ADAMIRA: Víš co je tvůj problém? Máš pravdu. Argumenty v zásadě taky správný, ale vkládáš mi do huby něco, co jsem neřekl (a nejen mně - viz tvoje exhibice jinde s Tapinou). Neschvaluji ježdění po chodníku na čemkoliv. Vím, že to je špatně a souhlasím s tím, že to tak je dobře. Jenže on ten svět není černobílej, ve finále může být i ten cyklista na chodníku daleko méně nebezpečný, než třeba člověk, který po něm běží. A běží tam legálně, na rozdíl od toho cyklisty, který ví že je tam nelegál a jede krokem. Samozřejmě odpovědnost je na něm. Nikdo se nechová 100% tak, jak by měl podle pravidel a zákonů.
S třícítkářema vím, že to ode mě byl argumentační faul. Dopustil jsem se ho z frustrace, že je něco takového možné. Bohužel jsme v tomto jako demokratická společnost strašně zranitelní, protože jsme hyperkorektní, což vede k tomu, že se x dní řeší, jestli se může zakázat dezinformační médium, nebo můžou dezoláti otevřeně hájit fašisty z Ruska. Nemám problém se shromažďovacím zákonem, ale v určitých mezích (místech). Tohle není o nasáknutí bolševismem. Tohle je o tom, že ten zákon je prostě špatný.