mate tlacitko, co jsem slysel, tak vetsina aut to ma zasantroceny v podmenu podmenu podpodmenu infotainmentu.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SITH: Moje žena zase vypíná start/stop. Mě to sere taky, ale jsem línej hledat to tlačítko pod volantem :-)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SAMOUT: jo, nektere veci nevymyslis :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VYWERN: Na druhou stranu to byl naprosto epickej for :-).
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TRISSIE: volvem se machrovat neda, to byla prvni automobilka, ktera verejne prezentovala, ze ji automaticke brzdeni nefunguje :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam