• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    WARSHEEK: Jestli je z Brna a vidí ty strejce a tety v uniformách MP, tak se mu nedivím :-)
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    VYWERN: Zatímco před přestřelkou sis myslel, že u policie žádní borci nepracujou?! Boha😔
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MVEK: Nojo, za normální viditelnosti. Jenže ono to bohužel nepřepíná na potkávací při normální neviditelnosti (ano, ano, MĚLO BY, to je zcela nepochybný fakt. A úplně k ničemu, neb se to v praxi neděje), takže zejména v podvečer jezdí hromada ninjů, co jsou vidět jen jako pohyblivý stín. #vyzkousenoZaVas
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TRISSIE: Prakticky denně. Najíždění z vedlejší na hlavní, kde velká část aut z jednoho směru odbočuje vpravo právě do tý vedlejší. No a poměrně často se stává, že zrovna je volno z druhý strany hlavní, z týhle strany jedou tři auta, čekáš, až přejedou - a co? Jasně, bez blikání (PROTOŽE MÁME SVOJE DŮVODY NEBLIKAT, ODBOJ VOLE PYČO) všichni tři kolem rohu doprava, a v tu chvíli je z druhý strany zase šňůra. Takže dalších pár minut si postojím i s kolonou, co se tam úplně zbytečně udělala za mnou.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Tak jsem si dal v tydnu cestu na dalnici v docela hustem desti a musim teda pochvalit, ze skoro vsichni meli zapnuta svetla. Az teda na auto celni spravy, ktere jsem problikl a jeste jim ukazal at si rozsviti a jen blbe cumeli. Dodavkar o par km to pochopil a podekoval. Ale nehci hejtit policii obecne. Po tech zaberech ze zasahu na fakulte tam pracuji i fakt borci.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Nejsem si jistý. Je to Polák?
    # *Ďalší kusok do zbierky debilných vybrzďovačov...* | By Pali
    https://www.facebook.com/100000650259129/videos/373645088366794/?idorvanity=493515444086287
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Tohle musím ukázat dětem, aby se mě furt neptaly, na co jsou ty rampy :-)
    Facebook
    https://m.facebook.com/reel/6928084493972083/?referral_source=native_in_feed_unit
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCKINEZ: Jsi italofob! :-)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Hm, jako jestli mám brát v potaz, že někdo přehlédne někoho jedoucího před sebou, protože nesvítil a zrovna ho oslnilo sluníčko, protijedoucí apod. za dne, tak to pak ale fakt musím brát v potaz i někoho, kdo přehlédne důležité světlo přes samá další světýlka, protože k tomu má ještě nějaké mírné psychické dispozice.

Jako jsou to validní argumenty, ostatně i pro takové případy jsem si připlatil za výraznou barvu, a nebral zadarmo tmavou "modrou" jak noc... ale co pak pokyny o přizpůsobení jízdy stavu vozidla, vozovky a svým? Ale jo, musím si zvyknout, že svět se mění v automatizované postupy, o kterých se nepřemýšlí, protože lidi nechtějí přemýšlet. Jsem holt divný, já přemýšlím i za té chůze, abych neskákal poslednímu auto na přechod, ale nechal ho přejet, nebo naopak, zrychlil před šňůrou, abych se vyhnul couvajícimu/vyjíždějícímu, aby na mě dobře viděl atd.
    SPM
    SPM --- ---
    COWBOY: Myslim ze v Nemecku lze podle predpisu rozsvitit jen predni. Na tom je pak krasne videt, jak je skodovka ceske auto, kdyz ta absurdita ovladacu odpovida nemeckym predpisum :-)
    RALI
    RALI --- ---
    COWBOY: a zkousel si nekdy na miste otocit volantem u spatne nalozeny avie. Sem mel zapreny nohy o palubku, abych to urval :)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    NJAL: Trabant úzká kola, lehký motor, lehký celý auto. Tam to bez posilovačů šlo. :-)
    Ještě si vzpomínám, že na V3S jsem si stěrače ovládal rukou, žádný motor, jenom páčka.
    NJAL
    NJAL --- ---
    COWBOY: Ridil jsem Trabanta, to by odpovidalo :-) Ale moc nadsenej jsem z toho nebyl. Bylo to cerstve po autoskole ve Favoritu.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MVEK: Tak když jedeš po Průběžné, tak křižovatka do Koryt je ten případ. Máš tam dva pruhy. Pzrvavý doprava a rovně, levý doleva a rovně. Nebo když vyjíždíš z tunelu Mrázovka Smíchově (jedeš od Baranďáku) odbočíš na Radlickou a chceš doprava na Plzeňskou. Přestože je zelená šipka doprava, tak celý pruh stojí, protože první je jouda, který chce jet rovně.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ANAXYM: Chlapi, já jezdil ještě v době, kdy přes den auta nesvítila vůbec. Mlhovka neexistovala a zimní gumy měly 4 lidi ve městě. Zrcátko jenom vlevo. Brzdy i volant bez posilovače. Bych vás v těch autech chtěl dneska vidět. :-))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZVIRATKO: Je to přesně obráceně. Podle zákona nesmíš svítit jenom předníma, ale ta jde zapnout samostatně. Je to ještě z dob, kdy to v zákoně takhle nebylo. A možná je to takhle jenom u nás.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale jinak při dnešním průjezdu Prahou (lidem jebe! a to jsem byla z Prahy ven dřív, než se začalo střílet) mi došlo, že lidi, co zdržujou, mi tlak nezvedaj. Serou mě ti, co vytvářejí nebezpečné situace.

Kupříkladu když neblikaj, když vyjížděj na parkovišti, to mě sere i jako řidiče (***, když už nevidíš, že jedu, tak aspoň blikej, ať o tom vím dřív, než mi nacouváš do cesty!), i jako chodce na cestě k autu (kdybych viděla, že už chce jet, tak tam nelezu, že). Nebo ti, co to bez blinkru narvou někomu před čumák na dálnici.
    to mi přijde jako fakt trochu větší problém.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MVEK: když ti do očí svítí protijedoucí auto, tak toho před sebou si spíš všimneš, když svítí taky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MVEK: naopak ty automaty s dennim svicenim jsou horsi, zvlast za pocasi co mas dnes... to ti ten zadek rozsveci a zase zhasina... brzdi, nebrzdi... vyber si :-)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MVEK: Já když čtu ty tvoje teorie, tak se mi vkrádá pocit, že asi moc neřídíš.. Že čekám rovně a někdo za mnou chce doprava? To se stává na každý druhý křižovatce, v německu i jinde dokonce můžeš do prava i přes červenou, když je to značený ale měnit kvůli tomu pruhy není idieální věc.
    Slušnost na silnici je hezká věc, ale nesmí se to zas přehánět - děláš pak zmatky všem ostatním.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam