• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    XAJA: Ono pri porovnavani vybavy je taky potreba pamatovat na to, ze skodovka s tim hodne dlouho byla dost pozadu (respektive vsechnobslo za priplatek, ale auta v holobytu, v CR velmi oblibene, byly dost osekane). Ja jednou v servisu nafasoval z kategorie srotu nahradni auto z roku 1988. Melo okynka v elektrice. Vsechny. V zakladni vybave...
    XAJA
    XAJA --- ---
    HARDCABB: no, fakt je to tak: [MISO @ Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(]

    ten vek auta nech ta nematie, cas a pokrok bezia rychlo. fabia z r. 2001 ma sice zadne okienka na manualne stahovanie, ale tempomat za priplatok tam bol:)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ANDR3E:
    ANDR3E:
    Nevidím ty původní příspěvky (mám Adamiru v ignoru), nicméně se velmi pravidelně dostávám do následující situace: Odbočuju doprava z ulice, kde je cyklopruh. Ranní sluníčko je v tu dobu zrovna souběžné s osou té ulice v tom místě, takže v pravém zrcátku nevidím vůbec nic. Pokud se předem nepodívám do vnitřního zrcátka a nehlidam si to až ke křižovatce, tak jsem v prdeli a na rozdíl od ostatních řidičů to projíždím úplně krokem a doufám, že mi tam nevlitne někdo na kole...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CAIDEL: Já používal zadní mlhovky :-)
    SPM
    SPM --- ---
    MAEQ: vypadá to takhle: https://www.bazos.cz/img/1/711/164644711.jpg

    trochu se bojím, že principielně je ta páčka stejná, ale chybí ji přesně ta jedna mezipoloha na vypínacím šoupátku :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SPM: Fabia II, Rapid - vypínač na tempomat je třípolohový, když je zaplý a chci ho vypnout, tak jen ťuknu do páčky, ona skočí doprostřed a vrátí se, tempomat se vypne. Když pak zmáčknu tlačítko - tak se tempomat zapne na aktuální rychlosti. Když při vyplém tempomatu zmáčknu +, tak se auto rozjede na poslední zvolenou rychlost.

    Takže mám zaplý tempomat na 130, jedu po dálnici, předemnou se začnou předníždět kamiony. Tempomat vypnu buď brzdou nebo ťuknutím do vypínače. Jakmile se kamiony předjedou a já chci zpátky na 130, zmáčknu na tempomatu + a o víc se nestarám, z 90 mi to zase zakceleruje na 130 a tam se to drží
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    To nechápu proč je to tak složitý, zlata Astra, tam Vám to zůstane uložený dokavad vyloženě nezmacknete reset
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    SPM: Jak vypadá tvoje páčka na ovládání tempomatu? Já mám na staré škodovce tuhle https://pouzitedily.cz/185-large_default/ovladaci-packa-pod-volant-s-tempomatem-prepinaci-leva-blinkry-svetla-skoda-octavia-2-1k0953513f.jpg a tam je nahoře kolíbka ON - OFF ale ! umí taky to, že se ze směru z ON na OFF nedocvakne až do koncové polohy, ale jen sepne spínač, tempomat se vypne, ale uložená hodnota je stále uložená a tlačítkem Res se vrátila zpět.
    U téhle páčky v Octavii to fungovalo stejně, jen ten pohyb byl od sebe k palubní desce, ale ne až do koncové polohy, byl tam taky spínač a hodnota tempomatu zůstala uložená. Zde foto: https://i.ytimg.com/vi/DcHs5lU7MCM/maxresdefault.jpg
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: tak já měl sebou i tu krochnu, ale tu přece jenom chce člověk tahat až když jde do tuhýho :-) Jinak ano, jedničková octavie s tuzingovejma doplňkama a je jasný, že tam sedí něco takového :-) Největší ironií je, že tam ve většině případů maji to 66kW hulící TDIčko, kterému ujede i traktor, takže v zásadě na zrychlení tomu bez problému zdrhne i ten můj pekáč do města pro důchodce se základnim motorem :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Z tohodle důvodu mám v autě boxera, kamos vozí baseballovou pálku a další kamos má i “Sedackovy pouzdro” na krochnu, ja bych si s nim klidně pokecal, tihle zmrdi počítaj s tím ze se z nich kazdej posere (ale to jsem ja, ja jsem nervak, absolutně chápu ze to maj lidi jinak). Stejně tak naprosto chápu ze někdo nechce závodit, ale ten totální beta pohled když má konečně možnost te předjet, ty mu ulitnes na půl plynu a jeste ve ZP. zrcátku vidíš ten sloup černého dýmu jak se pokusil zrychlit, k nezaplacení :))

    Je zajimavy jak tyhle zmrdy pritahujou ty jednickovy oktavky :)

    A není jich málo, lidi fakt jezdí jak debilove
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ADAMIRA: zas tezko zustanes stat presne v miste kde te to oslnuje...ale ano mas pravdu
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ANDR3E: Tak pokud to tak bylo, tak tam neměl vjíždět vůbec.

    Imho se tam proste nepodíval nebo jen tak lehce kouknul od ty sms co zrovna psal a jel :)
    SPM
    SPM --- ---
    HARDCABB: Tak tohle je kepl z roku 2002 :-) Pravda, mám ještě něco z roku 2001, co má mechanickej plyn, tempomat to má i s mechanickym plynem taky, ale vypínat jde normálně :-)))
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: no, pokud chceš zrovna závodit. Na mě se jednou na fakt úplně rovný okresce (po který jsem i tak jel... no, ne zrovna pomalu) nalepila na prdel vyšrotěná jedničková octavie. Úplně volno, mohl předjíždět, nic. Tak jsem (bez brždění) akorát ubral plyn, až mě ten vypatlanej idiot předjel. Dojel na začátek obce k první odbočce doleva mezi nějaký cigánský bytovky. Tam zastavil při pravym okraji vozovky s blinkrem puštěnym doleva. Už když jsem dojížděl z dálky, tak mi bylo naprosto jasný, co bude následovat, takže jsem se ani za nim nesnažil zastavit, vzal jsem ho zleva, on mi tam s hořícíma gumama vlítnul, já šlápnul na brzdu, opřel se o klakson, ukázal mu že je jednička a jel dál. Pak jak se člověk má vyhýbat konfliktům, když na něj ty kreténi vysloveně čekaj :-)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    SPM: to jsem psal ja: [HARDCABB @ Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(]

    u novejsich aut to uz ted po tvym vysvetleni chapu, nicmene se mi to stava i kdyz dojedu nejakou vrazdu co podle me nema ani elektricky ovladany okynka, nedejboze tempomat
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ADAMIRA: me prijde podle odlesku svetla na jeho okne ridice ze ho to klidne oslnit mohlo, v tom pripade mel ale vjizdet do krizovatky krokem a ne to tam poslat naslepo
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: jo na to já mám jiný způsoby a to opravdu, opravdu velké zpomalení :)

    na silnicích kde nelze předjíždět to pak máte i s divadlem ve zpětnym zrcátku a když už konečně předjíždět jde, tak podřadit, dupnout na to a tomu stoletýmu šrotu ve tvaru auta zamávat :)))
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    CAIDEL: na tohle mi prijde daleko lepsi vystraznej blinkr jak tu nekdo psal, v 90% pripadu to funguje a prijde mi to min nebezpecny nez naoko brzdit, coz muze psychopata za mnou jeste vic rozcilit
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Tak nepochybně, když se běžně říká, že jednou z možností při "lepení se na zadek" je varovně ťuknout do brzdy tak aby se to rozsvítilo, ale zároveň jsi nebrzdil.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: ok

    Chápu co tím myslíš ale porád si myslím že ta milisekunda se nedá považovat za brždění, ale je možný že to někoho vyleká... asi :)
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: no někdo tu kdysi právě psal, že nechápe, že ty lidi brzdí na dálnici v situaci, kdy stačilo pustit plyn a plynule dojet... a teď už to prostě vidím, že když máš nějaký takovýhle auto, tak nejjednodušší způsob jak na něm ten tempomat vypnout, je klepnout do té brzdy... počítám že i při ťuknutí to světlo pořád nějak blikne, což za tmy nějak vidět bude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam