• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    JOPS: Bohužel zpravidla nedocvakne. Oni jsou mnohdy přesvědčeni, že jedou správně, protože ten pravý pruh je podle nich jenom pro kamiony.
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    JOPS: tvoje naivita je roztomila :') prej "docvakne"!
    JOPS
    JOPS --- ---
    DOCKINEZ: Osobně demonstrativne prejedu z pravého přes prostřední do levého, predjedu a zpátky do pravého, třeba mu to docvakne
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FAITH: Já teď v rámci dovolené strávil na polských dálnicích a silnicích asi 2000 km. Možná jsem měl štěstí, ale jezdilo se mi líp než v CZ, krom jiného mne za celou dobu nikdo neměl potřebu problikávat, když jsem si dovolil např. zrovna předjet kamion. Celkově mi přišlo, že na tamních dálnicích bylo míň superspěchajících a supernetrpělivých řidičů než u nás.
    FAITH
    FAITH --- ---
    DOCKINEZ: Robim to rovnako ako ty. Ale pri radeni sa naspat do praveho si davam extra pozor na tych, ktori to nerobia rovnako ako ja a podbehnu ho tym pravym.
    Jazdim na useku so zvysenym vyskytom poliakov a tak tam vlastne jeden nikdy nevie. (pardon, ze som sa dopustila generalizovania len na zaklade mojej skusenosti)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SITH: Chápu. A nemáš obavy, že ti to tam takovej dáreček pošle bez zablikání a ty mu v lepším případě nafáráš do kufru? To je totiž moje hlavní motivace pro předjíždějí - sice jde o manévr přes dva pruhy a sere mne to, ale furt mi to přijde o něco bezpečnější, neb plazič si nemusí hlídat pravý zrcátko atd.
    SPM
    SPM --- ---
    DOCKINEZ: Ze se tam plazi kilem jsem si uz zvykl. Ze me z toho prostredniho na zacatku toho rozsireni na 3 pruhy, kdyz je predjizdim, natvrdo vytlaci nebo mi to hodi tesne pred cumak, ikdyz ten pravej je uplne prazdnej, jeste ne...
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    DOCKINEZ: Já jsem na tohle rapl, takže jedu vpravo a navazuji oční kontakt.. :))
    SITH
    SITH --- ---
    Pardon. Souběžná jízda
    SITH
    SITH --- ---
    DOCKINEZ: jedu vpravo a predjedu ho. Není to podjíždění ale souvislá jízda ve vedlejším pruhu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mne na úsecích dálnic se 3 pruhy fascinuje, že se vždy najde někdo v prostředním pruhu, kdo se sice plazí stovkou, ale do pravýho pruhu se prostě neodjebe (asi pod úroveň nebo co).

Já pak jedu v pravým na tempomat 115-120 a řeším, zda plaziče předjet přes levej pruh nebo na něj srát a prostě pokračovat ve svým pruhu (to ale nedělám, protože mi to smrdí podjíždějím, ale třeba jsem zbytečně útlocitnej).

Jak to řešíte vy? Já vyměknu a předjedu ho přes levej pruh, ale radost z týpka nemám.
    SPM
    SPM --- ---
    STRACENA: Kilo jeste dobry, na D11 v roztrojeni klidne 150 :-)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    STRACENA: Klasika 😀.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    Tady jede diskuse poslední dny, chtěl bych se podělit taky o jeden z nešvarů co mě sere. Jeden pruh všichni jedou 70, začnou dva pruhy a najednou všichni jedou kilo i v tom pravým, že nikoho skoro nepredjedes. Začne zase jeden pruh a jede se 70. Přitom žádnej velkej provoz. Kvetu dycky
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PISTA1: To uz je další level :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ADAMIRA: A pak koupíš takový auto kam nějakej blb narval všude LEDky takže ti svítí, že máš prasklý žárovky v dálkách a mlhovkách. Přemejšlím jestli tam vrazím odpory, ale spíš to vyrvu pryč a dám tam zpátky původní halogenový žárovky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: já jsem si to bohužel neuložila, ale kdysi tady někdo na nyxu psal, kolik ho stála výměna šroubu na motorce.
    nejdřív se mu zlomil šroub. tak ho začal odvrtávat, a zlomil tam vrták. a tak to gradovalo k používání drsnějších a drsnějších nástrojů... a nakonec to odvezl do servisu na výměnu nezanedbatelné části motoru :-)
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: já na korejskym zázraku jednou strávil s výměnou žárovky půl dne. Tam se musí vyndat světlo. To je na dvou šroubech, takže ještě relativně dobrý... do chvíle, než jsem první šroub ukroutil a při jeho odvrtávání zjistil, že ta chladičková příčka, do který byl zašroubován, je plastová (zjistil jsem to tak, že teplem z tý příčky ta matice vylítla a nechala tam 5cm kráter :-) ).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale jinak teda výměna halogenky na Zafiře byla zábava na půl hodiny pro dva lidi, a to jednu ženu s útlou rukou, která se dokázala dostat před podběh kola až k odklápěcímu vstupu k žárovce, a jednoho silného muže, který pak následně urval volant zamčený v největším vytočení (protože když se to nevytočilo na max, tak se k tomu nedalo dostat vůbec). A vysílat by se to mohlo jen po dvaadvacáté hodině, protože u toho nešlo nebejt sprostej.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nejlepší byl frajer, co vyrazil za hustýho sněžení do úzkejch serpentin mezi prdelákovicema a nalevo mu nesvítilo ani jedno světlo. kdyby třeba aspoň dal blinkr nebo cokoli, podle čeho by bylo poznat, že v protisměru nejede motorka a že by tedy člověk měl koukat, jak se uhnout a vyhnout...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Ale to jsme porád u dost specifický situace, v tomhle případě jde spíš o ty vořežpruty který to udělaj "někdy potom" a pak jedou v dešti/mlze/tmě s půlkou světel
    SPM
    SPM --- ---
    GUMBA: jasně. Nicmény LEDky a ani ty xenony úplně moc často neodchází. Ale ta úplně debilní je velice často udělaná i na autech, kde jsou normální halogeny... (nebo je to alespoň uděláno úplně neintuitivně typ Octavia 2, kde to sice ve finále jde celkem jednoduše, ale je potřeba napřed půl hodiny studovat videa na youtubu, aby člověk zjistil, jak se to světlo z toho vyndá...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam