• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    COWBOY: Chodím pěšky, jezdím MHD, jezdím na kole, jezdím autem. Proč? Má to nějakou relevanci k čemukoli?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CAIDEL: Ty jezdíš na kole?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    COWBOY: To, že cyklostezka vede podél nějaké silnice ještě neznamená, že vede někam kam cyklista jede, nebo že už existovala tam odkud cyklista jel. Mezi silnicí a stezkou často nelze libovolně přejíždět, takže pokud se chceš připojit v půlce úseku, nebo v půlce odbočit, stejně musíš na silnici.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    COWBOY: driv byla v zakone povinnost, ted uz tam neni (aspon myslim), nevim ale konkretne nic o tomhle pripadu a nedivil bych se nicemu... uz jsi nekdy videl policajty kontrolovat povinnou vybavu kola? Politicka objednavka je holt jina.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Může jet cyklista po silnici, když má hned vedle stezku? Verdikt soudu vnesl do sporu jasno - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muze-jet-cyklista-po-silnici-kdyz-ma-hned-vedle-stezku-verdikt-soudu-vnesl-do-sporu-jasno-40455334#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
    Takže podle NSS je cyklista rovnopravny účastník provozu, akorát při jeho předjíždění musím jet autem pangejtem v protisměru. Tohle rozhodnutí je podle mě velká chyba a nesmysl. Když má vedle cyklostezku, tak by měl jet po ní.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    WARSHEEK: tys musel mit hodne blby Stedry den :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    WARSHEEK: Jestli je z Brna a vidí ty strejce a tety v uniformách MP, tak se mu nedivím :-)
    WARSHEEK
    WARSHEEK --- ---
    VYWERN: Zatímco před přestřelkou sis myslel, že u policie žádní borci nepracujou?! Boha😔
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MVEK: Nojo, za normální viditelnosti. Jenže ono to bohužel nepřepíná na potkávací při normální neviditelnosti (ano, ano, MĚLO BY, to je zcela nepochybný fakt. A úplně k ničemu, neb se to v praxi neděje), takže zejména v podvečer jezdí hromada ninjů, co jsou vidět jen jako pohyblivý stín. #vyzkousenoZaVas
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TRISSIE: Prakticky denně. Najíždění z vedlejší na hlavní, kde velká část aut z jednoho směru odbočuje vpravo právě do tý vedlejší. No a poměrně často se stává, že zrovna je volno z druhý strany hlavní, z týhle strany jedou tři auta, čekáš, až přejedou - a co? Jasně, bez blikání (PROTOŽE MÁME SVOJE DŮVODY NEBLIKAT, ODBOJ VOLE PYČO) všichni tři kolem rohu doprava, a v tu chvíli je z druhý strany zase šňůra. Takže dalších pár minut si postojím i s kolonou, co se tam úplně zbytečně udělala za mnou.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Tak jsem si dal v tydnu cestu na dalnici v docela hustem desti a musim teda pochvalit, ze skoro vsichni meli zapnuta svetla. Az teda na auto celni spravy, ktere jsem problikl a jeste jim ukazal at si rozsviti a jen blbe cumeli. Dodavkar o par km to pochopil a podekoval. Ale nehci hejtit policii obecne. Po tech zaberech ze zasahu na fakulte tam pracuji i fakt borci.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Nejsem si jistý. Je to Polák?
    # *Ďalší kusok do zbierky debilných vybrzďovačov...* | By Pali
    https://www.facebook.com/100000650259129/videos/373645088366794/?idorvanity=493515444086287
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Tohle musím ukázat dětem, aby se mě furt neptaly, na co jsou ty rampy :-)
    Facebook
    https://m.facebook.com/reel/6928084493972083/?referral_source=native_in_feed_unit
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCKINEZ: Jsi italofob! :-)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Hm, jako jestli mám brát v potaz, že někdo přehlédne někoho jedoucího před sebou, protože nesvítil a zrovna ho oslnilo sluníčko, protijedoucí apod. za dne, tak to pak ale fakt musím brát v potaz i někoho, kdo přehlédne důležité světlo přes samá další světýlka, protože k tomu má ještě nějaké mírné psychické dispozice.

Jako jsou to validní argumenty, ostatně i pro takové případy jsem si připlatil za výraznou barvu, a nebral zadarmo tmavou "modrou" jak noc... ale co pak pokyny o přizpůsobení jízdy stavu vozidla, vozovky a svým? Ale jo, musím si zvyknout, že svět se mění v automatizované postupy, o kterých se nepřemýšlí, protože lidi nechtějí přemýšlet. Jsem holt divný, já přemýšlím i za té chůze, abych neskákal poslednímu auto na přechod, ale nechal ho přejet, nebo naopak, zrychlil před šňůrou, abych se vyhnul couvajícimu/vyjíždějícímu, aby na mě dobře viděl atd.
    SPM
    SPM --- ---
    COWBOY: Myslim ze v Nemecku lze podle predpisu rozsvitit jen predni. Na tom je pak krasne videt, jak je skodovka ceske auto, kdyz ta absurdita ovladacu odpovida nemeckym predpisum :-)
    RALI
    RALI --- ---
    COWBOY: a zkousel si nekdy na miste otocit volantem u spatne nalozeny avie. Sem mel zapreny nohy o palubku, abych to urval :)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    NJAL: Trabant úzká kola, lehký motor, lehký celý auto. Tam to bez posilovačů šlo. :-)
    Ještě si vzpomínám, že na V3S jsem si stěrače ovládal rukou, žádný motor, jenom páčka.
    NJAL
    NJAL --- ---
    COWBOY: Ridil jsem Trabanta, to by odpovidalo :-) Ale moc nadsenej jsem z toho nebyl. Bylo to cerstve po autoskole ve Favoritu.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MVEK: Tak když jedeš po Průběžné, tak křižovatka do Koryt je ten případ. Máš tam dva pruhy. Pzrvavý doprava a rovně, levý doleva a rovně. Nebo když vyjíždíš z tunelu Mrázovka Smíchově (jedeš od Baranďáku) odbočíš na Radlickou a chceš doprava na Plzeňskou. Přestože je zelená šipka doprava, tak celý pruh stojí, protože první je jouda, který chce jet rovně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam