• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    TAX
    TAX --- ---
    DOCKINEZ: na D1 ven z Praha si valim pravym a na ty stredopruhove tupouny prdim. a nekteri pak skutecne zjisti, ze dalnice ma 3 pruhy. a na dvoupruhove dalnici proste nejsem zbytecne utlocitny.

HARDCABB: ale ano, obcas docvakne.

par dnu zpet jsem mel za volantem hezky moment. jedu po vrsovicke od edenu smer bohemians, pres zabradli zastavky u koh-i-nooru visi particka cikanu. jeden z nich mi ukazuje, ze nesvitim. rozsvitim, on se po mne diva jestli mi to docvaklo, podekuju mu blinkrama, on mi da thumbs-up. takovy harmonicky svet. :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    HARDCABB: Píšu třeba, ale šance jsou nulové :)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    JOPS: tvoje naivita je roztomila :') prej "docvakne"!
    JOPS
    JOPS --- ---
    DOCKINEZ: Osobně demonstrativne prejedu z pravého přes prostřední do levého, predjedu a zpátky do pravého, třeba mu to docvakne
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FAITH: Já teď v rámci dovolené strávil na polských dálnicích a silnicích asi 2000 km. Možná jsem měl štěstí, ale jezdilo se mi líp než v CZ, krom jiného mne za celou dobu nikdo neměl potřebu problikávat, když jsem si dovolil např. zrovna předjet kamion. Celkově mi přišlo, že na tamních dálnicích bylo míň superspěchajících a supernetrpělivých řidičů než u nás.
    FAITH
    FAITH --- ---
    DOCKINEZ: Robim to rovnako ako ty. Ale pri radeni sa naspat do praveho si davam extra pozor na tych, ktori to nerobia rovnako ako ja a podbehnu ho tym pravym.
    Jazdim na useku so zvysenym vyskytom poliakov a tak tam vlastne jeden nikdy nevie. (pardon, ze som sa dopustila generalizovania len na zaklade mojej skusenosti)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SITH: Chápu. A nemáš obavy, že ti to tam takovej dáreček pošle bez zablikání a ty mu v lepším případě nafáráš do kufru? To je totiž moje hlavní motivace pro předjíždějí - sice jde o manévr přes dva pruhy a sere mne to, ale furt mi to přijde o něco bezpečnější, neb plazič si nemusí hlídat pravý zrcátko atd.
    SPM
    SPM --- ---
    DOCKINEZ: Ze se tam plazi kilem jsem si uz zvykl. Ze me z toho prostredniho na zacatku toho rozsireni na 3 pruhy, kdyz je predjizdim, natvrdo vytlaci nebo mi to hodi tesne pred cumak, ikdyz ten pravej je uplne prazdnej, jeste ne...
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    DOCKINEZ: Já jsem na tohle rapl, takže jedu vpravo a navazuji oční kontakt.. :))
    SITH
    SITH --- ---
    Pardon. Souběžná jízda
    SITH
    SITH --- ---
    DOCKINEZ: jedu vpravo a predjedu ho. Není to podjíždění ale souvislá jízda ve vedlejším pruhu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mne na úsecích dálnic se 3 pruhy fascinuje, že se vždy najde někdo v prostředním pruhu, kdo se sice plazí stovkou, ale do pravýho pruhu se prostě neodjebe (asi pod úroveň nebo co).

Já pak jedu v pravým na tempomat 115-120 a řeším, zda plaziče předjet přes levej pruh nebo na něj srát a prostě pokračovat ve svým pruhu (to ale nedělám, protože mi to smrdí podjíždějím, ale třeba jsem zbytečně útlocitnej).

Jak to řešíte vy? Já vyměknu a předjedu ho přes levej pruh, ale radost z týpka nemám.
    SPM
    SPM --- ---
    STRACENA: Kilo jeste dobry, na D11 v roztrojeni klidne 150 :-)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    STRACENA: Klasika 😀.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    Tady jede diskuse poslední dny, chtěl bych se podělit taky o jeden z nešvarů co mě sere. Jeden pruh všichni jedou 70, začnou dva pruhy a najednou všichni jedou kilo i v tom pravým, že nikoho skoro nepredjedes. Začne zase jeden pruh a jede se 70. Přitom žádnej velkej provoz. Kvetu dycky
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PISTA1: To uz je další level :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ADAMIRA: A pak koupíš takový auto kam nějakej blb narval všude LEDky takže ti svítí, že máš prasklý žárovky v dálkách a mlhovkách. Přemejšlím jestli tam vrazím odpory, ale spíš to vyrvu pryč a dám tam zpátky původní halogenový žárovky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: já jsem si to bohužel neuložila, ale kdysi tady někdo na nyxu psal, kolik ho stála výměna šroubu na motorce.
    nejdřív se mu zlomil šroub. tak ho začal odvrtávat, a zlomil tam vrták. a tak to gradovalo k používání drsnějších a drsnějších nástrojů... a nakonec to odvezl do servisu na výměnu nezanedbatelné části motoru :-)
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: já na korejskym zázraku jednou strávil s výměnou žárovky půl dne. Tam se musí vyndat světlo. To je na dvou šroubech, takže ještě relativně dobrý... do chvíle, než jsem první šroub ukroutil a při jeho odvrtávání zjistil, že ta chladičková příčka, do který byl zašroubován, je plastová (zjistil jsem to tak, že teplem z tý příčky ta matice vylítla a nechala tam 5cm kráter :-) ).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale jinak teda výměna halogenky na Zafiře byla zábava na půl hodiny pro dva lidi, a to jednu ženu s útlou rukou, která se dokázala dostat před podběh kola až k odklápěcímu vstupu k žárovce, a jednoho silného muže, který pak následně urval volant zamčený v největším vytočení (protože když se to nevytočilo na max, tak se k tomu nedalo dostat vůbec). A vysílat by se to mohlo jen po dvaadvacáté hodině, protože u toho nešlo nebejt sprostej.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nejlepší byl frajer, co vyrazil za hustýho sněžení do úzkejch serpentin mezi prdelákovicema a nalevo mu nesvítilo ani jedno světlo. kdyby třeba aspoň dal blinkr nebo cokoli, podle čeho by bylo poznat, že v protisměru nejede motorka a že by tedy člověk měl koukat, jak se uhnout a vyhnout...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Ale to jsme porád u dost specifický situace, v tomhle případě jde spíš o ty vořežpruty který to udělaj "někdy potom" a pak jedou v dešti/mlze/tmě s půlkou světel
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam