• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ANT_39: a kdo jsou tedy ti měšťáci? jako cizinci?
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ADAMIRA: Ruch, ne hluk. Jako turistickej.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    tak ted už jsem se ztratil, jakej hluk ve městě?
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Etalon sobectví, to jsi shrnul úplně přesně. Vesničani co parkujou domorodcům před panelákem je hrozně omezujou a je potřeba to vymýtit. Ale když se někomu nelíbí ten ruch, co zase ty měšťáci dělají, když se v městě nudí, tak je to kopa hoven. Asi nemám moc co dalšího k tomu dodávat :-) Podle mě přesně ten problém, že většina lidí nedohlédne dál, než na konec toho svého plotu nebo parkovacího místa na veřejné ulici v tomhle případě :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM:

Ale vždyť v pořádku, pokud maj na vesnicích problémy s parkováním, ať toto zavedou, residenti at mají přednost nemám s tím absolutně problém. Klidně ať zavedou i to mýto, jen směle do toho!!! Proč ne?

Ne, opravdu Vás na vesnici neomezují pražáci jako komplet středočeskej kraj omezuje Prahu od pondělí do pátku, bez ohledu jak moc musíš brzdit.

Já se obávám že tahle diskuze je zbytečná, pro mě je tohle etalon sobectví, tady je to napsaný naprosto přesně, tyhle představy:

Proč tlačí rezervaci u Prahy? „Už nebudou plné mrazáky,“ tvrdí Bendlův přítel - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-zelena-nikoli-modra-ods-klika-kolem-bendla-chce-narodni-park-blizko-prahy-231572#

"Starosta obce Račice Tomáš Kohout se zase ohrazuje proti tvrzení, že by místní potřebovali k rozkvětu další turisty a pracovní příležitosti. „My tu ale nemáme problémy s prací, jsme nedaleko Prahy. Všichni, kdo pracovat chtějí, práci mají. A další turisty a rekreanty už také nepotřebujeme, vždyť už teď u nás na jeden trvale obydlený dům připadají tři rekreační a máme s tím jenom problémy, třeba s odvozem odpadu,“ upozorňuje ve své kanceláři první muž malé obce Račice."

tahle věc vypouštějící ze sebe tyhle kopy hoven je starosta...
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: mluvil jsem o pátku. Ve všední dny jezdím domů půl hodiny. V pátek kolikrát i dvě a všude je to zajebaný nehodama. A když náhodou není, tak jdu několikrát na plno na brzdy, protože dálnice je plná těch, co jedou 60 a pošlou to přímo pod to auto, co je předjíždí. Takže ne, není to zajebaný vesničanama, co jedou domů.

Ano, je to typickej přístup. Přístup "já jsem na vesnici, chci tam mít klid a nechci aby mi tam jezdili pražáci" je podle mě stejně blbej jako "bydlim na sídlišti v Letňanech, ale musim mít auto a ty se město postarej, ať mám na tý ulici volno." Teda s tim rozdílem, že té druhé skupině to město už vyhovělo. Já jenom poukazuju na to, že když všichni budou stejný sobci a všem místní samospráva vyhoví s jejich nápadama, tak můžem ty auta vyhodit všichni, protože s nima nepůjde nikam jezdit.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: tady bych viděl zásadní problém a to je to, že ZNAČNÁ část lidí který ty považuješ za "pražáky který zacpou cestu protože jedou na chatu" jsou naopak vesničani co jednou ve svym kombíku (sami) z práce domů na vesnici

Běž za starostkou ať dá na začátek vesnice mýtnou bránu - jen do toho, za rok - dva si můžem přijít povídat jak to jde ;)

Sorry já se taky nechci nikoho dotknout, ale tohle je zase typickej přístup "nechci aby mi na vesnici jezdili pražáci, tam chceme mít klid a každý pondělí nasedneme celá vesnice do aut (po jednom samozřejmě) a komplet se přesunem do prahy"

tříděnej odpad je plnej porad všude, jestli si myslíš že si rveme kubík petek do auta aby jsme to vyhodili někde u Berouna tak se pleteš.
    HANZO
    HANZO --- ---
    SPM: podle tebe možná blbost, podle úřednic z P3 naprostá realita
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: No, ale to jsme zpátky u toho "každému dle jeho potřeb," žejo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: do tech nasich se v pohode vejde "muj" kombik i motorka me drahe (jakoze tam soucasne parkuje oboji)... :-) plus nejaky drobnosti jako druha sada kol a tak...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: A cos myslel? A to si představ že jsou obce / městské části,kde se parkování vůbec neřeší -:)
    Nezapomenu, jak jsme šli v Praze na sídlišti s tchánem, bude tomu tak čtvrtstoletí a na ulici nadával nějakej takovej typickej rozmazlenej soudruh "to už ani nezaparkuju před svým barákem!!!" Ten barák samozřejmě nebyl jeho, byl to cca dvanáctipatrový panelák.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: Ti lidi za tu daň z nemovitosti očekávají parkování zadarmo, resp.za symbolický poplatek? Opět opakuju, pak by se to parkování nemělo dotovat a/nebo by se měla daň z nemovitosti sakra zvednout, protože takhle (pokud se to vyplácá na dotaci parkování, což tenhle téměř-bezplatný systém je) se nevybere ani na údržbu těch ulic, natož na nějakou další obecní infrastrukturu. (Kanali-cože?)
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: tak u stání na ulici ty náklady zrovna asi moc velké nebudou, pokud to nebereš z toho pohledu, že tu ulici mohli místo toho pronajmout na konání trhů nebo co já vim... u P+R jo, ikdyž jinak třeba v tom případě ČB se nemůžu zbavit dojmu, že kdyby to nechali zadarmo, tak město prodělá méně (protože IMHO provoz té závory a platebního systému bude dražší, než co za ty desetikoruny vydělají). Jinak ano, já jenom poukázal na to, že auto mělo být dopravní prostředek a pokud všichni začnou znemožňovat nebo výrazně zpoplatňovat vjezd/stání pro nemístní, tak je to auto dost k ničemu. Když vezmu třeba ty zmíněné Vršovice, tak tam přesně jezdím do práce. Parkuju na soukromém, ale na oběd jsem odkázaný na čínské fastfoody v nákupáku. Protože pěšky se k jídlu v rozumném času nedostanu a těch 40Kč za parkování na oběd za 150 je poměrně dost nepoměr, pokud to máš platit každý den... (a ve finále na tom pak tratí i ty hospody, když kvůli tomuhle ty lidi pak radši žerou v tom nákupáku...)

DANYSEK: Ono je ještě otázka, jak ty garáže jsou velký... Z garáže doma jsem nakonec udělal taky bordelodílnu, protože to větší auto se do ní vešlo jenom při couvání (se zklopenýma zrcátkama do vrat) a dalo hodně práce z toho auta vylézt... počítám že u ostatních starších staveb ty garáže budou vypadat dost podobně :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Ti lidi platí daň z nemovitosti, daň z příjmu v daném místě atd.
    To píšu jako člověk, který neuznava nárok na parkování, který v Česku nemá auto a který doma neparkuje na veřejném.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: tak u nas je to podobny, vedle me to maj jako skladiste... v lepsim pripade aspon jako dilnu.... a jeden vychytraly dodavkar na zaklade toho projistotu nabyl dojmu, ze prece muze parkovat v miste vyjezdu z mista mimo pozemni komunikaci, kde pochopitelne neni vyznacena modra cara... a tudiz podle nej zadarmo.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: (jinak teda tu parkuju na vlastním, jako jeden z mála - koukají na mě jak na exota, garáž je přece na Nezbytný Věci aka bordel, a příjezdovka na Nezbytný Stavební Materiál. No a ulice je zadarmo*, tak co by ne)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: TLDR: MČ dotují parkování pro svoje.

Podle mě je to furt tragédie obecní pastviny, jen omezená na místní: "já mám právo sedět zdarma" resp "za symbolický poplatek". Pokud by ta parkovací karta reflektovala náklady na parkování, tenhle problém by zmizel. Jenže na to není odvaha, protože přece každému parkování dle jeho potřeb.
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: ty zóny okolo vlakového nádraží na maloměstech je přesně to "začnou to řešit jinak." Co se týče těch pár korun, do těch Holešovic jsem přestal jezdit proto, že to parkovný teď stálo víc, než vstup tam, kam jsem jezdil. Ta ulice po roztažení doby platnosti zón je od té doby úplně prázdná...

ADAMIRA: jenže platíš za 60 na hodinu. Půjčit si auto od mámy na dva týdny, když je tvoje rozbitý, se tak lehce dost prodraží...

PISKVOR: Tak já třeba auto na sídlišti nechávat nechtěl, co bych tam taky dělal že jo...

Celkově ne že bych se chtěl někoho dotknout, ale řekl bych, že tohle je zase ukázka: "bydlím ve městě, nemám žádné vlastní místo na parkování, ale koupím si auto a ty se město postarej, ať mám kde parkovat." Mě třeba nebetyčně sere, že mám problém se v pátek vůbec dostat domů (parkuju v areálu firmy na soukromém pozemku, takže nikomu místo nezabírám), protože všichni ti, co mají to auto celý rok zaparkované na modré zóně před panelákem, aby s ním o víkendu když je hezky vyrazili někam ven, se rozhodnou zablokovat nehodama všechny hlavní tahy. Že ačkoliv bydlím na venkově s pár obyvatelama, tak tříděnej odpad vozím do práce, protože kontejnery jsou věčně narvaný bordelem z aut, co projíždějí cestou z chaty. A že jsem rád, když na tu hlavní při tom štrůdlu vůbec vyjedu. Ale taky nechodím za starostkou, ať dá před ceduli obce mýtnou bránu a ať tam každý nemístní platí dvě kila za vjezd. Protože prostě kdyby se takhle choval každej, tak se nikam dojet nedá... A zóny, které měli chránit vytížené centrum města, ten smysl jaksi ztrácejí, když se pak malují všude na předměstí, aby lidi z paneláku, co si koupí auto, ikdyž ho nemají kde parkovat, tam měli o 3 místa víc (a hlavně aby město vybralo daleko víc peněz za karty).
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Jinými slovy "proč to nemůžu nechat někde na sídlišti zadarmo, jak jako, že i tam mají místní svoje auta"? No to je škandál.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TUILE: já ve Vršovicích taky bydlel před zónama i po a rozhodně s tebou nesouhlasim, netvrdím že jsem pak parkoval vždycky před barákem ale ty situace jsou naprosto nesrovnatelný

- od mámy si auto můžeš pujčit a pak zaplatit parkovný

- jestli ti nějakej řemeslník odmítne job protože zony... tak ti kecá a nenašel jinou výmluvu, prostě vyloží a auto si hodí někam na fialovou, stojí snad 40 na hodinu - tak to halt zaplatíš (na oplátku bydlíš v krásný části týhle planety)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ADAMIRA: ja bydlim ve vrsovicich. na ulicich sou ca tri parkovaci mista na jeden cinzak, kterej ma 10+ jednotek.
    nezaparkuju uplne stejne jako pred zonama, jen ted za to musim platit, hur se mi shanej remeslnici a nemuzu si pucit auto od mamy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam