ADAMIRA: ty zóny okolo vlakového nádraží na maloměstech je přesně to "začnou to řešit jinak." Co se týče těch pár korun, do těch Holešovic jsem přestal jezdit proto, že to parkovný teď stálo víc, než vstup tam, kam jsem jezdil. Ta ulice po roztažení doby platnosti zón je od té doby úplně prázdná...
ADAMIRA: jenže platíš za 60 na hodinu. Půjčit si auto od mámy na dva týdny, když je tvoje rozbitý, se tak lehce dost prodraží...
PISKVOR: Tak já třeba auto na sídlišti nechávat nechtěl, co bych tam taky dělal že jo...
Celkově ne že bych se chtěl někoho dotknout, ale řekl bych, že tohle je zase ukázka: "bydlím ve městě, nemám žádné vlastní místo na parkování, ale koupím si auto a ty se město postarej, ať mám kde parkovat." Mě třeba nebetyčně sere, že mám problém se v pátek vůbec dostat domů (parkuju v areálu firmy na soukromém pozemku, takže nikomu místo nezabírám), protože všichni ti, co mají to auto celý rok zaparkované na modré zóně před panelákem, aby s ním o víkendu když je hezky vyrazili někam ven, se rozhodnou zablokovat nehodama všechny hlavní tahy. Že ačkoliv bydlím na venkově s pár obyvatelama, tak tříděnej odpad vozím do práce, protože kontejnery jsou věčně narvaný bordelem z aut, co projíždějí cestou z chaty. A že jsem rád, když na tu hlavní při tom štrůdlu vůbec vyjedu. Ale taky nechodím za starostkou, ať dá před ceduli obce mýtnou bránu a ať tam každý nemístní platí dvě kila za vjezd. Protože prostě kdyby se takhle choval každej, tak se nikam dojet nedá... A zóny, které měli chránit vytížené centrum města, ten smysl jaksi ztrácejí, když se pak malují všude na předměstí, aby lidi z paneláku, co si koupí auto, ikdyž ho nemají kde parkovat, tam měli o 3 místa víc (a hlavně aby město vybralo daleko víc peněz za karty).