• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THE_MIRACLE: "Víš co je tvůj problém? Máš pravdu. Argumenty v zásadě taky správný, ale vkládáš mi do huby něco, co jsem neřekl (a nejen mně - viz tvoje exhibice jinde s Tapinou). Neschvaluji ježdění po chodníku na čemkoliv. Vím, že to je špatně a souhlasím s tím, že to tak je dobře. Jenže on ten svět není černobílej, ve finále může být i ten cyklista na chodníku daleko méně nebezpečný, než třeba člověk, který po něm běží. A běží tam legálně, na rozdíl od toho cyklisty, který ví že je tam nelegál a jede krokem. Samozřejmě odpovědnost je na něm. Nikdo se nechová 100% tak, jak by měl podle pravidel a zákonů."

Co jsem ti kde kdy vložil do úst?

"cyklista může být ve finále bezpečnější, ale běhaj tam lidi" Jasný, v některejch situacích je nebezpečný když jenom jdeš, na druhou stranu občas je bezpěčnější tam jet s kombajnem bla bla bla - už trolíš

"S třícítkářema vím, že to ode mě byl argumentační faul. Dopustil jsem se ho z frustrace, že je něco takového možné. Bohužel jsme v tomto jako demokratická společnost strašně zranitelní, protože jsme hyperkorektní, což vede k tomu, že se x dní řeší, jestli se může zakázat dezinformační médium, nebo můžou dezoláti otevřeně hájit fašisty z Ruska."

"hyperkorerktní" ano, jsme tak hyperkorektní že všechny tyhle zákazy musí projít nějakym procesem, říká se tomu demokracie a právní stát (like really :D ).

"Nemám problém se shromažďovacím zákonem, ale v určitých mezích (místech). Tohle není o nasáknutí bolševismem. Tohle je o tom, že ten zákon je prostě špatný."

nemáš s ním problém ale je špatný? V čem je špatný? Kde byli všichni bojovníci proti "špatnému" zákonu posledních 30 let když silnice blokovali maratony, průvody fanoušků, černoprdelnickejch psychopatů, nácků, všelijaký signál festivaly který zablokujou silnice (absolutně bez jakýhokoliv povolení) na 4 dny 1000x hůř než nějaká 30 pro Prahu?

Sorry, ano možná jsem v tomhle trošku agresivní, ale bydlím v centru a poslední dobou už to začíná bejt fakt otravný, takže když slyším všelijaký možný i nemožný výmluvy tak mě to prostě zvedá ze židle.

THE_MIRACLE: jasný, když na tebe třeba letí meteorit nebo něco takovýho...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ADAMIRA: Víš co je tvůj problém? Máš pravdu. Argumenty v zásadě taky správný, ale vkládáš mi do huby něco, co jsem neřekl (a nejen mně - viz tvoje exhibice jinde s Tapinou). Neschvaluji ježdění po chodníku na čemkoliv. Vím, že to je špatně a souhlasím s tím, že to tak je dobře. Jenže on ten svět není černobílej, ve finále může být i ten cyklista na chodníku daleko méně nebezpečný, než třeba člověk, který po něm běží. A běží tam legálně, na rozdíl od toho cyklisty, který ví že je tam nelegál a jede krokem. Samozřejmě odpovědnost je na něm. Nikdo se nechová 100% tak, jak by měl podle pravidel a zákonů.

S třícítkářema vím, že to ode mě byl argumentační faul. Dopustil jsem se ho z frustrace, že je něco takového možné. Bohužel jsme v tomto jako demokratická společnost strašně zranitelní, protože jsme hyperkorektní, což vede k tomu, že se x dní řeší, jestli se může zakázat dezinformační médium, nebo můžou dezoláti otevřeně hájit fašisty z Ruska. Nemám problém se shromažďovacím zákonem, ale v určitých mezích (místech). Tohle není o nasáknutí bolševismem. Tohle je o tom, že ten zákon je prostě špatný.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THE_MIRACLE: k černobílému vidění světa - ano, někdy je černobílé vidění světa naprosto v pořádku, třeba když dojedeš na křižovatku a máš červenou, tady není žádná šedá zóna, prostě zastavíš
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THE_MIRACLE: Když teda vynechám ten už uplně trapnej whataboutismus tak seš mimo, demo za 30 na magistrále je nahlášená akce, oni udělali vše potřebné pro to, aby na ní mohli být a žijeme v demokratický republice takže tam byli. Pokud toužíš po scooteru na chodníku, udělej si zábor a pak se tam třeba celej den válej (děje se to naprosto pravidelně, všemožný natáčení filmů a seriálů) - je to možná otravný, že to musí lidi obejít ale naprosto fér. Tohle především vypovídá o tom že lidi u nás jsou stále absolutně nasáklý bolševikem a nejsou schopný pochopit že u nás existuje něco jako shromažďovací zákon a další demokratický "prvky" podle kterejch se řídíme. Srovnávat tyhle dvě věci je asi jako kdybych napadl někoho na ulici, dobil ho do bezvědomí a pak ukazoval celej udivenej na televizi a říkal "ale ale ale včera byl v televizi box a tam se taky rvali tak kde je problém?".

"prázdný chodník široko daleko" takže ti z baráku nemůže vyjít člověk? Vyběhnout pes nebo dítě? Za poslední měsíc mě někdo takhle málem srazil asi dvakrát, kdybych pouštěl psa první (což bych si snad sakra měl mít možnost na chodníku dovolit) tak psa už nemám. Soused se kvůli tomu asi před půl rokem s nějakou zasranou pumpičkou porval.

Já nevim, tohle fakt dokáže snad pochopit dítě na prvnim stupni základní školy.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ADAMIRA: No jo no. Stejně tak nepatří kokoti s 30 na magistrálu. Sorry, musel jsem.

Vím, že se rád hádáš a máš rád čb svět. A v čb světě s tebou vlastně zcela souhlasím.

Nicméně dodávám, že jsem kolikrát jel na kole po chodníku, když byl prázdný široko daleko a po silnici mi to přišlo nebezpečné. Chodník na Národní k tomu fakt vhodný není. Chodím tam denně a koloběžkáři a cyklisti mě tam serou permanentně.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THE_MIRACLE: Tyhlety výmluvy už jsou fakt neuvěřitelně otravný - NE, na chodník nepatří auta, motorky, scootery, koloběžky kola a všemožný zdegenorovaný "halfsies", pokud se nemůže zařadit, tak bude muset POČKAT jako úplně všichni ostatní účastníci silničního provozu, debilům za tohle brát řidičáky nebo dávat alespoň 8 bodů.

Už mi jenom chybí výmluva že mu šéf nařídil bejt během 5 minut z pankráce v holešovicích a co měl jako dělat nebo něco podobnýho.
    TAX
    TAX --- ---
    GLOBETROTTER: jako ridic mam vuci cyklistum velky respekt jako k lidem, kteri se vyvijeji praci a pohybuji se vlastni energii zatimco ja sa vezu diky spalovani dinosauru. presto jsem v uzasu kolik z nich jakoby si neuvedomovalo, ze mezi autama jsou ti slabsi a hrozi jim ujma nebo odebrani zivota. coz ale neni pouze pripad cycklistu, ale lidi obecne ze. :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ADAMIRA: Hele mistře, já nikde neříkám, že je to v pořádku a legální. Stejně jako není legální stát na chodníku. Navíc v tomto případě to na tento důvod fakt nevypadá, protože ta příležitost sjet na silnici tam byla. Nicméně v mnou popisovaném případě, byť to není legální, pro to mám za určité situace (prázdný chodník - není tento případ, jízda rychlostí chůze) jisté pochopení.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THE_MIRACLE: paragraf X - odstavec X "když potřebujete něco vyhodit na chodníku a pak se nejde jen tak zařadit tak můžete jet po tom chodníku dál" - ?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ADAMIRA: Jako myslíš co?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    A nebo třeba jen demonstroval proti pomalé chůzi po Praze. Já bych byl pro, aby minimální rychlost chůze po chodníku byla 6 km/h.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THE_MIRACLE: A? To je přesně jakej zákon/vyhláška kterej mu dává tuhle vyjímku?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Pokud si to zkracoval dopředu po chodníku, tak je to hovado. Ale třeba tam něco vyhazoval a potřeboval chvíli stát na chodníku a jen se teď neměl šanci zařadit. Já bych si to na takto plném chodníku nedovolil, raději bych to vedl.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: mu jenom závidíš tu motorku komunisto! :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CAIDEL: Kdyby jel na elektrokole několikanásobnou rychlostí nebo na elektrokoloběžce rovněž několikanásobnou rychlostí, tak je to OK?

btw.presně na druhé straně dnes v podvečer chlap na elektrokoloběžce jel poctivě ve vozovce a ne na chodníku, ale na přechodu malém sejmul pár chodců a ještě jim hlasitě nadával.
    RANO
    RANO --- ---
    ZVIRATKO: Zrovna tohle se mi jako cyklistovi děje docela často přesně naopak, tak několikrát do týdne, typicky v protisměru zaparkovaná dodávka zásobování, ale řidič mi to tam pošle, protože "se nějak vejdeme". Nedávno jsem zabrzdil na místě, auto mě skoro vzalo zrcátkem, tak klepu na čelo a řidič to najednou zaflekoval a začal vytahovat tonfu. :))
    (gratuluju k hejtu na cyklisty)

No když už sem píšu tak něco konstruktivního, se mi taky občas děje, že přibrzdím před přechodem (ne, vůbec ne prudce, a u docela jasně gestikulujících lidí) a auto za mnou to projede, tak jen že je dobrý to nedělat. Bych fakt nečekal, že to někoho napadne, ale fakt že jo a docela často.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GLOBETROTTER: Kolem Florence to neresili, pac vikend a slaby provoz. Tady to vychazi do svatku a uz budou prazdniny, hadam ze to bude asi podobne.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Omlouvám se za OT, ale když bývá plánovaná výluka metra,.je vyhrazen bus pruh na magistrále (jako bylo po povodních)? Jde mi o příští týden o NAD mezi Povstáním a Hlavákem.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZVIRATKO: Včera jdu domů naší ulicí, kde je jednosměrka a v nepovoleném směru jede cyklistka. Proti ní auto. Kdo myslíš, že brzdil? :-)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Dneska rano jedu do prace takovou uzsi obousmerkou. V protismeru parkujou sem tam auta a casto se tam s nekym vyhybam. Proti jede cyklista, cekam jestli pred tema autama zastavi nebo budu muset brzdit. No co myslite. Tak jsem jsem v pohode zastavil a kdyz se blizil tak kroutim hlavou a klepu si na celo, treba mu to dojde. Dostal jsem fakace a neco jeste rval. Priste nebrzdim...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam