SPM:
achjo
"Jak říkám, mám porovnání s tím, jak to vypadalo za covidu a byl to dost velký rozdíl."
Mám to na ploše, ta složka se jmenuje "covid_praha" kochám se tím dost často, chceš ty fotky vidět? tvůj point?
"A taky mi úplně pukalo srdce, když se každý den v novinách psalo, jak obyvatelé Prahy potřebují výjimku na cestování za hranice okresu (tedy úplně celého města v jejich případě), aby mohli do přírody, zatímco já jsem si legálně nemohl ani koupit potraviny k žrádlu :-)"
- nevím kde se to psalo a pochybuju že šlo pouze o obyvatele Prahy (vím že to spousty vesničanů nerado slyší ale Praha není jediné město v ČR) a už vůbec nevím jak to teda souvisí s čímkoliv o čem se tu bavíme
- ty sis nemohl nakoupit jídlo? Prosímtě jaký opatření proti kovidu ti bránilo koupit si jídlo?
"ok, takže Praha by neměla dotovat žádný parkování pro lidi co dojíždí, ale já bych měl přispívat na kontejnery pro chataře z Prahy. Seems logic :-) Jinak o nikom, kdo by vozil bordel do Prahy, nevím."
- praha už dávno parkování pro lidi co dojíždí dotuje, stejně tak jako dotuje komplet infrastrukturu kterou vesničani používají
- Ti chataři neplatí daně? Maj tu popelnici zdarma? Místní za to extra platí? Ale OK, řešení je jednoduchý, ať má každej svojí popelnici... Ale je dost pravděpodobný že to neprojde, protože potom bude každej platit přesně tolik kolik vyhodí a to místní FAKT NECHTĚJ, to je stokrát horší než plná poplenice kterou hodíš na pražáky ;)
- ne nevozí, ale třeba víc jak 40 hodin týdně tam tráví a ten odpad generujou, stejně jako to dělaj pražáci an chatách - taky si to tam nevozí z Prahy ;)
"Ale jak jsem psal, byl jsem zastánce toho, že auto je na cestování a když si všichni omezí to, že s ním nikam nejde mimo bydliště jet, že bude dost naprd... "
nikdy jsem nic takovýho nepsal a nikdo nic neomezuje, akorát to prostě není zadarmo (já to taky nemám zadarmo)
" ale když vidím tu argumentaci, že když si já chci po cestě něco koupit v krámě, tak hodím dvacku za parkování tady. Kilo za parkování u rodiny na kafe a po měsíci jsem o 15 stovek lehčí a že je to v pohodě."
to sis vzal trošku mezní příklad - to je dost kafíček, návštěv a nákupů na praze 1 měsíčně ;) ale i tak a co? za 1500 CZK měsíčně vzhledem k tomu co ušetříš za náklady za bydlení třeba a jak pak budeš v přírodě - to mi přijde docela fajn
"Ale to že se v pátek pomalu nedostanu ani domů" jo a my to máme v praze pondělí až pátek ;)
"za barákem v přírodě furt někdo ječ" jako ti chataři jo? :)))
"a okolo každý profláklejší lokality ani přes zaparkovaný auta neprojedu" - tak zakážeme pražákům vstup, jasný, nemáte tam žádnou samosprávu, starosty, nic, prostě není možný dát něma závoru, udělat parkoviště, prostě to nějak zorganizovat/omezit - nebudou sem smět pražáci :D
Heled tohle už asi fakt nemá cenu, bejt to na mě tak udělám z prahy stát a za 20 let nechám ty vesnice okolo at se připlazí a odprosí a darujou svý dcera nebo něco abychom je vzali zpět, ale to se nestane - tahle realita kdo koho potřebuje a kdo co za koho "odsírá" nám zůstane skryta :)